BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 4 December 2011

::kadangkala::

hyep dears!
waa! sejok~
aku baru je balek dari jerijeh..
tau tak jerijeh tu kat mane?
taktau??
yang pasti, kat sarawak ar..
citer dye camni..
tengah aku syok2 on9 tadi, tbe2 aku dapat call..
just know him as A.. 
A kate dye de kat kampung n nak jumpe aku..
aku on je..
orang nak jumpe, kan..
then, aku terprasan yang sore dye plek..
aku make dunno till dye amek aku..
mse aku naek moto dye, aku dah dapat agak yang dye mabok..
before aku tanye, dye dah admit..
yang dye abnormal mase tu..
dye main pil, dye minum n dye hidu gam..
kat situ aku tau, dye de problem..
he says sorry for his condition..
as a friend, aku kate aku tak kesah..
sebab aku tau, dye betol2 pelukan someone untuk tenangkan dye..
bila aku pegang kpale dye..
basah..
yup!
kat situ menguatkan lagi andaian aku yang dye in problem..
mase on the g umah dye..
dye story..
dye rse sakit hati, marah, kecewa n everything..
aku denga je..
mase kat umah dye..
dye pegang tangan aku..
n says..
jangan nakal2 kat tempat orang n dye sayang aku..
yang wat aku terkejut..
he's crying..
aku suh dye citer..
dye nampak macam rendah diri..
dye kate..
takde girl yang nak orang jahat cam dye..
takde girl yang nak orang miskin cam dye..
aku potong ayat dye..
aku kate..
tak smue orang camtu..
dye tanye aku..
nape takde orang sayang dye..
he means family n gf dye..
aku taktau nak jawab pe..
then, dye citer..
dye dah brubah tak macam dulu..
but, dye dipermainkan..
dye d pandang serong..
n arinie..
dye wat pe yang dye dah tinggalkan..
aku yang tatap wajah dye pun rse nak nangis..
aku spent an hour nan dye..
dye tak normal, so aku denga je dye luahkan prasaan dye..
aku sdeyh tengok kawan aku camtu..
huhu~
nak tau nape tajuk entry ni KADANGKALA??
sebab, kadangkala orang jadi jahat sebab takde orang bagi dye semangat untuk berubah..
kadangkala, orang wat bende tak elok sebab orang perlekehkan dye..
kadangkala, orang yang jahat tu btol2 dah brubah..
kadangkala, kte taktau yang kte sakitkan hati dye ngan kate2 kite..
btw, conclusion yang aku dapat..
everyone kene d beri pluang untuk brubah..
give a trust to him..
bagi semangat..
bukan ungkit kesalahan dye..
satu ayat dye yang wat aku sdeyh..
'memang aku pernah jahat.. aku cuba brubah.. tapi orang still pandang serong.. aku pun ade prasaan gak.. prasaan aku takde sape hiraukan sebab aku penah jahat..'
erm..
aku harap dye akan ok lepas ni..
aku risau tinggalkan dye sorang2..
tapi, dah lewat n i need to go back..
aku dah cakap kat dye..
aku owez de nan dye..
dye nampak down sangat..
erm..
dear,
be strong..
everything happen for reason..
i'll always be here for u..
aku nak call dye..
tata~

1 words from korang...:

gmiDOTstudent09 said...

sob sob sob