BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, 28 June 2011

last update blog before bercuti d perak..
so, pastk lamak la sik update..
lam 2minggu maybe..
gonn miss to write.. :(
see u all another 2weeks..
mun da masa g update..
i'll write.. :)

Monday, 27 June 2011

i don't love you

ok!
i just nak tegaskan yang hati ni memang kat razi..
tolonglah..
argh!! 
aku dah taknak yang lain..
yup! salah aku sebab wish congrates kat kau..
tapi aku nak wish tu je..
bukan bermaksud lain..
aku betolbetol dah tak sayang kau la..
tipu! aku still sayang kau..
tapi sayang sebagai seorang kawan..
tak lebih dan takkan lebih dah..
8tahun tu dah cukup banyak bagi aku pengajaran..
bagi aku pluang untuk truskan kehidupan aku tanpa kau..
faham la weh..
err~
ok b.. aku salah..
tapi aku takde niat nak patah balik or whatever la..
aku just nak wish congrates je
that's all..
aku sayang RAZI je..
just RAZI..
RAZI, RAZI, RAZI je..
ARGH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a month suda :)

wah!! so happy today.. :)
anyway, 1st thing yang polah aku happy..
aritk genap sebulan aku nan razi..
btw, little bit sad la..
baruk sebulan duhal..
rasa cam dah lamak gilak.. huhu
then, aku spent time nan nya a whole night.. :)
korang faham2 je la..
ktorang jaoh..
so just msg n oncall je la..
tapi, razi memang wat aku happy sangat..
aku terlalu sayang dye..
sumpah! aku kate, aku memang giler kat dye..
mengalir lagi air mata aku pagi ni..
sebab aku rase bersalah kat dye..
aku slalu think negative..
aku slalu marah dye..
padahal, dye jujur nan aku..
tadi dye cakap..
jangan cari yang lain..
aku janji b..
aku takkan carik yang lain..
selagi kau tak lepaskan aku..
hanya kau yang da dalam hati aku..
sumpah! kau slalu buat aku sayang kau..
aku mintak maaf sebab aku slalu buat kau risau..
tapi jangan takut..
aku takkan pergi slagi bukan kau yang mintak aku pergi dari hidup kau..
thanks gak to mr halif halimin..
sebab kau banyak yakinkan aku sal razi..
kau memang kawan aku..
aku pun taktau dah nak cakap ape..
so, nanti aku cte lagi ek..
sayang kau ketatketat, razi.. :)

Saturday, 25 June 2011

|PUSAK TEMBAM PUNYA CERITA|



haha.. plek2 jak otak aku nektk..
yes MR RAZI?? puas hati sik?? :P
sayang awak ketatketat, dear~

da gik nya :P

hyep.. hee~
maka padah sik mok layan blog gik..
da gik muncul ow..
aku pun sik tauk kenak aku sik boleh lari dari nulis..
nyawa bha.. huu~
banyak benda mok story..
p yalah.. malas..
kelak mun b baca, macam2 nya tanyak..
well, actually tiba2 nulis ritk sebab cgek ayat..
'mun yang sik nulis lam blog, sikda gik la cta b tk? pa b mok baca?'
yup.. kita jaoh..
ctok jak la b tauk pa aku polah..
apa jak yang aku rasa..
aku mala trasa hati nan b..
sampeykan aku t'anta msg yang nyakit ati nya..
sorry dear..
lost control pagi..
nya call banyak kali, p aku sik jawab..[aku sik tauk cne fon pas kenak tikam..]
p, nya sik penah mok marah aku..
nya blame dirik nya..
btapa nya sayang nan aku..
apa ku mintak, pa aku suruh, nya ikut jak..
tapi, aku jak yang seh ragu2 nan nya..
maybe, sebab dah kenak skali..
ok! forget about it..
razi dah explain benda ya..
| NGEGEH & BOOJARDS |
aku mok tuka balit nama blog tk..
no more boojards or even ngegeh..
just PUSAK & TEMBAM.. :P
bha, chow dolok..
mok mandik n kua..
b, already miss u..[ngegeh kan? maka malam tadik smalaman oncall..]
daaaa~~~

Thursday, 23 June 2011

22062011 punye cite

mok cta balit sal plan ri marekk.. haha.. jaoh tersasar, babe..


# bangun kol2 petang... haha.. siap punya siap, kua kol3.30 pm..
# g times square, tengok schedule movies..
# beli tiket k tengok 3,2,1 cinta kol6,25 petang..
# g makan kat kfc..
# g beli ring, necklace, gelang kaki..
# g beli cgek gik tiket coz tba2 da atok nyemak mok join.. hehe..
# teman amin makan d mcd..
# tengok show..
# beli keychain banyak2..
# balit sogo..
# beli fon kat pertama.. c510..
# beli celupcelup..
# balit oztel, sik payah bayar tambang.. :P


haha.. tu je kot.. skarang aku malas nak update blog.. sebab, aku rse.. biar la hidup aku jadi rahsia.. hmm.. :(

Wednesday, 22 June 2011

bosan

aku dah takde keje..
nak tulis plan untuk ari ni..
tu pown kalo aku larat untuk bangun esok..[i mean ari ni]
kawan aku cam nak datang melawat dah ni.. :P

# g kuarkan duit
# g kolej bayar yuran pengajian n wat matric card
# g times square wat survei [tengok wayang ke, shopping ke]
# g makan cheese cake n chocolate cake kat secret recipe
# g karaoke kat red box pavilion
# g beli fon
# g titiwangsa [kalo balik awal ar]
# balik tdo

haha..
setakat ni, tu je kot yang aku nak wat ari ni..
lupe something ar..
bende wajib buat..
ONCALL WITH MY HUBBY.. :)

Tuesday, 21 June 2011

hmm..
tbe2 aku rse air mata aku murah sangat..
aku tak terniat pun nak sindir dye..
aku taktau pe nak jadi..
aku asyik sakitkan hati dye je.. :(

someone special :)









ni some of pictures aku nan my besties.. everywhere, everytime.. aku nan dye je.. banyak mse aku habiskan nan dye.. actually, dye lebih kepada seorang kakak for me.. beza umo ktorang 2tahun.. best kawan nan dye.. dulu ktorang takde ar rapat sangat.. aku pun tak tau ble ktorang rapat.. aku share everything nan dye.. yang best nye, dye manjakn aku.. hee.. kalo makan udang, dye mesti kopekkan.. kalo ade sayur especially KOBIS, dye gak yang makan.. kalo aku malas nak makan, dye suapkan.. kalo tengah malam aku lapar, dye yang wat kan maggie untuk aku.. wat air untuk aku.. huhu.. aku sayang dye.. kalo aku nangis, dye pun mesti nangis ngan aku.. kalo aku kopak, dye support life aku.. kalo dye kopak, aku support dye.. memang kawan baik ar.. sampaikan aku tak sanggup nak pindah umah.. sebab aku tau, takkan ade yang sanggup layan krenah aku cam dye.. yang sanggup manjakan aku cam dye.. nanti aku rindu dye.. so, at last.. aku tak pindah pun.. huhu.. well, she's my bestfriend n also my sister.. her name is NUR NADHIRAH HUSSEIN.. sayang kak ira ketat2.. :)

Monday, 20 June 2011

DILEMA

aku dalam dilema..
aku tak tau nape..
tbe2 aku rse bersalah sangat kat dye..
aku rse aku banyak menyusahkan hidup dye..
aku banyak tambahkan keserabutan kpale dye..
aku btol2 rse bersalah..
aku tak tau nak buat ape..
aku nak mengalah, tapi aku tak mampu..
dye hidup aku, nyawa aku..
aku tak dapat bayangkan hidup aku tanpe dye..
tapi, kehadiran aku..
aku tak dapat wat dye hepy..
aku slalu kacau mse dye..
aku pakse dye teman aku sampai pagi stiap hari..
ksian dye..
aku tak boleh bagi pape kat dye, mlainkan masalah..
aku rse bersalah..
tapi, aku sayang dye..
aku tak tau nak buat ape..
aku tak boleh nak lari dari dye..
stiap stiap saat aku ingat dye..
stiap nafas aku, ade nme dye..
aku btol2 keliru..
btol ke ape yang aku buat??
Ya Allah..
kalau rse sayang aku buat hidup dye tak bahagia..
Kau berikanlah aku petunjuk..
hanya Kau yang mengetahui ape yang terbaik..
aku sayang dye..
sayang sangat.. :'(

d.i.s.a.p.p.e.a.r.

hye babe..
sesape yang follow cte kt fb, mesti prasan..
sume fb aku status disappear..
termasuk la post ni..
sebabnye satu je..
aku tengah mencari ketenangan..
macam de something yang aku pelukan..
aku tak tau ape..
aku nak sendirian..
taknak pengaruh orang..
hmm..
kalo nak tau pe jadi kat aku..
aku setia kat sini.. :)

Sunday, 19 June 2011

tersenyum lagi

alhamdulillah..
aku masih boleh tersenyum..
Allah mendengar rintihan hati aku..
Allah masih pinjamkan aku kebahagiaan tu..
syukur alhamdulillah..
Razi..
thanx sebab masih ada dengan aku..
aku sayang dye sangat-sangat..
syukur, Ya Allah..
Kau maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaMu..
kekalkanlah kasih sayang yang ada di antara kami..
amiinn~

Saturday, 18 June 2011

aku kuat ke nak dengar pe yang akan dye cakap??
aku dapat trime ke??
mane perginya dayang yang kuat dulu??
huh..
nape aku boleh jadi selemah ni??
Ya Allah...
Kau penah duga aku dengan ujian yang lebih berat..
namun mengapa kekuatan tu takde sekarang??
nape skarang aku tak boleh sekuat dulu..
lindungi aku dari tercampak keluar dari lingkaran keimanan...
Ya Allah, be with me.. :'(

IMISSYOU

I MISS HIM..
I REALLY DO..
I MISS TO CALL HIM BOOJARDS..
I MISS TO HEAR HIS JOKES..
I MISS HIM TO CALL ME SAYANG..
I MISS HIM TO PAMPER ME..
I MISS HIM TREAT ME LIKES LITTLE GIRL..
I MISS EVERYTHING ABOUT HIM.. :'(

aku tak kuat...

aku maseh menunggu..
dan akan terus menunggu..
aku sayang dye..
sayang sangat2..
aku tak dapat bayangkan macam mane hidup aku tanpa dye..
dye mungkin akan slalu ade sebagai kawan..
tapi, hakikat tu akan menyakitkan aku..
rasa sayang aku kat dye..
bukan sebagai kawan..
aku sayang dye sebagai sebahagian dari hidup aku..
aku ingat lagi ari tu..
mase aku tanye dye..
ke mane penghujungnya hubungan ktorang..
dye tak kate pape, melainkan..
hanya Allah yang menentukan..
dekat situ aku dah dapat agak..
mungkin aku bukan yang dye cari..
aku kecewa mse tu..
tapi aku diamkan je..
sekarang, aku just tunggu keputusan dye..
kalau nak diikutkan, aku sepatutnya dah bersedia..
tapi, aku terlalu sayang dye..
aku terlalu yakin yang dye pun sayangkan aku gak..
kalau dye pilih untuk lepaskan aku..
aku tak tau ape akan jadi ngan hidup aku..
dye terlalu bermakne..
dye suh aku redha je..
tapi, aku tak kuat..
aku taknak salahkan takdir..
aku tak menyesal kenal dye..
sebab dye aku lupekan meow..
sebab dye berjaya bukakkn pintu hati aku yang tertutup..
dye nyawa, hidup aku..
aku tak kuat..
Ya Allah, tolonglah aku..
aku perlukan dye dalam hidup aku.. :'(

terus menunggu..

it's already 0249am..
aku still tunggu dye..
sebab dye cakap nak oncall..
tadi dye cakap, jap..
tapi dah sejam..
dye xde pun..
mate aku dah ngantok dah..
huhu..
terfikir macam nak tdo je..
yela, aku tunggu bende yang mungkin musnahkan hidup aku..
erm.. ntah pape ntah aku ni..
tapi, sebab aku sayang dye..
aku try bertahan tunggu.. erm..
Ya Allah, bantulah hambaMu ini.. :'(

Friday, 17 June 2011

|tuka layout|

layout baru aku suram, kan?
macam tu ar hidup aku skarang..
hidup aku suram, kelam je kalo dye takde..
aku pun tak tau sampai ble..
aku terlalu sayangkan dye.. :'(

takut... :'(

dye dah ade keputusan tu..
kuat ke aku nak denga keputusan dye??
sanggupkah aku trime keputusan dye andai dye pilih untuk lepaskan aku??
bukak blog, bukak hp, bukak fb.. 
sume ade dye..
my life is about him..
Ya Allah, aku tak kuat..
aku tak brani nak denga..
aku takut..
terlalu takut.. :'(

betapa takutnya aku

hye babe..
aku tak tau nak cite kat sape..
btape sdeyhnye aku skarang..
aku bkak wall gurl tu..
dah sudah, abis aku kena carut..
memang dye xtulis nme aku..
tapi faham2 sendiri la kn..
erm..
aku bkak bio dye..
she's christian..
bila tengok tu, aku terfikir..
kalau razi sayang dye..
aku rela mengundur..
sebab, pahala tarik seorang insan masok islam tu tinggi..
tapi, aku takut gak..
sebab razi kekuatan aku..
aku tak sanggup nak kehilangan dye..
aku tak pernah bersedia untuk kehilangan dye..
apetah lagi sekejap ni..
macam tbe2 je..
aku rse bru smlm ktorg gelak same2..
hari ni, semua tu jadi kenangan?
sakit babe..
sakit sangat..
Allah je tau btape sakitnye yang aku rase..
aku tak brani nak denga keputusan dye..
aku takut kehilangan..
macam mane hidup aku tanpe dye??
aku tak pernah terfikir..
Ya Allah, tolonglah..
aku sangat2 sayangkan dye..
razi, boh tinggal yg... :'(

hari tk penentu nya? 
mun nya lepaskan aku gne?
aku dah berjanji mok fight..
tapi, mun nya yang mok aku pegi dari hidup nya..
da kha benda lain ku boleh polah?
mun ya bahagia nya, aku pelu trimak..
even sakit gilak..
nang sakit..
nya nyawa aku..
nya hidup aku..
Ya Allah, tabahkan hatiku.. :'(

after on call with him.. 
aku masih boleh tetak2 nan nya.. 
p cgek, dah sikda word..
sayang o loveyou d hujung call.. :(

Thursday, 16 June 2011

warkah buat seorang insan yang amat kusayangi...

assalamualaikum..
firstly, sorry to all.. this letter is writing only forMR RAZI BIN JOHARI.. so, for anyone yang takde kaitan.. boleh berpindah ke entry lain.. k..


hye awak.. 
saya rindu awak.. awak sihat sik? saya harap awak sihat.. awak, awak tauk sik yang saya sayang awak? mesti la awak tauk nak.. hari-hari awak denga saya padah gia.. mesti dah boring, kan? tapi ya hakikat.. saya sik bulak.. saya sayang awak.. SUMPAH! saya sayang awak.. saya mok awak ingat.. pa yang penah jadi antara kita..  mok tauk sik pa ya? awak sik mok tauk pun, saya akan padah.. sebab tuk kenangan manis yang saya ada.. sangat-sangat manis.. harap masa ya akan selalu ada ngan kita, k..


awak ingat sik, masa saya madah.. beware la before saya fall ngan awak.. pasya awak tetak.. awak mala psiko saya.. at last, saya ngakuk yang saya fall ngan awak.. awak sik cayak masa ya.. haha.. then, masa awak tanyak sal sanggup kha saya trimak awak mun saya tauk sapa awak sebenarnya.. mun saya tauk crita awak.. saya padah saya sanggup.. masa ta duak nak couple ya, macam-macam awak tanyak saya.. saya jawab dengan confident semua ya.. saya pun sik tauk cne saya dapat kekuatan mok jawab dengan confident gia.. n at last.. ta couple..


start ta duak couple, stiap malam ta duak gayut pey pagi, kan? awak teman saya stiap hari.. sampey saya sikda masa ingat orang lain.. dalam hidup saya ada awak jak..tapi, bak kata awak, banyak dugaan gerek ngan awak.. dalam saya bahagia ada awak.. banyak juak hati saya terguris.. tapi, sebab saya cayak ngan awak, saya biarkan jak semua ya.. yalah, saya bukan sapa-sapa mok larang awak kawan ngan orang, kan? awak bukan hak saya.. sebab ya saya diam.. saya sik mok awak padah saya ngongkong hidup awak.. saya sedar hakikat ya..


erm.. cakap pasal mpuan.. ntah la.. banyak na kawan mpuan awak.. p saya sik kesah.. saya pun banyak kawan laki bha.. normal la kan?mun awak mok tauk, saya slalu remove fb awak ya.. sebab saya jelez.. well, jelez tanda sayang, kan? tapi, saya pun sik tauk.. hari makin hari.. saya makin sayang awak.. saya cam sik kesah jak sapa yang awak ada.. janji saya yakin yang awak sayang saya.. :)


mun mok d tengok, ta duak couple baruk 21hari.. tapi macam dah lamak gilak.. rasa sayang ya macam dah sebati ngan dirik saya.. sampey saya terfikir mok fight.. saya terfikir yang saya sik mok kalah ngan sapa-sapa pun, slagi awak sik buang saya.. a few days lepas, awak mintak spaces dari saya.. smua ya sebab cgek soalan jak.. pasal mpuan.. saya takut gilak masa ya tauk sik.. saya takut lepas ya, awak tinggalkan saya.. masa ya, saya terniat mok polah istikharah.. 


cita pasal istikharah.. orang padah, mun sik kuat.. jangan polah istikharah.. takut pa yang kita mok ya, bukan yang terbaik.. tapi, sebab yakin ngan awak.. sebab cayak ngan awak.. saya polah.. abis jak saya solat ya, awak text saya.. sampey saya ngalirkan air mata tauk sik.. tapi, kawan saya madah.. masih terlalu awal.. mungkin kebetulan.. then, kita bait esoknya.. lepas solat saya, saya always doakan yang awak adalah yang terbaik k saya..


tapi, tadik.. bila mana hati saya rasa sakit gilak.. rasa kenak cincang halus2 jak.. tapi syukur, saya masih mampu tersenyum.. mpuan ya padah, nya gerek awak.. saya suruh nya proof.. tapi nya just dapat berik num fon awak.. mun gia, mak saya pun dapat padah nya gerek awak..[my mum da ur num].. then, bila saya tanyak, mun bena mpuan ya gerek awak, kenak awak sikda larang saya make gamba ya.. nya just madah sik tauk.. adowh.. ngenang saya tk BIG GIRL.. saya sik mok la kaie ngan mbiak kecik kdak ya..


memang saya mampu tersenyum.. sebab dah terbiasa bha.. gerek saya sebelum tk playboy.. sik eran gik mun kenak serang.. tapi, dalam senyum ya.. terasa wak kesakitan ya.. sebab awak sik explain apa-apa.. saya sik mintak explaination la.. just cukup la awak polah sik tauk n contact saya cam besa.. tk sik.. awak pun hilang gia jak.. sik pa lah.. maybe palak awak serabut.. so, saya pun sik maok la menambahkan keserabutan palak awak ya.. awak ambik la masa k.. sebab saya akan always tunggu awak, selagi hubungan kita sik ternoktah.. :)


lastly, saya mok padah.. yang awak masih pegang kepercayaan saya.. awak belum hancurkannya gik.. so, pegang bena-bena kepercayaan yang saya berik ya.. awak boleh berterus terang ngan saya sal apa-apa pun.. saya dah matang bha.. even awak tengok saya camtk.. tapi pengalaman banyak ngajar saya.. ingat sik janji saya, saya akan ada dengan awak.. sik kira susah, senang.. bahagia or derita..




before saya end kan warkah tk.. saya mok awak ingat ayat tk.. sampey bila-bila..




ILOVEYOU NOT FOR YESTERDAY, TODAY, NOW OR EVEN TOMORROW.. BUT FOR FOREVER~

Tuesday, 14 June 2011

hatiku milikmu

wat my boojards.. saya sayang awak sangat2.. 

sayang.razi.

hye babe..
aku sayang razi..
1st time dalam hidup aku..
aku rase aku dah besar..
aku nak tentukan hala tuju hidup aku..
lepas maghrib tadi, aku wat istikharah..
aku tak tau mane aku dapat kekuatan tu..
aku yakin sangat kat razi..
aku harap, Allah bagi aku petunjuk..
aku harap razi yang terbaik untuk aku..
doakan aku tabah walau ape pun yang jadi, tau..


RAZI, SAYANG AWAK KETAT KETAT

hati.yang.kau.sakiti.

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya
maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai
tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya
ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti
ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti..

* pa maksud d sbalik lagu tk? hmm.. 

IF YOU LOVE SOMEONE, BE BRAVE ENOUGH TO TELL THEM..
OTHERWISE..
BE BRAVE ENOUGH TO WATCHED THEM LOVED BY SOMEONE ELSE..

babe..
rase cam nak nangis je..
aku tak tau nape..
aku hilang kekuatan..
aku takleh nak wat pe..
pe yang jadi kat aku, babe?
tolong aku, babe..
aku taknak trus macam ni..
aku kan kuat..
nape aku cepat sangat nak mengalah ni?
aku taknak macam ni..
aku kene trus berdiri..
aku kene brani..
semua ni lumrah hidup, kan?
ade trun n naik..
aku nak kuat, babe..
air mata.. :'(

babe..
aku takde kekuatan tu..
badan aku rase lemah sangat..
menggigil je dari tadi..
aku takut kehilangan dye..
aku tak kuat..
Ya Allah, berikan aku kekuatan itu..

Monday, 13 June 2011

milaloveraziforever

it's something weird that i did yesterday.. almost yesterday coz now is 0040am already.. 



me:  thanks b.. mk tnyk blh?
him: b0leh yg.pa?
me:  p tk xda ketan nan pa2 k..
him: len mcm jak..ehe..tyk jak yg.
me:  ingat..jgn pk plek k..
him: hmm..ensyaallah..tyk jak.
me:  jgn tnyk pa2 pey yg abs tnyk k..
him: k2.
me:  p b4 ya, yg mk b tauk.. kekuatan tk dtg dr b.. mk trimak jwpn dr b.. b bna syg yg?
him: aowk yg..syg nya..xpnah b xsyg org.
me:  k.. syg gne?
him: aduh..syg cmney yg mk?memang b syg yg..
me:  yg mk jwpn.. xmk soalan.. jwb jk.. ikut kta hati..
him: aowk syg lh..memang syg sampey xtauk mcm ney mk bktikan..
me:  xmk bukti.. juz mk jwpn jk.. k.. pa hubungan ta 2.?
him: hbgn?gerek lh yg..ei.
me:  kw cne tuju hbgn ya?
him: mksd yg?
me:  aok la.. kn grk, ke cne hala tuju ny? penghujung ny?
him: ney la b tauk yg..tuhan nok tentukan..
me:  k..last question.. mun yg mntk b lepaskn yg, gne?
him: mk tauk sebabnya..mun sbb munasabah,b tpksa redha jak..
me:  thanks 4 answering..

i dont why i'm asking that question to him.. n now, the answer disappointed me.. huhu.. Ya Allah, give me strength to always makes him happy.. to always be at his side.. i really do love him.. help me, Ya Allah.. :'(

Saturday, 11 June 2011

cgek tk jak

hyep.. tk entry ke 67 yang mek tulis.. p entry ke 55 yang d published.. hehe.. n tk 1st time mek akan tulis nama 'nya' kat dalam blog mek.. mok tauk kenak? sebab nya polah hidup mek sik betol ri marek.. huhu.. by the way, mek just mok padah.. yang nya nang bena2 sikda gik lam hati mek.. rasa sayang ya da.. p bukan sebagai someone yang mek dambakan untuk always da ngan mek.. coz, mek mok tegaskan yang hati mek sekarang just milik, MR RAZI JOHARI.. :)




camtk cita nya tek..


him: ngew, mlai mei nuing britah kan ow.. jiak kha?

me:  jiak mak.. kan tha?

him: nah la cdun mak.. dah nuan gerek tan..

me:  yuk.. n kau terlalu bahagia lian ih..

him: kan atang sayang dun kha ngew?mei sayang kau gik?

me:  yuk.. kau atang2 sayang dun.. pelu kha kau sayang kan?

him: mesti kan nudai mei? kan mei akan penah keban mibat sayang kan ngan kau.. mustahil kan keban meliluk kau..

me:  sabai kau fikir cdun gak.. p bila razi hadir wang hidup kau.. kau keban mibat smuah dun..                                                                                                     sampai bila kau bak sayang ngan nawan yang mei penah hargai kau.. yuk, kau dah lupakan kan.. 
him: kan dah liluk kenangan tuah? 8tahun, ngew..
me:  nudai la mun kau dah liluk smuah dun.. p meow.. kau dah start hidup baru.. kau sayang razi.. nak kacau kau gik.. tuah nuan hidup masing2..

him: ngew..

me:  kau bahagia bila kan bahagia, kau harap kan cdun gak.. kan just masa lalu kau, meow..

him: sorry..

me:  dah la.. assalam..




erm.. mek sik tauk cne datangnya kekuatan mek untuk padah camya ngan nya.. tanpa setitis air mata pun.. sebab ya, bila klaka ngan razi awal pagi tek.. mek boleh nangis denga sora nya.. sebab mek terlalu takut kehilangan nya.. mek moody jak sepanjang ari marek.. kenak pelu nya datang gik, lepas mek dah serahkan hati mek kat razi.. mek dah sik mengharap kat nya.. mek mok razi jak.. cukuplah selama tk mek kunci hati mek k nya.. mek sikpat sayang orang sepenuh hati sebab nya.. p bukan sekarang.. sekarang mek sayang razi, bukan nya.. memang bulak la bila mek dah lupakan nya.. memang mek sik lupak.. p nya sekadar kenangan lama.. masa lalu mek.. past is past, kan? hmm.. meow, semoga bahagia.. kau bahagia lian ih.. dengan kehadiran razi yang sayang kau.. yang trimak kau seadanya.. tolong, jangan pernah tagih kasih kau gik.. kau sayang razi.. n mei akan berpaling gik.. razi, thanks sebab hadir lam hidup yang.. love u so much.. :)

Friday, 10 June 2011

100 truth sal miss ngegeh

benda tk d tulis actually pada 1st june 2011..kol1813pm..hehe.. :)


WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: soft water
2. Last phone call: amin
3. Last text message: aie. neyda lupak. da post lgu d wall tak tek. mun xfhm, lak translate. :p [to black gm]
4. Last song you listened to: satu by aris ariwatan
5. Last time you cried: just now..huhu..

HAVE YOU EVER:
6. Got back with someone you've broken up with: yup. huhu.
7. Been cheated on: its a real big mistake i've done.. :(
8. Kissed someone & regretted it: nope..
9. Lost someone special: yeah. sure. 
10. Been depressed: sometimes or mybe always..huhu
11. Been drunk and threw up: nope. never.

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12.black
13. white
14. pink

THIS YEAR HAVE YOU: (2011)
15. Made a new friend: yup. so many. :)  
16. Fallen in love: sure. with my boojards.
17. Laughed until you cried: always when i'm on call with my boojards. :)
18. Met someone who changed you: yes. thanks to him.
19. Found out who your true friends were: maybe.
20. Found out someone was talking bad about you: yeah. the one that i thought was my bestfriend. i hate her, now. huh!
21. Kissed anyone on your Facebook friend's list: haha. for sure NO. 

GENERAL:
22. How many people on your friends list do you know in real life: almost all of them, i know.
23. How many kids do you want?: enough for a girl n a boy. :p
24. Do you have any pets: at past, yes. huhu.
25. Do you want to change your name: no. i love my name so much. esp when Mr Razi called me. :)
26. What did you do for your last birthday: party with friends n hanging out with him. :(
27. What time did you wake up?: xtitow pun. :)
28. What were you doing at midnight last night? : mesti la spent time nan my boojards. <3 
29. Name something you CANNOT wait for?: jumpa nan MR RAZI JOHARI. :p
30. Last time you saw your Mother: 24april riya..huhu..miss her already.. :(
32. What are you listening to right now: umpama mimpi dalam mimpi by damasutra. :)
33. Have you ever talked to a person named Tom: yes! my cuz.
34. Who is getting on your nerves now?: it must be my soul, MR RAZI JOHARI. <3
35. Most visited webpage: facebook n blog
36.Whats your real name: dayang amila syuhada binti awang sham
37. Nicknames: mila, milot, soda, dayang..err~so on la..byk gilak.. :P
38. Relationship Status: taken by MR RAZI JOHARI..<3
 39. Zodiac sign: scorpio
40. Male or female?: err~ female la..
41. Primary School?: sk abang galau rajang
42. High School?: smap labu & smka tun ahmad zaidi
43. College?: international islamic college
44. Hair color: black le..
45. Long or short: err~ dunno. :P
46. Height: 157cm jk. :(
47. Do you have a crush on someone?: sik pelu gik..
48: What do you like about yourself: ntah le..
49. Piercings:  ntah le. huhu
50: Tattoos:molah jaik kulit jak. huhu
51. Righty or lefty:kidal, babe. :P


FIRSTS :
52. First surgery: few years ago. huhu
53. First piercing: ntah ler...
54. First best friend: WEE IK SENG.
55. First sport you joined: da kha???huhu
56. First vacation: labuan kot. xingat gik dh.
57. First pair of trainers: 

RIGHT NOW
58. Eating: xmakan g. huhu
59. Drinking: sky juice bha. hehe
60. I'm about to: mok terbang agak b. :(
61. Listening to: nyanyian ridu buat kekasih. huhu. miss bmy boojards. :(
62. Waiting for: MR RAZI JOHARI
63. I'm feeling: demam tk. :(


YOUR FUTURE :
64. Want kids?: mesti la.. love kids
65. Get married?: yup! haha. xsabar kot. :P
66. Career: dunno. dok umah jga husband n kids suda. haha

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: kisses
69. Shorter or taller: sedang2. haha
70. Older or Younger: younger la. hehe
71. Romantic or spontaneous: romantic. :P
72. Nice stomach or nice arms: nice arms..
73. Sensitive or loud: sensitive.. ye ke??
74. Hook-up or relationship: relationship
75. Trouble maker or hesitant: dua2 eyh.

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger:  never.
77. Danced in the rain: yup! rindu time ya.
78. Lost contacts: huhu. yes. my fault. :(
79. DO SOMETHING THAT Beneficial:  maybe
80. Broken someone's heart: its a mistakes that i make me can't forgive myself. :'(
81. Had your own heart broken:  always
82. Been arrested: yeah! with my boojards. :P
83Turned someone down   : maybe..
84. Cried when someone died:  yes! surely i do.
85. Fallen for a friend?: dunno. maybe la..

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: yes!
87. Miracles: yes!
88. Love at first sight: sometimes 
89. Heaven: yes!
90. Santa Claus:  no! except its my boojards. :p
91. Kiss on the first date: no
92. Angels:  yes!

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than one girlfriend/boyfriend at a time: at past, n its amistake. now just u, MR RAZI JOHARI. <3
95. Did you sing today?: yes! haha.
96. Ever cheated on somebody?: at past. but now loyal to my boojards~
97. If you could go back in time, how far would you go?: as long as i'm with my boojards, xpelu patah balit. :)
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: a day in june. xkan mok bait nan nya..
99. Are you afraid of falling in love?:  sometimes. but falling in love with my boojards didn't make me afraid<3
100. Are you afraid of posting this as 100 truths?: agak la..huhu