BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 25 December 2011

::last entry for 2011::

hyep dears!
lame tak update citer, kan?
aku busy ar skarang..
life changed.. :)
so, dah bace title an?
aku jarang on9 sebab malas nak g cc..
so. kemungkinan tinggi yang ni last entry aku tahun ni..
memandangkan arinie pun dah 25th december, kan?
mery krismas wat dears yang merayakan.. ^_^
so, entry ni aku taip dengan background music lagu sdeyh..
kangen band-kehilanganmu berat bagiku..
hee~
ok..
as entry terakhir..
aku nak menyingkap sgala kenangan trindah mahupun pahit aku dalam tahun ni..
1stlu, tahun ni tahun yang aku trimak paling ramai laki jadi my bf..
haha~
tu pun nak bagitau an..
tu yang wat tahun ni terlalu banyak kenangan bagi aku..
1st skali, fadzihin..
seorang playboy yang blajar untuk setia but tak dapat kepercayaan dari aku..
2nd, seorang insan yang membuat hadirnya bahagia setelah aku nekad lupakan meow..
razi, yang pinjamkan aku erti bahagia walau tanpa bersua muka..
then 3rd, azrie..
someone yang tak pernah sependapat nan aku..
4th, seorang fatihin yang skadar cinta muka buku..
insan yang pernah mendapat kepercayaan aku..
n lastly..
seorang insan yang sedarkan aku erti kasih sayang walau tanpa menyayangi..
hazwani, yang kini masih setia d sisi..
dyorang ar yang wat tahun ni terlalu bermakna buat aku..
banyak yang aku blajar dari dyorang terutama Razi..
btw, tahun berlalu..
detik pun sentiasa berganjak..
hidup perlu diteruskan..
kenangan yang ada tak mungkin dilupakan..
so, here i wanna say thanks to them coz let me having chance to learn..
aku tak pernah lupakan korang..
k, stop sal cinta..
now, sal study..
aku still student d iic..
but de cket prubahan..
aku now, trying to be a good teacher at taska..
yeah!
karya baru. sempena tahun baru..
doakan aku ea..
tak lupa gak..
tahun ni, 2 of my adeq ade big exam..
pmr n upsr..
my little sis dapat 3a 1b 1 c in upsr..
while my bro 5a 3b in pmr..
congrates dears..
usaha lebih untuk next exam..
aku at sini nak ambik kesempatan nak mintak maaf at dears semua..
kot2 de entry yang sakitkan hati or menyinggung prasaa..
so, pe azam baru korang??
azam baru aku nak jadi more matured..
then, aku nak blajar berdikari..[orang tertentu je tau..]
pastu aku nak jadi budak baik.. :P
aku rse, stakat ni..
tu je kot..
k, ar..
tangan aku naek kebas sebab terlalu sejuk..
hee~
so, happy new year wat dears sume..
hope 2012 bawak kehidupan yang lebih baik wat kite sume..
blackdahlia.. i hope we'll always be together until death seperate us as u wish..
iloveyousomuch, sayang..
k dears!
c u all sume next year..
akhiri tahun 2011 dengan senyuman..
n mulakan tahun 2012 dengan senyuman..
^_____________________^

Friday, 9 December 2011

hyep dears!
dah lame an tak singgah sini..
hee~
kll already..
so, jarang nak online..
tunggu dapat lappy lu..
btw, things changed..
the times aku story ya..
just nak singgah..
papai~
miss u all..
^___^


Tuesday, 6 December 2011

::gilagilaaku::


hyep dears!
malas nak tulis..
so, nak update picta gilagila aku..
ni no edit eyh..
kmalasan nak edit..
haha~
aku tak comel~
aku tak lawa~
aku tak cantik~
tapi AKU ADALAH AKU~
haha..
kbai~























Sunday, 4 December 2011

::kadangkala::

hyep dears!
waa! sejok~
aku baru je balek dari jerijeh..
tau tak jerijeh tu kat mane?
taktau??
yang pasti, kat sarawak ar..
citer dye camni..
tengah aku syok2 on9 tadi, tbe2 aku dapat call..
just know him as A.. 
A kate dye de kat kampung n nak jumpe aku..
aku on je..
orang nak jumpe, kan..
then, aku terprasan yang sore dye plek..
aku make dunno till dye amek aku..
mse aku naek moto dye, aku dah dapat agak yang dye mabok..
before aku tanye, dye dah admit..
yang dye abnormal mase tu..
dye main pil, dye minum n dye hidu gam..
kat situ aku tau, dye de problem..
he says sorry for his condition..
as a friend, aku kate aku tak kesah..
sebab aku tau, dye betol2 pelukan someone untuk tenangkan dye..
bila aku pegang kpale dye..
basah..
yup!
kat situ menguatkan lagi andaian aku yang dye in problem..
mase on the g umah dye..
dye story..
dye rse sakit hati, marah, kecewa n everything..
aku denga je..
mase kat umah dye..
dye pegang tangan aku..
n says..
jangan nakal2 kat tempat orang n dye sayang aku..
yang wat aku terkejut..
he's crying..
aku suh dye citer..
dye nampak macam rendah diri..
dye kate..
takde girl yang nak orang jahat cam dye..
takde girl yang nak orang miskin cam dye..
aku potong ayat dye..
aku kate..
tak smue orang camtu..
dye tanye aku..
nape takde orang sayang dye..
he means family n gf dye..
aku taktau nak jawab pe..
then, dye citer..
dye dah brubah tak macam dulu..
but, dye dipermainkan..
dye d pandang serong..
n arinie..
dye wat pe yang dye dah tinggalkan..
aku yang tatap wajah dye pun rse nak nangis..
aku spent an hour nan dye..
dye tak normal, so aku denga je dye luahkan prasaan dye..
aku sdeyh tengok kawan aku camtu..
huhu~
nak tau nape tajuk entry ni KADANGKALA??
sebab, kadangkala orang jadi jahat sebab takde orang bagi dye semangat untuk berubah..
kadangkala, orang wat bende tak elok sebab orang perlekehkan dye..
kadangkala, orang yang jahat tu btol2 dah brubah..
kadangkala, kte taktau yang kte sakitkan hati dye ngan kate2 kite..
btw, conclusion yang aku dapat..
everyone kene d beri pluang untuk brubah..
give a trust to him..
bagi semangat..
bukan ungkit kesalahan dye..
satu ayat dye yang wat aku sdeyh..
'memang aku pernah jahat.. aku cuba brubah.. tapi orang still pandang serong.. aku pun ade prasaan gak.. prasaan aku takde sape hiraukan sebab aku penah jahat..'
erm..
aku harap dye akan ok lepas ni..
aku risau tinggalkan dye sorang2..
tapi, dah lewat n i need to go back..
aku dah cakap kat dye..
aku owez de nan dye..
dye nampak down sangat..
erm..
dear,
be strong..
everything happen for reason..
i'll always be here for u..
aku nak call dye..
tata~

::CINTA:

hyep dears!
watpe tu? alaaa.. mesti ar tengah reading, kan? hee..
tadi aku dok sibuk like kat page KakiLIKE tuh..
then aku tertengok ar satu post nih..
actually dye post gamba..
ni quote yang de kat gamba tu..
menarik perhatian aku sehingga membuatkan aku terasa seperti ingin menulis.. [ayat skema..haha..]
'BELAJARLAH MENCINTAI ORANG YANG HARI INI MILIKMU, SEBELUM DIA PERGI DARI HIDUPMU.. HARI INI, DIA MUNGKIN MASIH MENCINTAIMU, TAPI MUNGKIN BESOK TAKKAN ADA LAGI CINTA UNTUKMU DAN MUNGKIN BESOK KAMU LEBIH MENCINTAI DIA KETIKA DIA TELAH PERGI..JADI, JANGAN SIA-SIAKAN CINTA YANG SEKARANG MENGISI HATIMU...'
ok.. 
nak tau apesal aku tertarik nan ayat nih??
sebabnye, aku kan tengah sayang orang lain..
opss! jangan salah faham..
aku masih sayang orang lain..
n still in progress untuk menyayangi mr.senget aku sepenuh hati..
actually, ayat nih wat aku takut..
huhu~
aku takut dye tak dapat bertahan..
aku takut dye tak dapat tunggu..
n aku paling takut..
andaikat esok aku kehilangan dye..
aku tak sanggup..
CINTA tu tak dapat dijangka hadir n pergi nye bile..
aku rse tu je kot cter ny tadi..
haha~
k, la. nak sambung liking..
tata~ 


::L.O.V.E::


hyep dears!
see the title n pictures??
i wanna share some of love quotes that i like.. 
waa! speaking plak aku pagi2 nih..
hehe~
meh kte sme fikirkan love quotes kat bawah ni.. ^_^


nie boleh dikatakan fav quote aku..
sebab aku always akan ingat 1st day aku kenal someone..
everyone yang penah hadir dalam hidup aku sangat bermakna bagi aku..
even kehadiran dye just seketika.. ^_^

nie pun aku ske..
sebab kalo dah odoh takkan ke mana..
de another quotes yang cakap..
lepaskan pe yang kte sayang..
kalo dye datang balik, dye milik kte..
kalo tak, redha je la..
maybe de yang lebih baik untuk kte.. ^_^


nie aku no komen..
just member aku salu cakap..
hargailah mase cinta tu ade..
jadikan perjalanan cinta tu kenangan yang terindah..
sebab, mungkin tak slamanye dye akan ade nan kte.. ^_^


nie adeq aku nye favourite quote..
dye kate, kalo senang dapat bende tu, takkan seindah bende yang susah dapat..
sebab tu, orang slalu cakap kat gurls..
jadi ar mawar berduri yang tumbuh d pergunungan.. ^_^


nie quote yang aku bagi kat mr.senget..
sebab dye terlalu banyak hold untuk aku..
aku janji, aku akan cube yang terbaek untuk trus bersame nan dye..
huhu~
tapi, cinta ni..
kene sme2 hold..^_^


alaa.. tu je kot aku nak share.. huhu.. hargailah cinta tu kalo dah dapat.. bukan senang nak dapat.. n jangan try miliki ape yang kte sayangi.. tapi try la sayangi ape yang kte miliki.. k, tata.. ^_^



Saturday, 3 December 2011

:: life aku skarang::

hyep dears!
tbe2 trase nak mnulis plak.. 
nampak title kat atas tu??
life aku skarang..
yup!
now, life aku tak macam dulu..
aku yang manja dulu, kini dah blajar untuk sendiri.. :)
satu kemajuan, kan?
aku tak macam budak2 dah..
aku tak mrengek bila mr.senget aku sibuk ngan keja..
aku tak mintak break bila mr.senget aku tak eply msg..
n aku tak sibuk2 nak nangis bila mr.senget aku takleh dodoikan aku tdo..
conclusion kat sini.....
aku dah blajar memahami kesibukan mr.senget tu..
skarang, aku banyak blogwalking..
yup!
aku kene brubah kalau nak hubungan ni berkekalan..
sampai bila mr.senget aku nak tahan kalau aku asyik marah2..
kalau aku asyik mintak dodoi..
kalau aku asyik mengamuk bile dye takde..
huhu~
aku sedar tu..
aku taknak kehilangan dye..
that's y aku try brubah..
aku tau, dye cube sdaya upaya untuk spent time nan aku..
tapi, keadaan tak mengizinkan..
skarang, turn aku untuk faham..
life dye tak macam dulu..
kalau dulu, 24hours dye temankan aku..
tapi tu mase dye tak keje..
skarang, dye dah keje alik..
i need to understand..
takpe..
aku dah besar..
aku try faham..
now, aku tengah tunggu mr.senget aku text je..
senget! aku rindu kau.. :(
sharian aku tak text dye..
waa!
aku kene sabar..
hee..
bha, cukup lok..
mau tengok doraemon.. ^_^
tata~

::my youngest brother::


hyep dears!
did u see above?
that's is my youngest brother..
i wanna share about him today.. :)
he's awang amir syafiq..
born on december, 6, 2003..
8years, now..
he's the youngest in my siblings..
he's the one that be my strength to success in my life..
he's an abnormal kid..
that's why i really care of him..
he can't run as other children..
he also can't play too much..
his childhood life is so limited..
i pity with him..
even though, he's like that..
he can easily understand what happen around him..
ilovehimsomuch!
i can't even see anyone bullying him..
sometimes, i keep crying thinking about him..
how he gonna face his friends later?
didn't he being bullied?
i'm so worried..
when i watch movie about abnormal child have been bullied by others, i'll cry..
it's remind me of my lil bro..
hmm..
i hope i can finish my study faster and be at his side..
bro..
be strong..
i know u can do it..
u are stronger than me..
never give up, syg..
i'll always be with u..





::ketabahan seorang isteri::

hyep dears!

 aku rse dah lme tak mnulis plak.. hee.. well, aku giler2 in love ngan tulisan.. ari ni aku nak share something.. pasal LELAKI. huhu.. ni realiti dalam sebuah kehidupan.. before tu, aku nak mintak maaf sangat kat insan tu.. but, ni just as teladan wat seorang insan bergelar lelaki.. yup! hargailah insan yang ada, n setia bersama korang..citer ni sal husband n wife..

they have been together for around 20years.. tapi, baru a few years ni, si husband wat hal.. yup! normal bagi lelaki untuk ada perempuan lain.. maybe for certain laki, tak puas nan sorang.. huhu.. btw, for me.. laki yang ni sangat takde prasaan.. he has a family.. with 5 childs.. mungkin sebab wife dye terlalu baek.. sampai dye tak terfikir yang perbuatan dye sangat melukakan hati wife dye..

citer dye camni..
si husband nie ade perempuan lain.. since 2008.. but wife dye just tahu last year.. wow! sangat bijak si husband menyimpan  segala perbuatan curangnya itu.. huh! but, wife dye dah rse klainan tu since 2009.. aku respect nan wife dye sebab mse wife dye tahu yang husband dye de prempuan lain.. dye just tenang je.. husband dye bawak wife dye jumpe prempuan tu.. but wtf.. mse tu, prempuan tu dah pregnant 3months.. that lady ni non-muslim la.. his wife dah restui dyorang untuk married..

but, prempuan tu taknak convert masok Islam.. btw, husband dye pun taknak.. so, prempuan tu dengan baiknye.. sedar diri n cakap akan berundur dari kehidupan dyorang.. but.. tu citer last year.. mse si husband ni bwak wife dye jumpe laki tu.. tapi satu, si husband ni nak be responsible dengan anak yang de dalam kandungan prempuan tu.. n alasan tu buat hubungan dyorang berlanjutan.. wife dye tahu smua tu.. sebab husband dye akan citer pe pun yang jadi antara dye ngan prempuan tu nan wife dye.. huh! kejam, kan?

now, prempuan tu dah give birth a baby girl.. dah masok 10months umo budak tu.. still agama that baby is Kristian.. then nak dijadikan crite.. husband dye ni bodoh.. dye bawak wife dye jumpa baby n prempuan tu.. pegi umah family prempuan tu.. n dyorang baik ar.. perempuan2 skalian, bayangkan ape yang korang akan buat kalo husband korang bawak korang jumpe prempuan simpanan dye n anak haram dye nan prempuan tu?? dapat bayangkan tak?? huh! tapi, wife dye sangat tabah.. aku tabik ar.. dye boleh senyum.. gelak depan husband dye n smue orang.. wife dye nampak tenang je..  

masalahnye kat sini.. dyorang wat dosa.. huh! wife dye suh kawen.. husband dye taknak.. tapi dye jadikan prempuan tu prempuan simpanan.. spent time together.. besarkan baby tu same2.. memang cam family.. wife dye wat muke tenang je.. padahal, dalam hati dye sangat terluka.. isteri mane yang nak tengok husband dye de prempuan lain.. depan mata dye.. macam satu family lagaknya..

kata si isteri, andai dyorang kawen.. maybe kesakitan tu tak trasa sangat.. tapi, sebab dyorang tak kawen.. dosa bersubahat tu wat dye rse bersalah.. husband dye bagi alasan nak tunggu baby tu 18years bru lepaskan prempuan tu.. sebab dye nak baby tu Islam.. 18TAHUN.. skarang baby tu baru 10BULAN.. mampukah si isteri bertahan slama tu tengok husband dye wat dosa nan prempuan lain?? kejam.. kejam.. kejam.. 

n lagi satu yang menampakkan laki tu takde prasaan.. he wants his wife to tell their children yang baby tu adik dyorang.. wtf! takkan ar nak bagitau anak2 dye yang anak haram tu adik dyorang.. bodoh, kan? takkan wife dye nak bagitau..' ni anak ayah korang ngan awek dye..' what the hell.. huh! husband dye tu taknak bagitau sendiri plak tu.. dye suh wife dye.. dye menambahkan lagi kesakitan wife dye kat sini.. err~ i hate that guy..

1muharram1433 hijrah.. permulaan hijrah aritu.. a whole day husband dye n anak bongsu dye klua nan prempuan tu.. tinggalkan wife n anak2 dye yang lain kat umah.. malam tu.. wife dye crying a whole night.. dye dah tak tahan.. tapi bila terfikirkan anak bongsu dye.. dye tak tau nak wat pe.. kalau ikutkan kesakitan yang dye rase, dye nak mintak dilepaskan.. tapi dye kesian kat anak bongsu dye.. kasih seorang ibu, kan? sayang la ibu korang.. huhu..

then, anak bongsu dye tak lepas2 sebut nama baby tu.. yelah.. ye takde adek.. dapat jumpe baby tu wat dye gembira.. bayangkan ape yang wife dye rase bile anak dyorang asyik sebut nama anak haram dye tu.. argh! kalau aku jadi wife dye.. memang aku dah tinggalkan dye.. ntah2 dye mati aku bunuh.. huh! sabarnye wife dye, kan? hope wife dye akan dapat ganjaran atas kesabaran dye..

aku dah taktau nak tulis pe.. air mata aku dah tak dapat nak control.. aku just harap, laki tu akan sedar btapa bruntungnya dye ade wife yang macam wife dye tu.. kte doakanlah husband dye tu brubah.. lelaki, kalau wat something tu, fikirlah.. senyuman dye depan korang tak semestinya sama dengan pe yang de dalam hati dye.. tengoklah sinar mata prempuan tu.. buat suami, takde isteri yang tak terluka tengok suami dye dengan prempuan lain.. sedangkan isteri Rasulullah juga cemburukan Aisah r.a... apatahlagi manusia biasa.. senyuman di bibir, kadangkala sekadar menutup kedukaan di hati.. renung2kan lah..

Friday, 2 December 2011

:: wajah baru lagi::

hyep dears!
hehe~
aku rosakkan wajah blog aku lagi..
aku bosan..
dok umah taktau nak wat pe..
so, aku pun mendecoratekan En.blog aku nih..
waa!
aku giler pink..
aku nak wat kaler lain, tapi..
hati aku tetap nak PINK..:)
so..
lepas seharian aku berkurung lam bilik..
camni ar wajah baru blog aku..
agak pelik aku rase..
tapi, aku ske..
huhu~
korang komen2 ar kalo de yang tak bes d tengok ea..
k,la..
aku chow lu..
kalo ade idea, aku mrapu lagi.. 
tata~ ^_______^

Thursday, 1 December 2011

::RINDU::

hyep dears! 
waaa~ rindu nye kat blog ni.
adowh!
12days je tak writing, rse orang giler..
huhu~
aku tak bleh hdup tanpe mnulis..
banyak crite nak story..
tapi, not now la..
just arrive at home after 12hours perjalanan..
so tired..
tapi sampey je umah..
trus bkak lappy n singgah cni..
how i really love my blog..^_^
aku takleh hidup tanpe menulis..
btw, aku nak share kat cni satu je..
aku tengah blaja something..
huhu..
doakan aku ea..
BELAJAR UNTUK SETIA PADA YANG SATU, BUKAN PADA YANG ADA..:p
k ar..
aku nak g mandi n rest jap..
malam karang aku story panjang..
tata~ ^___________^

Saturday, 19 November 2011

::undeleted this blog::

hyep dears!
i've deleted this blog a few days ago..
it's because some problem that i need to face..
but, after thinking again..
why should i delete this..
this is a story of my life..
there are so much memory here..
yeah!
n now, i've undeleted it..
|PUSAK TEMBAM PUNYA CERITA| is one of the important part of my life..
our memory will never gone..
but, don't forget to follow my new blog ♥MYLIFE.MYSTORY ♥..

Thursday, 17 November 2011

:: new face of mine ::

hyep dears.. ^_^

gue nggak tau ngapain ati gua jadi suka banget sma memeow..
so, gue pun tuka gue punya template..
meow is soooo cute..
gue in love sama itu kucing comel.. 

Saturday, 12 November 2011

::111111 ::

hyep dears~
dah lamak xsinggah ctok..
huhu..
xda crita mok d crita bha..
tk jk mk d sher ckit..
k si dia..
p entry tk lam bahasa sarawak la.. ^_^


ktk..
kenal ktk ya anugerah bha.. xkan la mek xingat masa ya.. kta knl pn, bkn skejap.. mek ingat gk, dr dolok mek ska tunggah tak playboy.. dah tauk tak gia, mek still trimak tak.. p msa ya tak bna brubah.. mek jak x4 cyk nan tak.. malam2 tak salu bacakan yaasin b4 mek tdo.. lepas ta duak break.. ta lost contact.. nektk, mek xsangka tak muncul gk lam hidup mek.. tak bacakan yaasin k mek msa mek lemah riya.. tak padah, tak dh da gerek.. mek pn sama.. so, taduak declare mok trus kawan pey bla2.. mek pdh aok.. p xsangka yg tak terlajak.. tak x4 control hati tak.. tak ajak mek eturn.. yeah! after 10months.. bruk nk eturn.. tempoh edah pn dh lepas.. huhu.. mek x4 trimak tak.. sbb mek dh da grk.. ta jadi renggang.. p, mek xsangka yg tarikh kacak thun tk tak jadikan sejarah.. 111111, 1113am.. tak jadikannya something yg mek x4 lupak.. tak tinggalkan gerek tak.. n tak padah tak xkan trimak orang lain.. tak, nang bena mek sayang tak.. p ya dolok.. nektk, mek sayang nya.. camne mek mok trimak tak.. xpalah tak.. mek doa tak akan jumpa someone yang boleh polah tak bahagia.. tak jangan tunggu mek.. p, mun jodoh.. x ke cne.. tak, mek ngundur tak.. boh tak nangis gik.. mek xpenah lupak tak.. 


sincerely me,
   -yaya-

Tuesday, 8 November 2011

i've been tag.. ^_^

hyep dears..

dah lame tak update blog.. huhu..
ari ni.. terlintas nak singgah sini.. 
n terjumpa something kat shoutbox..
En.Asyraf dah melibatkan saya dalam game ni.. huhu..
btw, thanx ye sebab sudi text saya.. ^_^

rules..
~Post this rules
~ Write 11 things about yourself
~Answer the questions the tagger set for you
~Create 11 new question for the people who tagged to answer
~ Choose 11 blogger to tagged and link them on the post
~No tag back

11 things about me..
~i'm SENSITIVE..tu yang penting..
~PEMAAF but once aku dah benci.. no sorry for u..
~paling malas denga orang bebel.. so, i hate having my lectures..
~ske makan nasi lemak but i hate breakfast..
~ske tengok bola.. yeay! arsenal's lover..
~easy to fall in love.. =.='
~degil n keras hati.. if i say black, it must be black..
~tdow kene ade orang dodoikan..[it's true ok..]
~takske kene marah.. sape marah aku, aku marah dye balik..
~anak 1st, p manja.. 1st time orang jumpe mesti cakap anak bongsu.. ^_^
~agak cerewet lam certain things as food..

11 soalan dari En.Asyraf.. ^_^
1. Korang anak keberapa dalam keluarga?
~ anak 1st.. macam yang dah d mention kat atas.. ^_^
2. Pernah panjat pokok tak kecik kecik dulu?
~ sure.. its my favorite thing to do mse kecik2.. :P
3. Subjek kegemaran semasa sekolah rendah? Sebab?
~ pendidikan islam sebab slalu skor A.. hehe
4. Minat Justin Bieber tak? Lebih baik mengaku.
~ err.. tak minat dorh.. 
5. Buah buahan yang menjadi pujaan hati?
~ mango.. tapi jarang makan buah.. minum jus je.. :P
6. Pernah tak salah masuk toilet?
~ stakat ni xpenah.. n hope takkan penah la.. huhu
7. Nanti kahwin nak brapa ketul anak? >.<
~ sepasang cukup.. a gurl n a boy..
8. Pernah terjatuh depan orang ramai tak?
~jatuh? xingat la plak.. kalo xcden.. slalu ar.. :P
9. Terkantoi tututt bau telur busuk? *kentut*
~xpenah lagi kot.. ^_~
10. Fail exam then apa reaksi mak bapa korang?
~alhamdulillah.. stakat ni tak penah dapat result truk.. huhu
11. Siapakah Menteri Perikanan Mexico?
~ aku dok Malaysia.. taktau sal Mexico.. =.='

11 question dari aku.. jeng3x.. ^_^

1. feveret artis korang sape?
2. azam korang tahun ni yang tak terlaksana lagi?
3. penah putus cinta tak? Aaaa.. ^_~
4. benda paling korang takske?
5. feveret kaler? y?
6. kalo korang d bagi rm100k.. pe korang nk wat?
7. bad moment lam idup korang?
8. ur bestfriend ever?
9. lagu yang menceritakan kisah hidup korang?
10. things that u really want?
11. pe korang wat kalo nak ilangkan stress?

11 blogger yang terpilih untuk jawab soalan2 aku.. ^_^

1. http://froggieypwincess.blogspot.com/
2. http://agirlwithbiggdreams.blogspot.com/
3.http://dyhaeqineqine.blogspot.com/
4.http://ayubunga90.blogspot.com/
5.http://sayasayangmaama.blogspot.com/
6.http://babycintalollypop95.blogspot.com/
7.http://siikiutchubby.blogspot.com/
8.http://aienalmardhia.blogspot.com/
9.http://ashrafhissan.blogspot.com/
10.http://ekinohekinaren.blogspot.com/
11.http://ichieharayukeido.blogspot.com/


ok..done!.. just for yfun ya guys.. aku penat dh pk.. so, out lu ekk.. ^_~





Friday, 28 October 2011

:: FINAL EXAM ::

hyep dears..
weyh, aku dah final exam tok semIII dorh..
tak sangke.. haha..
dah lepas 3 paper dah..
semalam 1st paper, islamic ethics..
pagi tadi 2 paper..
child development n learning..
alhamdulillah..
stakat ni, sume boleh jawab..
tadi tengok carry marks..
skali lagi, alhamdulillah..
syukur sangat sebab sume above 50..
so, insyaallah..
ade harapan dean list lagi sem ni..
doaka aku ea.. ^_^
so, skarang aku ade 2 paper lagi..
ari slase n rabu ni..
wish me gud luck k.. 
thanks dears.. 
huhu..
pe lagi ea??
aaa..
otak aku dah kat umah..
tak sabar nak jumpe orang tersayang..
hehe..
dah lame tak jumpe..
rindu..
erm..
malam nanti ar aku sambung citer..
mau mandi n layan jiwang jap..
papai dears~
mauhxmuahxmuahx!

Wednesday, 26 October 2011

..hyep dears..

hyep dears..
dah taktau nak letak tajuk pe..
hee.. ^_^
btw, dah lame aku xconteng cni an?
aku keMALASan nak update cte..
terlalu banyak yang kene simpan sendiri..
huhu.. :(
well, hidup aku rse nye OK kot..
rahsie.. rahsie..
aku taktau nape aku takleh nak share dah skarang..
biar la an..
aku dah balik ke pranga ame..
pendam je.. =.='
so lepas ni, maybe blog aku akan berhabuk la jawabnye.. :(
k,la..
btw, esok start final exam sem ni..
so, aku nak study..
wish me luck k dears..
love you all, dears.. ^_^

Friday, 14 October 2011

:: mengimbau kembali -0810201109102011- ::

hyep dears!


mek mok mengimbau kenangan tk.. hee.. kenangan la, coz mek TERlupak mok update riya.. well, banyak ilak benda lam palak otak mek tk.. pey ari2 kenak migrain.. huhu.. so, cta tk lam a weeks wak la.. its a one of a best moment yang jadi lam hidup mek ahe2 tk.. so, 1stly thank to NUR NADHIRAH n MUHAMMAD SYAHIR coz ajak me n NOR FAIRUZ malam ya..


actually, dalam keadan mek yang mood sik menentu tk, susah mok polah mek tenang.. huhu.. n cadangan kak ira n syahir yang ajak mekduak fairuz join naek genting kol2 pagi ya.. sangat2lah menenangkan fikiran mek.. camtk citanya.. malam jumaat ya, suma orang kua kecuali mek n izaty.. sebab mood aku kureng malam ya.. malam ya mek moody wak nan my chenta.. yalah, mek sik kua sebab mok teman nya.. kebetulan fon low bat.. mun kua, kan sikpat msg.. so, mek prefer sik kua.. alih2, nya gik sikpat msg.. memang mek hot malam ya.. huhu..


dah dekat kol12 malam ya, fairuz call.. nya padah kak ira n syahir ajak nait genting.. nya madah, mun mek ekot, nya ekot.. mek tanyak nya.. nya padah, cam mok pegi.. so, mek pun siap.. n kak ira n syahir datang mbik.. mekorang lepak kedey makan jap, sementara nunggu fairuz balit.. coz nya g date nan megat malam ya.. tunggu punya tunggu, da la lam kol1 lebih nya sampey.. lepas mekorang staright gerak nait.. mek lupak mok beli chewing k ngilang mabok.. but syukur la, pandey sik mabok ndah riya..


erm.. cam yang suma orang tauk, jalan naet genting ya cam ular.. n for ur information, aku naet ya just k baju lengan pendek nipis.. lengan ya, boleh padah sleveless dah.. aku bertahan sampey puncak ya, SIK pake sweater.. [pandey AKU ndah..sory..] mek bertahan pey atas sik bersweater.. syahir pun bertahan wak.. p nya dah ngadu sejok dah.. mek pu sik tauk pa yang polah mek panas hati pey mek tahan kenak sejok ya.. 


masa nait ya, lam kol2 gia.. da la lam sejam lebih wak kat atas.. lepak2.. kat cya, mek tiba2 sayu ati.. teringat meow.. p yalah.. mek berjaya tangkis aek mata mek.. sebab hati mek dah sikda gik kat nya.. nektok.. mek fully taken by eein..tempat tinggi, sejok camya nang nyimpan kenangan.. hmm.. ok stop yang sdeyh2.. lepas ya, lam kol4 lebih ya mekorang turun.. masa turun ya best.. sebab syahir drift. haha.. p yalah, trauma xcden riya lom ilang gik.. puas juak mek jerit, mun nya terlalu laju.. huhu..


dah kat bawah ya, mekorang trus g cemerlang height.. best.. nampak cgek side of bandar kl.. p masa nak nait ya seram juak.. coz da lampu ang attack orang datang ya.. seram2 pun best wak.. kacak.. nampak banyak lampu.. ingatkan mok stay d cya pey matahari terbit.. p ya bukanlah side sunrise.. hee.. then lepas ya mekorang turun n balit.. sampey depan hostel lam kol5 lebih gia..


huh! semput dah naip.. hee.. depan hostel ya, nampak mai, fie n fiza.. tercanguk2 depan ya.. sikpat masok.. dah lamak nunggu, mekorang pun blah g titiwangsa.. so, mekorang g titiwamgsa ya just parking keta n tdo.. bangun2 dah kol9.30 dah.. mekorang anta syahir g bukit lela.. then balit hostel.. balit ya, mandik2 n siap.. lam kol11.45 gia, mekorang g mbik syahir..


first ya, mekorang g makan nasi ayam kat greenwood.. then g kolej jap.. ingat mok mbik kak shida.. p nya sikmok ekot.. lepas pusing2 area cya.. mekorang pun g taman layanglayang.. best.. suma benda d maen mekorang.. hehe.. da gamba.. p klak2 la upload.. lamak juak d cya.. dah lepak2 cya, syahir nta mekorang balit.. nya duak sambung jalan.. sampey2 ya, mek texting nan eeiin pey tertidow..


start part yang little mek sik suka n mok lupak.. bangun mek dari tdo ya, mek bukak fb.. bukak2 mek terkejut da inbox dari sorang girl.. pdah yang eeinn ya gerek nya.. alu pucat badan mek.. mek text eeinn.. nya sik mok komen pa2.. mek terfikir dah mok brundur.. yalah mek kan.. mok tengok orang yang mek sayang bahagia.. even mek pelu terluka.. lepas maghrib ya mek trus kua.. mek tinggalkan semua fon mek.. mek kua sik bawak ic pun..


kat ctok, mek mok mintak maaf nan member2 mek sebab dah polah mek bingong.. p nang mek hilang arah malam ya.. mek g sogo.. mbik ktm.. g seremban.. patah balit nilai.. brujan kejap.. nang cam orang gila.. basah2 ya, mek balik ke tasik selatan.. mbik lrt g bandaraya.. n mbik teksi g oztel.. sampey oztel lam kol12 lebih.. kenak marah nan cdak.. p ne nak molah.. nang mek lemah gilak..


btapa sayangnya mek nan eeinn ya, pey oztel.. mek trus call nya.. sedangkan nya dah hancurkan hati mek.. dalam fikkiran mek, maybe ya balasan mek lukakan hatinya dolok.. hmm.. p yang lebih polah mek terkejut bila nya n gurl ya lebih awal dari mek.. n skali gik lam hidup mek.. mek d padah PERAMPAS.. word yang paling mek takut.. mek inbox mpuan.. padah mek snaggup lepaskan cdak duak.. p mpuan ya nekad mok tinggalkan eeinn..


mek sik tauk mok polah pa.. mek just bleh nangis jak.. saat ya, mek just fkir.. mek akan kehilangan eeinn.. btapa takutnya mek masa ya.. btw, pey saat tk eeinn masih da nan mek.. thanks God.. mek sik akan penah tinggalkan nya melainkan nya yang tinggalkan mek.. ya janji mek..  mek sayang nya.. ilovehimsomuch.. mun bukan mek bahagia nya, mek akan redha.. mek just mok tengok nya bahagia..


p/s: deng, tanga tk lincah jak naep.. sorry.. btw, don't ever forget.. iloveyousomuch..

Wednesday, 12 October 2011

:: crita lagi ::

hyep dears! ^_^


trase cam lame plak tak update blog.. huhu.. takde idea nak merapu.. huhu.. ari ni dapat mood cket.. hee.. prasan tak tarikh ari ahad ritu.. 091011.. lawa kan? hehe.. nyesal lak tak tunang aritu.. :p gatal tol aku nih.. tak menyabo nak kawen.. blajo pun tak abes gi.. huhu..


macam2 dah berlaku babe.. huhu.. tapi aku takmau ar cte.. biar ar jadi history aku.. and first time lam hidup aku, aku pengsan sebab bende camtu.. huhu.. i dunno why.. huhu.. takmau ar cite.. takmau ingat sume tu.. aku juz harap, sume tu takkan jadi or brulang dah.. aku sayang dye..


erm.. taktau dah nak tulis pe.. aku juz nak cakap, aku sayang dye..aku cinta dye.. aku kasih dye.. aku rindu dye.. dye je.. aku harap dye tau, btape aku perlukan dye dalam hidup aku.. tapi, aku rela melangkah kalau aku bukan kebahagiaan dye.. bahagia dye, bahagia aku gak..


n lastly, buat gurl tu.. aku mintak maaf banyak2.. tak pernah terniat dalam hati aku untuk rampas kebahagiaan orang lain.. sebab aku penah rase bile kebahagiaan kte dirampas.. aku harap, takkan de dendam dalam hati dye.. n aku doakan dye akan jumpe kebahagiaan tu nanti.. 


buat kehidupan aku..
aku harap bahagia ni akan kekal berpanjangan.. kalau boleh, sampai akhir hayat aku.. aku harap, dye akan selalu ade d sisi aku.. aku harap, satu hari nanti, dye akan jadi kekasih halal aku.. aku hanya mampu berdoa.. Allah tahu ape yang terbaik untuk hambaNya.. kte juz mampu merancang.. moga Allah perkenankan doa aku..


erm.. macam pegi tempat lain je ayat aku nih.. so, before aku nangis lagi.. baek aku berundur.. de mase, aku singgah lagi.. melakarkan coretan hari2ku kat sini.. doakan kehidupan aku lebih baek ea pasni.. aku always doakan korang..


buat kekasih hatiku, muhd nurmal fatihin..
thanks so much sebab masih ada d sisi sayang sampey ari tk.. sayang harap, kasih kita akan berkekalan sampey ke akad.. doa sayang sentiasa mengiringi hari2 kita.. thanks wak sebab bahagiakan sayang.. sayang bersyukur sebab masih ada deng lepas apa yang terjadi.. sayang akan selalu cuba untuk jadi yang terbaik k deng.. iloveoyousomuch..

Wednesday, 5 October 2011

::diz few days::

hyep dears~
dah lame tak dok mrapu cni kan?
hehe..
little bit busy kot..
taktau ar busy ngan pe..
nak kate study, i don't think i'm ready for this coming fnal exam..
erm..
final dah dekat..
otak aku takde ar ingat exam tuh..
otak aku ingat cuti je..
i miss him..
kalau ar aku boleh terbang, i gonna fly towards him..
aku taktau nape aku rase lain je skarang..
now, rasenye my life dah going smooth cam bese..
just, aku nye health ar trok cket..
asyik sakit kepale..[stress kalah menteri..hee..]
makan nasi, memang takde ar..
tak lalu langsung..
ntah la nape..
takut GEMUK kot..
haha..
tapi, macam mustahil je an?
slame ni, makan banyak pun tak gemok2 gak..
huhu..
maybe aku nak tinggal tulang je kot..
hee.. :P
ok..
nak mrapu pe ek?
kepale aku berat dorh..
cam nak pecah pun de..
erm, sok de 2 kuiz..
satu haprak pun aku taktau..
advanced english tu, boleh ar aku consider..
curriculum ni??
mampos gue..
ok stop!
takmau cite bende yang wat tension kepale otak..
meh cni..
gue nak cite pasal bende best plak.. :)
cam bese, before aku ending kan entry nih.
mesti aku nak update sal chenta aku..
hee..
as usual..
everynyte, before titow..
aku mesti nak cakap nan dye..
kalo tak, forsure bangun tersangat awal n looking to his picture..
he makes me in love with him..
argh!!!
wanna c him..
eeii..
even dye totally different from others, aku tetap comfortable..
loveyou, chenta.. 
ok, takmau cte banyak2 sal dye..
nanti aku rindu..
huhu..
time, please running faster for me..
i really wanna meet my dear.. 
hmm..
diz month maybe last month aku dok hostel..
nak pindah umah with my gurlz..
before cuti sem, we gonna move..
so, bubye kehidupan berperaturan.. :P
aku tau, pasni..
hidup aku akan alami banyak perubahan..
sedar tak sedar, aku dah besar, kan?
next year dah 20yrs..
wah! dah besar.. [besar la sangat..]
prangai aku still tak brubah, kan?
aku harap, cuti ni akan jadikan aku someone yang lebih matang..
ape yang jadi nan my life skarang pun, banyak wat aku berfikir..
tapi, aku taktau nape aku still tak wat pape..
hope, aku takkan terlambat untuk buat something yang paling bermakna dalam hidup aku..
mama, iloveyousomuch!
ok, before aku tears, better stop..
hehe..
nak story sal pe lagi ek?
erm, cukup ar kot..
lain kali, aku mrapu ar lagi..
macam panjang je entry kali ni, kan?
well, jari2 tengah rancak menari.. :P
haha..
so, get ur happiness..
hidup just skali, jangan biarkan hidup korang musnah sebab masalah..
just smile cam aku..
masalah akan berlalu..
sebab takde masalah yang takde penyelesaian..
trust me..
iloveyou!