BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 30 July 2011

LEWAT SEMESTA

hye all.. tadi bangun2 je, aku terdengar lagu ni.. best.. aku macam tak pernah dengar plak before ni.. al maklum la.. aku jarang dengar lagu... hehe.. meh kte layan sama..


satu kata bertulis cinta

telah merasuki
tak urung cinta tersentuh
hanya ku rasa
dan jika wujud yang menjelma
pada sebentuk hati
bukankah itu amanah
dari yang kuasa
menjaganya, menjaganya
reff:
wahai insan yang di sana
mungkin saja ini kau dengar
melewati semesta ini
aku sampaikan
begitu ingin berbagi batin
mendengarkan asa di jiwa
oh tuhan pertemukan aku
sebelum hatinya beku



Friday, 29 July 2011

pagi yang 'sedih'

hyep all.. awal pagi dah aku on9 ari ni.. huhu.. pagi ni, awan pun ikut teman aku bersedih.. aku terbangun sebab mama call.. mase tu baru aku sedar yang kat luar tu heavy rain.. huhu.. titow mati la katekan.. actually, mimpi aku melawat blog pagi2 ni, sebab rindu tu datang lagi.. :( aku rindu dia.. dia yang bukan lagi milikku.. kalo de yang prasan, gamba dia kat blog aku tinggal satu je.. aku nak buang gak yang satu tu.. tapi, tak tertekan lagi butang remove tu.. huhu.. aku tak tau nape susah sangat untuk lupakan dia.. minggu depan dah sambut Ramadhan.. aku harap sangat yang aku boleh berubah.. aku nak wat perubahan dalam hidup aku.. razijohari.. dia banyak ajar aku camne nak tempuh semua ni.. dia ajar aku tersenyum walaupun sakit.. dia ajar aku ketawa walaupun kecewa.. argh!! bila rindu itu datang lagi.. aku taknak dah sedih pasal dia.. tapi, aku asyik nangis sebab rindu dia.. aku sayang dia.. huh!  aku sayang kau, razijohari.. lepas ape yang berlaku, aku masih sayang kau.. n aku akan terus sayang kau.. percayalah.. namun Ya Allah, jauhkan hatiku dari padanya andai dia bukan Kau ciptakan untukku.. :'(

Thursday, 28 July 2011

playboy!

yup!
again, kau terluka..
mungkin dun sebagai pengajaran..
tapi kau taau..
Allah mei akan uji hamba dun melainkan mengikut kemampuan..
kau sedar, kau dah jauh terleka..
mungkin sebab dun gak Allah berik kau ujian..
agar kau sedar n kembali ke jalan dun..
kau kehilangan nawan lah berjaya ngubah hidup kau..
tapi, biarlah..
diun dah temu girl yang keban bahagiakan dun..
yang keban mubik nau lah dun luk..
kau tumpang bahagia untuk dun..
tapi kau harap, dun akan insaf..
perempuan bukan mainan..
huh!
kau taau dun mei bermaksud..
tapi, dun tetap playboy..
yup! dun PLAYBOY!

blur

stiap kali aku dapat idea nak update blog..
aku log in..
n bile log in, idea tu ilang balik..
sebab aku blur..
sampai ble gambar2 n word2 sal dye ni akan de kat cni..
erm..
nak buang???
argh!! aku tak sanggup..
blur lak..
err~

Tuesday, 26 July 2011

cinta tak seharusnya memiliki

hyep!
tadi aku menjelajah kat fb tu..
n aku terbaca satu note ni..
menarik.. 
meh kte bace same2 ea..


CINTA TAK SEHARUSNYA MEMILIKI~



Pernahkan kamu merasakan, bahwa kamu mencintai seseorang
meski kamu tahu ia tak sendiri lagi?
Dan meski kamu tahu cintamu takkan berbalas,
tapi kamu tetap mencintainya?

Pernahkah kamu merasakan, bahwa kamu sanggup melakukan apa saja
Demi seseorang yang kamu cintai meski kamu tahu, ia takkan pernah peduli?
Ataupun ia peduli dan mengerti tapi ia tetap pergi?

Pernahkan kamu merasakanh hebatnya Cinta?
tersenyum kala terluka, menangis kala bahagia,
bersedih kala bersama, tertawa kala berpisah?

Aku pernah tersenyum meski kuterluka,
karena kuyakin Allah tak menjadikannya untukku

Dan aku pernah menangis kala bahagia,
karena ku takut kebahagiaan cinta ini akan sirna begitu saja
Aku pernah bersedih kala bersamanya,
karena ku takut aku akan kehilangan dia suatu saat nanti

Dan aku juga pernah tertawa saat berpisah dengannya,
karena sekali lagi “cinta tak harus memiliki”

dan aku yakin Allah telah menyiapkan cinta yang lain untukku
Aku tetap bisa mencintainya, meski ia tak dapat kurengkuh dalam pelukanku,
karena memang cinta ada dalam jiwa, bukan dalam raga.

Apa yang dimata hamba baik belum tentu BAIK menurutNya,
apa yang buruk menurut hamba mungkin adalah yang terbaik menurutNya,
bersabarlah Karna cinta akan berjalan pada jalannya. Begitulah janji sang kuasa
Percayalah dengan CInta, Biarkan Ia Menemukan jalannya SENDIRI


Semoga bermanfaat

Salam Ukhuwah fillah

Monday, 25 July 2011

inikah penghujungnya???

mama! papa!
tan bak nangis mak..
dyg mei taau nau bak tulis..
hati dyg sakit laus..
beknau mesti dyg sayang nawan yang bukan milik dyg..
nawan lah wang gamba tepi ih..
or nawan lah radan dun nuan tang header blog..
he's not mine..
tapi beknau dyg masih sayang dun..
dyg redha nan perpisahan yang terjadi..
tapi beknau dyg sedih duding bahagia dun..
dun slalu pubak, bertahan la nan smuah yang terjadi..
tapi dyg mei kuat..
lau ih, dyg nangis gik..
sebab nau??
sebab duding dun bahagia nan nawan kik..
razi, beknau terlalu susah untuk kau trimak yang kan bukan milik kau..
kadang2 dyg bak give up..
sedangkan dyg pernah berjanji untuk trus sayang dun..
tapi, beknau dyg perlu sayang nawan yang sah2 dah mibat dyg..
dyg pun mei taau..
tapi, untuk mibat dun keman hati dyg..
dun mustahil..
dyg terlalu sayangkan dun..
Ya Allah, mun dun bukan jodoh dyg..
jauhkanlah hati dyg dari dun..
dyg mei luk lalai dalam cinta duniawi..
tapi, dyg keliru..
saban kali dyug bak meliluk dun..
saban kali dyg solat isthikharah..
dun akan labik..
dun jadin segak nan dyg..
dyg mei faham, nau sebenar dun yang jadin..
Ya Allah, andaikata dun nang untuk dyg..
permudahkan la segala dun..
razi, nak kan hadir wang lena tudui kau..
bila kan bukan la untuk kau..
dyg mei tahan ciih..
dyg dah lemah..
dyg mei sanggup..
Ya Allah, berik dyg petunjuk..
kikiskan rasa sayang dyg tang dun, mun dun bukan untuk dyg..
Ya Allah, dyg mei luk mengalirkan air mata terlalu idak untuk benda yang sia2..

razi, 
seandainya perpisahan kita untuk selamanya..
aku ingin sekali untuk redha..
biarkan kau bahagia dengan si dia..
namun..
ingin ku akui..
aku tidak pernah menyesal mengenali dirimu..
kerna kau kenangan terindah bagiku..
mungkin, aku bukan yang terbaik..
aku hanya mampu berlalu..
semoga kau akan terus bahagia..
dan semoga bahagia itu juga akan jadi milikku..
pergilah dari mimpi2ku..
aku akan cuba bangkit dengan kekuatan yang ada..
aku tidak mampu untuk terus bertahan dengan sesuatu yang aku tidak pasti..
maafkan aku..
aku hanya akan menyayangimu dalam bayang2 angin lalu..
buat kali terakhir..
izinkan aku melafazkan cinta buatmu..
iloveyourazijohari~
dengan tekad, aku meredhakan segalanya..
biarlah air mata ini, yang terakhir..


dyg akan cuba berdiri..
dyg akan mulakan hidup baru..

Sunday, 24 July 2011

dia pergi...

hyep all..
mau crita pasal sumone..
dia hadir buat seketika..
skadar penghibur d kala duka..
tanpa sempat aku kenali..
tanpa sempat aku sayangi..
dia pergi..
namun, kehilangannya tetap kurasai.. 
dia pergi kerna ingin melihat aku tersenyum..
aku tidak mampu..
hanya air mata yang mampu mengalir.. :'(

Tuesday, 19 July 2011

bila kita sayang orang, mungkin orang ya akan sayang kita juak.. p kita sik tauk, sampey bila nya akan sayang kita.. bila satu hari, nya berpaling n sayangkan orang lain.. kita jangan bencik nya.. sekurang2nya, nya pernah sayang kita.. sebab rasa sayang ya, Allah pinjamkan jak kat kita.. redha jak.. Allah tauk pa yang terbaik bha.. ^_^

merapu bha..

aku dah lamak sik merapu tk..
huhu..
da masa la aku tulis panjang2..
hehe..
aku kat luar tk..
mbik angin malam..
well, hati sik tenang bha..
menghirup udara malam..
mencari ketenangan..
banyak ilak benda d fikir..
adowh~

edited :P

gambar masa cuti riya d perak..
haha..
sikda keja..
yalah ngedit ya..
padahal sik pandey edit..
well, pa ku kesah..
hidup aku..
skati aku la mok polah pa.. :P








biarpun kau bukan milikku..
aku bahagia pernah menjadi sebahagian dari hidupmu..
hatiku tidak akan pernah berpaling lagi..
kasihku padamu kekal di hati..
iloveyou..imissyou.. 


Saturday, 16 July 2011






tukar lagi.. :P





Friday, 15 July 2011

seorang teman

hyep guys..
tk salah satu entry yg aku jumpa lam blog lamak ku tek..
it's about mr.ainil azmil..
nya kawan bait aku pey nktk..


AINIL AZMIL


..besties, kn always nuan ngan kw..kau ingat gik msa ciing atang tuah cntct sabai..msa dun kn plik bol tg daro..kw pn inan gk msa dn..1st kw tmu kn,msa keman tg kdai nyabung wharf daro dn..p kn dh dg kw b4 dn msa wg keta..kw xtaaw pn yai kn..haha..lawak..kw dg kn plik abai dn..tg stadium daro..p xmlai..ilau menang..next day dn, ilau mulik..kw pn mulik gk..p kw ahe gmek..mlm dun 1st tuah kua samah..lengak2 lbik man daro pn, kn still gun ajg mapun kw..thanx babe..t'haru kw..mulik pn, kn matat kw gun ajg..n dun bkn pengakhir dn..bla tuah always temu selang shari..p smuah dn xmlai, byk kw t'pksa mulik kawir..mun xkw gun kn..kn gun ajg..ingat kw msa nwan rami tg blawai mlm dn..tuah blalau..1st kw rsa kn mrh atg ngn kw..lemah nyawa kw msa dn..kn trus atat kw mulik..sdeyh la..p mlm dn, tuah gayut gk..jiak gk..blalau kjap mk..sbb kn, kw brani padau adap gun lijih dn..haha..ng hebat kn..p kn xmdak kw mulik adap..gan la nwan mapun kw..bruk kn lpas kw mulik..siap kn warning gk nwan dn..kw mesti safe lbik lbuk..msa dn kw hepy..kw rsa kn ng care sal kw..mlm dn kw call kn..kw nangis, buyak kw taaw..xslama dun kn akn nuan ngan kw cdun..mlm last dn, kw bk tmu kn..p kn guguh..nangis kw tg lbuk..pey mak kw call kn..trok kw msa dn..hmm..smuah sbb kn..p tuah xtmu mlm dn..sung dn kw gun blawai..byk kw taaw kn incharge lo umek plik futsal..b4 kw mulik, kw sempat dg kn..p tuah xklaka..kw hepy knl kn..yuk, kw always pubak yg kn geng kw pey bla2..best knl ngn kn..kn brani mrh kw mun kw jangai..kn mrh kw mun kw salak..byk dn la kw syg kn..sbb kn nang geng kw..msa kw dh awir, kn pbak kn nuan grk..kw xsdeyh..byk bg kw, kn geng..tp kw sdeyh, byk msa dun kn kurang spent time ngan kw..p xhal..kw faham..kmelai kw awir, gk gak kn salu cntct kw..kw taau kn xpnah liluk ngn kw..byk kn geng kw..kn cta hal grk kn..kw nuing..kw cta hal grk kw..kn nuing..kn mst mrh kw bla kw pubak kw break..kw taaw kn syg kw..syg as geng..kn xluk kw t'luka..byk kn faham kw..msa cuti ih, kw xsangka kn gk luk tmu kw..sedangkn b4 kw mulik, kw mrh kn..kn sanggup gun ajg mlm dn..thanx, babe..b4 kw mulik, tuah blalau..knpubak kw jaat..smuah dn sbb kw pbak kw bk tunang..kn nbak..saan gaya kn, mun kw dh tunang..kw blurr..sbb kn nuan grk..lbik lian ih, kw still xtaaw saan kn syg kw..kw hrp, kn syg kw as friend..sbb kw xluk khlgn kn..besties always nuan ngn kw..thanx so muchh, nel..

~hyep!!
~aku dah remove smua cdak..
~aku sik tauk kenak aku nekad ilak..
~aku terlalu sayang nya..
~aku sik sanggup mok tengok nya bahagia depan aku..
~biarla aku doakan kebahagiaan nya duak dari jaoh jak..
~aku pun sik tauk kenak, aku masih doakan yang Allah jadikannya k aku..
~jaik kan aku??
~aku masih berharap yang satu hari klak, nya ada nan aku..
~tapi, mun girl ya kebahagiaannya, aku mesti redha..
~aku akan tetap doakan nya duak..
~aku mok tengok nya bahagia..
~hidup aku kan..
~biar aku yang terluka..
~bukan aku melukakan.. 
~erm.. imisshimsomuch.. :(

Thursday, 14 July 2011





aku nangis gik.. aku rindu nya.. sungguh, nang susah ku mok mbik keputusan tk.. aku sik kuat.. tapi, untuk trus da tengok bahagia nya pun aku sik sanggup.. aku sayang nya.. :'(



i'm here to story~

hye all.. :)
smiling is the cure for my heart..
well, it's a been quite long time i never write..
so many things had happened..
now, I"M SINGLE..
again, i'm hurt..
i don't want to say anything about that..
but, don't ask me why this blog design is not change..
it's because i still loving him..
i think, u can see the word there..
n i'll write again it here..

I LOVE RAZI NOT FOR YESTERDAY, TODAY OR EVEN TOMORROW.. BUT FOR FOREVER..
it just we didn't meant to be together..
but i'll never stop loving me..
he wants to see me happy..
n i'll smile n be happy for him..
i hope, that girl will take care of him..
i know he know the best for him.. 
i'll just pray..