BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 28 August 2011

::SALAM AIDILFITRI::

Assalamualaikum..
hye all.. ari ni dah 28ramadhan.. lagi shari je lagi nak raye kan? mesti smue dah ready n tak sabar2 nak celebrate ketibaan Syawal.. huhu.. so, aku nak wish SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI la kat smue.. meh kte story psal Ramadhan n Syawal aku tahun ni...

actually, aku skarang still at Nilai.. ALONE.. huhu.. smue family uncle dah balik Sarawak.. i'm the only one that still here.. so sad, kan? huhu.. btw, its ok..  diz year, aku plan taknak balik raya memandangkan cuti yang sangat2 PANJANG.. huhu.. then, last minit aku terfikir nak balek plak.. well, aku kan.. bese la tu.. kalo tak buat keje last minit, bukan aku la tu.. huhu.. so, nak dijadikan cte.. juz tinggal tiket hari raye je.. nak taknak.. aku pun mbik je.. so, aku akan samapai umah malam raya pertama... btol2 macam orang yang mrantau jaoh.. :P

skarang, almost 2days aku sorang2 kat umah uncle ni.. takut tu ade gak.. ye ar, dah le pompuan.. sorang plak tu.. so, stiap petang.. aku akan pastikan aku kunci smua pintu n tingkap.. aku pasang smue lampu.. huhu.. abes ar bil elektrik uncle aku nait bulan ni.. sorry, uncle.. hee.. 

nak dijadikan cte.. aku dah braye start ari pertame aku sorang2 kat umah.. so, aku boleh makan sesuke hati aku, sebab takde orang.. sampai aku terlupe yang skarang ni bulan pose.. huhu.. yang agak mlampau cket ar.. smalam, mase aku g jemur baju, boleh plak aku dok makan roti bakar.. nasib baik takde orang.. nak wat camne.. aku lupe tol yang skarang orang tengah pose.. huhu..

k, story spanjang bulan pose lak.. aku banyak nangis la pose tahun ni.. huhu.. banyak pasal Razi la.. tapi sekarang, aku dah ok.. hehe.. bukan sebab aku dah dapat lupekan Razi.. tapi sebab aku dah dapat trime hakikat yang dia bukan untuk aku.. opsss... entry pasal pose.. bukan Razi.. adeyh.. aku ni memang.. pose tahun ni, aku just boleh pose 24hari je.. huhu.. sdeyh tol.. tapi nak wat cmne..  tahun ni, fully aku pose kat perantauan.. tak mrase la aku bukak pose kol6 lebih.. haha..

then, pasal chenta.. chenta ke? maybe.. few days ni, aku de kenal sorang hamba Allah ni.. he's nice.. dye baik.. aku slesa ngan dye.. aku rse masuk nan dye.. dye slalu teman aku.. aku paling ske kalo webcam nan dye.. dye slalu wat aku tersenyum.. yeah! i like that.. dye care sal aku.. even that, aku takut.. takut yang dye pun mungkin datang hanya seketika.. hmm.. kalo ingat tu, aku mesti nangis.. ntah.. aku takut d tinggalkan lagi.. aku harap, dye tak macam tu.

SENSITIF.. yup! aku jadi sensitif skarang.. maybe sebab period kot.. tapi ntah la.. aku akan kecik hati dengan bende yang kecik.. hmm.. well, aku memang macam tu dengan orang yang aku sayang.. tapi, ape yang dye buat, memang slalu je wat aku ngalir.. adowh.. nape ek? blurr sketika.. huhu.. alamak.. nyamuk kacau ar.. eeii.. k, malas nak taip.. lain kali aku sambung.. nyamuk wat aku hilang idea..

before tu, aku nak amek kesempatan ni nak mintak maaf kat sume.. mne ar tau sepanjang kenal ni, banyak salah silap o terkasar budi bicara.. harap maafkn ea.. halakan sgala pe yang perlu.. SALAM AIDILFITRI buat semua.. raya tu raya gak.. bagi yang banyak assignment tu.. jangan lupe wat ek.. hehe.. tu je kot nak bebel..

kbye~

Wednesday, 24 August 2011

kata.hati.

erm..
kau mei taau beknau..
kau gik sayang kan..
sayang laus..
tudui malam kau, gik nuan kan..
everynyte kau nangis buyak kan..
razi, yai kan?
yai sebenar dun kan?
kau terlalu mencuba bak mibat kan..
tapi kau mei keban..
bayang2 kan gik nuan membayangi kau..
bila kan dah bukak hati kau..
bila kan dah mejah kau sayang kan..
kan berlalu macam angin..
kau remove fn kan..
tapi agik gak kau jadin stalker tang fb kan..
beknau?
sebab kau terlalu sayang kan..
bodoh kau mei?
huh!
kau jadi lalek buyak kan..
kau mei taau cam an bak mliluk kan..
razi, kau tijau untuk sayang kan..
tapi kau mei penah tijau bak mliluk kan..
razi!!
imissyousomuch~

Wednesday, 17 August 2011

AKU SENSITIF!

SENSITIVE..
i dont know since when i'm being very sensitive..
i feel like no one cares about me..
no one loves me..
i easily cry..
since i decided to move on..
since i say to myself i can live without razi..
since i say i just gonna miss him in past..
i'm being too sensitive..
i hate this feeling..
i cant avoid my tears fall when i miss him..
yeah! sometimes, i really miss him..
now,
i'm being in a really bad condition..
low self confidence..
dont trust anyone..
easily cry..
i dont know what happen..
i think i'm a bad person now..
i do anything i want..
without thinking others feeling..
there are no more razi with me..
i feel lonely..
i feel like i'm in the dark place..
i still love him..
that's the fact..
even in keep trying to forget him..
i cant, i cant forget him..
he's the one that shining my day..
that always say, 'creating my smile is his responsible..'
but, it just a memory..
his words is just in my dream..
i need to let him go..
i need to wake up from this long dream..
huh!
i'm tired of this..
i dont know what i must do..
razi, how can i forget u??

HAPPY BIRTHDAY, ABANG!

happy birthday to you.
happy birthday to you,
happy birthday to abang,
happy birthday to you.. :)


yeah! this date comes again..
abang's birthday..
as usual, i wish him sharply at 0000am..
but, this year makes me really disappointed with abang..
he just say, 'K'..
no thanks?
huh!
he changes at all..
erm..
people easily changes, kan?
its ok..
the important things is he's happy..
btw, i dunno what i wanna give him..
erm..
shirt? wallet? perfume?
argh!
i dunno..
huhu..
ok, i'll think it later..
time to go to college..
again, otanjoubi, abang.. ^_^

Tuesday, 16 August 2011

i'm move on

hyep!
yes, i got the strength to move on..
see.. no more things about RAZI that permanent in my blog..
except the header..
still in process to create new header..
huhu..
new theme, ILOVEMYSINGLELIFE.. :)
yup!
i hope that i'll be happy then..
maybe, it's time for me to appreciate my single life..
yeah! study is the most important thing in my life.. ^_^
now, chill mila!

dalam process move on.. bukan deleting razi.. tapi just move on..

Friday, 12 August 2011

♥ilovemysinglelife♥

hyep! ^_^
sorry uncle, tajuk entry ni kamoo punya quotes.. :P
♥ilovemysinglelife♥..
ni fav words aku sekarang..
y?
sebab aku dah selesa single..
lagi satu sebab, aku single pun tak rasa cam single..
razi always de untuk teman aku..
untuk tolong aku selesaikan pe yang menyerabutkan kepala otak aku..
huhu..
cam awal pagi tadi..
dye teman aku sampai aku tidow n tak sedar bile dye bangun..
tbe2 je dah de msg..
aku taktau pun kol brape aku letak fon..
hmm..
ntah la..
aku tak faham kenapa aku sayang dye..
aku taktau ar kalo aku boleh ubah rasa sayang aku tu..
yelah..
ktorang dah takde pape..
tapi, aku still sayang razi cam dulu..
nak kate kurang, makin sayang ade ar..
plek kan?
hmm..
aku just harap yang aku dapat redha kalo 1day nanti dye tinggalkan aku..
aku terjumpa satu doa nak panjangkan jodoh ni..
meh sama2 kte amalka.. :)


“YA Allah! Satukanlah kami sebagaimana telah Engkau satukan antara Adam dan Siti Hawa, dan sebagaimana telah Engkau satukan antara Yusuf dan Zulaikha, dan sebagaimana telah Engkau satukan antara Sayyidina Ali dan Fatimah az-Zahra, dan sebagaimana telah Engkau satukan antara Penghulu kami, nabi Muhammad, dan Khadijah al-Kubra serta Aisyah ar-Ridha”..

Tuesday, 9 August 2011

=.=

hyep! 
ari nih, keje aku kat cni je..
err~
demam blogging suda..
haha..
penat jelajah blog orang..
dah line lembab semacam..
err~
siput pun boleh menang..
huh!
normal la..
wifi yang agak 'baik' standard dye memang camtu..
dah tired ar..
mau study~ ^_^
esok de quiz..
de practical activity..
argh!
macam2 je..
trase kemalasan mau turun klas..
haiya mila!
semangat..semangat..
aish~
kbye..
mau study..
imisshim~

Monday, 8 August 2011

malang tak berbau

hye all..
aku mau story ni..
pasal pe yang jadi semalam..
huhu..
semalam i had an accident..
xcden kete..
sume jadi tbe2..
actually, cte dye camni..
pagi semalam aku mimpi plek..
ble aku cte kat razi, dye cakap hati2 n jangan balik sorang..
so, sebab tu..
aku suh uncle aku anta aku..
mase otw tu ar ktorang xcden..
otw dari nilai ke kl..
self-accident..
huhu..
mase tu kt highway..
ujan lebat..
ntah macam mane, tbe2 je kete tu berpusing..
2round..
agak terkejut ar..
mase tu, aku ingat mati je..
syukur alhamdulillah, kete je yang terok..
kteorg sume ok..
aku nan uncle je yg cedera..
aku nye bibir pecah..
boleh wat hantaran aku kurang tuh..
huhu..
takpe la..
janji selamat..
nasib baik de pakcik teksi tu brenti tolong ktorang..
pakcik yang baik hati tu ar bawak ktorang g hospital serdang..
xcden tu area kol1430 la..
ktorang kat hospital sampai kol1830..
lame gak..
kat hospital tu, aku sempat pengsan..
huhu..
lepas check, n xray..
again, thanks God..
sume ok..
malam tadi, kol2120 aku dah tdo dah..
penat..
then aku terbangun kol0250 tadi..
aku asyik terbayang kete tu berpusing2 je..
trauma lagi..
aku pun call razi..
thanks b sebab sudi teman masa yang perlukan b..
n now, aku dah takleh tdo..
nak bersahur, aku just boleh minum air je..
bibir sakit lagi..
hmm..
aku saje nak share kat cni..
sebab ni 1st time aku xcden kete nan trok..
bese xcden moto je..
huhu..
tangan aku pun dah penat..
kesan injection semalam trasa lagi..
so, aku chow dulu ea..
pesanan aku..
HATI-HATI DI JALAN RAYA..
lagi2 musim nak raya ni.. 
k, la..
doakan yang terbaik untuk kte sume.. ^_^

Saturday, 6 August 2011

tuka lagu background..
why????
sebab aku tau..
aku hadir d antara mereka.. =.='

BAHAGIA WALAU SEKETIKA

hyep! what's up! [brape ari ni, asyik gune trademark MILA je..]


kalo sape2 yang de bace entry2 aku before nih, mesti dapat teka aku nak story pasal pe.. hehe.. well, bahagia aku de satu je.. so, it's gonna b a story about RAZI.. bosan nan nme dye? boleh BERLALU dari blog aku.. coz, it's up to me la nak story pe kan? hmm..


semalam, aku gayut nan dye.. macam dulu2.. dari kol1 sampai ar sahur tadi.. argh! aku akan rindu saat tu.. macam2 story.. ye ke story? erm.. ntah la.. yang pasti ktorang borak ar.. huhu.. lor~ idea aku dah terbang ntah ke mana.. ish.. beru je nak story panjang2..  huhu..


AaAaAa.. borak punye borak.. gelak punye gelak.. ending dye, aku tetap nangis.. nak tau sebab pe? sebab.. 'I WANT HIM, EVEN IF IT JUST WISHING AND WISHING'.. yup! sebab ayat tu.. aku nak dye.. tapi tu tak akan terjadi.. hmm.. ending dye aku nagis sebab satu je.. sebab word 'ILOVEYOU'.. bile aku sebut word tu, ntah nape air mata aku senang je nak ngalir.. hmm..


tapi, aku bahagia dapat luangkan masa nan dye.. aku bahagia even hanya untuk seketika.. ye ar.. bukan slalu.. ape2 pun, dye akan tetap jadi kenangan terindah dalah hidup aku.. selagi Allah, pinjamkan aku kasih sayang tu, aku akan terus jaga. sebab, MENYAYANGI TIDAK SEMESTINYA MEMILIKI.. aku akan redha.. mungkin ada hikmah di sebalik semua ni.. btw, RAZI, IMISSYOU..

Thursday, 4 August 2011

taktau nak bagi tajuk pe

what's up! what's up! ^_^

assalamualaikum...
mau speaking rojak malam ni.. hee~
story pasal 2 person yang cheerkan hari2 aku..
meh kenal nya duak.. :)

MR.HALIF HALIMIN..

he's someone that i call 'abang'..
actually, masa first kenal..
i just know him as 'black gm'..
abang lahir, 20february1991..
kecik setahun dari RAZI..
n forsure..
i kenal abang dari RAZI..
tapi, aku start rapat nan abang after break nan RAZI..
he's the one that accompany me n give me strength to teruskan hidup..
abang slalu ada when i need him..
abang slalu padah, jangan give up nan RAZI..
satu yang aku respect sal abang..
abang sangat2 pentingkan PERSAHABATAN nya..
ya yang i can see la..
aku sik pernah meet someone yang macam abang..
sal FRIENDSHIP, nang aku respect la cdak..
lamak2 aku kenal abang, nya sik pernah marah aku..
same goes to RAZI..
that's why la aku susah gilak mok tinggalkan cdak..
i think, i've said banyak kali yang i'll leave..
tapi hati aku, berat jak mok pergi..
i know, i'll never meet a friend such as abang..
abang teman aku almost of his time..
thanks abang!
aku janji, i'll never forget you..
mau lihat siapa dia my abang?



that's my abang.. 
n i'll never wanna lost him.. :)

than, for sure i wanna write about MY ANGEL.. ^_^


MR. RAZI JOHARI..

rasanya, entry before this dah banyak story sal him kan?
huhu~
he's always be my angel..
FYI, actually, me n him dah break almost a month yang lepas..
sdeyh kan?
tapi it's ok..
we're always be together..
he'll always in my heart..
RAZI..
he's the one that i love..
yang i sik akan forget no matter what..
memang la salah, bila ilove orang yang milik orang lain..
btw, i promise myself..
i akan lepaskan RAZI just bila he lafazkan 'AKAD' kat someone..
before that, i'll always love him..
bukan sik maok redha nan perpisahan tk..
tapi, he izinkan aku untuk terus sayang nya..
aku pun sik sure, whether aku boleh forget him or not..
till now, after solat aku masih doakan yang nya akan jadi kekasih halal aku one day kelak..
how obses nya aku nan him kan?
huhu..
now, 1493 msg nya lam fon aku..
sik sanggup mok delete..
huhu..
gamba RAZI, sik payah la update..
da d page atas ya.. :)


err~ aku dah taktau mau tulis pe..
stop merapu here..
papai!
nanti aku nak merapu, aku datang balik..
before that, to abang aleyp n mr.razi..thanks ya! sebab ada dalam hidup aku..thanks wak for colouring hari2 aku nan indahnya..without takduak, sunyi hidup aku..aku sayang takduak ketat2.. ^_^

lotsoflove..<3

what must i do? =.='

hyep all..
aku mau story nih..
err~
aku dilema..
huhu..
dia, AL RASHAL SHARIR..
dia sayang aku..
dia mintak aku untuk terus ada dalam hati dia..
dia tanya aku, sapa dia bagi aku..
aku just mampu kata..
aku takut kehilangan dia..
aku tak boleh kata, aku sayang dia..
sebab dalam hati aku masih ada RAZIJOHARI..
aku takut, satu hari nanti..
dia akan kata aku mainkan dia..
huhu..
dia selalu cakap, dia always kena main..
tapi untuk berterus terang, aku takut..
aku taktau nak watpe..
aku tak boleh nak sayang orang lain..
bukan aku tak cuba..
tapi, aku tak boleh..
huhu..
aku sayang razi..
sampaikan aku menyampah ngan orang yang sayang aku..
huhu..
pelik kan?
aku menyampah nan orang yang sayang aku macam takde orang lain kat dunia ni..
jangan la wat aku serba salah..
aku sayang razi..
n tak mungkin akan sayang korang..
argh!!
tolonglah..
aku taknak rase macam ni..
huh!
aku taktau nak watpe..
WHAT SHOULD I DO???

Monday, 1 August 2011

1ramadhan1432hijrah

assalamualaikum...
wah! dah nak 'sungkey' kata orang sarawak.. siyez.. aku rindu.. kalo kat umah, mesti dah nak berbuka.. even ni bukan 1st time aku pose jaoh dari family.. tapi sumpah! kali ni aku rindu giler.. dari lepas sahur, sampai ar saat ni.. aku rase cam nak nangis je.. err~ nape ek? aku rindu.. sepanjang hari ni, ati aku rase lain macam je.. 1st day pose tahun ni, takde yang best.. pagi tadi aku de kelas.. huhu.. tapi sampai kol11 je.. n yang tak leh blah nye.. aku tdow dalam klas.. huhu.. ntah nape ntah aku ngantok giler.. argh!! rindu nye.. nak nangis.. siyez, aku hilang selera nak bukak pose.. it's likes something wrong gonna happen.. n aku benci rase tu.. banyak bende yang jadi dalam tahun ni.. banyak bende yang aku tak sangka.. sampaikan aku tak tau camne nak hadapi raya tahun ni.. sampaikan aku bertekad taknak balik.. yeah! aku takkan balik.. maybe sebab tu kot hati aku lain macam je.. sebab aku akan beraya di perantauan.. aku tak tau nape aku nekad sangat.. tapi, sume ni sebab DIA.. dia yang sukar untuk aku maafkan.. yang sukar untuk aku terima kembali.. Ya Allah, aku harap.. hati aku akn maafkan dia atas apa yang dia pernah lakukan.. but, not in this time.. aku masih tak dapat lakukan itu.. hmm.. aku merapu la plak.. huhu.. well, aku kan memang suke merapu.. huhu.. btw, aku just nak wish SELAMAT BERPUASA & AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN AL MUBARAK.. semoga Ramadhan tahun ini akan wat aku jadi insan yang lebih baik.. n semoga Ramadhan ini lebih baik dari yang lalu.. k ar.. cukup ar kot.. SELAMAT BERBUKA to sape2 yang pose tu.. muahx!

أهلا وسهلا شهر رمضان المبارك