BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 25 December 2011

::last entry for 2011::

hyep dears!
lame tak update citer, kan?
aku busy ar skarang..
life changed.. :)
so, dah bace title an?
aku jarang on9 sebab malas nak g cc..
so. kemungkinan tinggi yang ni last entry aku tahun ni..
memandangkan arinie pun dah 25th december, kan?
mery krismas wat dears yang merayakan.. ^_^
so, entry ni aku taip dengan background music lagu sdeyh..
kangen band-kehilanganmu berat bagiku..
hee~
ok..
as entry terakhir..
aku nak menyingkap sgala kenangan trindah mahupun pahit aku dalam tahun ni..
1stlu, tahun ni tahun yang aku trimak paling ramai laki jadi my bf..
haha~
tu pun nak bagitau an..
tu yang wat tahun ni terlalu banyak kenangan bagi aku..
1st skali, fadzihin..
seorang playboy yang blajar untuk setia but tak dapat kepercayaan dari aku..
2nd, seorang insan yang membuat hadirnya bahagia setelah aku nekad lupakan meow..
razi, yang pinjamkan aku erti bahagia walau tanpa bersua muka..
then 3rd, azrie..
someone yang tak pernah sependapat nan aku..
4th, seorang fatihin yang skadar cinta muka buku..
insan yang pernah mendapat kepercayaan aku..
n lastly..
seorang insan yang sedarkan aku erti kasih sayang walau tanpa menyayangi..
hazwani, yang kini masih setia d sisi..
dyorang ar yang wat tahun ni terlalu bermakna buat aku..
banyak yang aku blajar dari dyorang terutama Razi..
btw, tahun berlalu..
detik pun sentiasa berganjak..
hidup perlu diteruskan..
kenangan yang ada tak mungkin dilupakan..
so, here i wanna say thanks to them coz let me having chance to learn..
aku tak pernah lupakan korang..
k, stop sal cinta..
now, sal study..
aku still student d iic..
but de cket prubahan..
aku now, trying to be a good teacher at taska..
yeah!
karya baru. sempena tahun baru..
doakan aku ea..
tak lupa gak..
tahun ni, 2 of my adeq ade big exam..
pmr n upsr..
my little sis dapat 3a 1b 1 c in upsr..
while my bro 5a 3b in pmr..
congrates dears..
usaha lebih untuk next exam..
aku at sini nak ambik kesempatan nak mintak maaf at dears semua..
kot2 de entry yang sakitkan hati or menyinggung prasaa..
so, pe azam baru korang??
azam baru aku nak jadi more matured..
then, aku nak blajar berdikari..[orang tertentu je tau..]
pastu aku nak jadi budak baik.. :P
aku rse, stakat ni..
tu je kot..
k, ar..
tangan aku naek kebas sebab terlalu sejuk..
hee~
so, happy new year wat dears sume..
hope 2012 bawak kehidupan yang lebih baik wat kite sume..
blackdahlia.. i hope we'll always be together until death seperate us as u wish..
iloveyousomuch, sayang..
k dears!
c u all sume next year..
akhiri tahun 2011 dengan senyuman..
n mulakan tahun 2012 dengan senyuman..
^_____________________^

Friday, 9 December 2011

hyep dears!
dah lame an tak singgah sini..
hee~
kll already..
so, jarang nak online..
tunggu dapat lappy lu..
btw, things changed..
the times aku story ya..
just nak singgah..
papai~
miss u all..
^___^


Tuesday, 6 December 2011

::gilagilaaku::


hyep dears!
malas nak tulis..
so, nak update picta gilagila aku..
ni no edit eyh..
kmalasan nak edit..
haha~
aku tak comel~
aku tak lawa~
aku tak cantik~
tapi AKU ADALAH AKU~
haha..
kbai~























Sunday, 4 December 2011

::kadangkala::

hyep dears!
waa! sejok~
aku baru je balek dari jerijeh..
tau tak jerijeh tu kat mane?
taktau??
yang pasti, kat sarawak ar..
citer dye camni..
tengah aku syok2 on9 tadi, tbe2 aku dapat call..
just know him as A.. 
A kate dye de kat kampung n nak jumpe aku..
aku on je..
orang nak jumpe, kan..
then, aku terprasan yang sore dye plek..
aku make dunno till dye amek aku..
mse aku naek moto dye, aku dah dapat agak yang dye mabok..
before aku tanye, dye dah admit..
yang dye abnormal mase tu..
dye main pil, dye minum n dye hidu gam..
kat situ aku tau, dye de problem..
he says sorry for his condition..
as a friend, aku kate aku tak kesah..
sebab aku tau, dye betol2 pelukan someone untuk tenangkan dye..
bila aku pegang kpale dye..
basah..
yup!
kat situ menguatkan lagi andaian aku yang dye in problem..
mase on the g umah dye..
dye story..
dye rse sakit hati, marah, kecewa n everything..
aku denga je..
mase kat umah dye..
dye pegang tangan aku..
n says..
jangan nakal2 kat tempat orang n dye sayang aku..
yang wat aku terkejut..
he's crying..
aku suh dye citer..
dye nampak macam rendah diri..
dye kate..
takde girl yang nak orang jahat cam dye..
takde girl yang nak orang miskin cam dye..
aku potong ayat dye..
aku kate..
tak smue orang camtu..
dye tanye aku..
nape takde orang sayang dye..
he means family n gf dye..
aku taktau nak jawab pe..
then, dye citer..
dye dah brubah tak macam dulu..
but, dye dipermainkan..
dye d pandang serong..
n arinie..
dye wat pe yang dye dah tinggalkan..
aku yang tatap wajah dye pun rse nak nangis..
aku spent an hour nan dye..
dye tak normal, so aku denga je dye luahkan prasaan dye..
aku sdeyh tengok kawan aku camtu..
huhu~
nak tau nape tajuk entry ni KADANGKALA??
sebab, kadangkala orang jadi jahat sebab takde orang bagi dye semangat untuk berubah..
kadangkala, orang wat bende tak elok sebab orang perlekehkan dye..
kadangkala, orang yang jahat tu btol2 dah brubah..
kadangkala, kte taktau yang kte sakitkan hati dye ngan kate2 kite..
btw, conclusion yang aku dapat..
everyone kene d beri pluang untuk brubah..
give a trust to him..
bagi semangat..
bukan ungkit kesalahan dye..
satu ayat dye yang wat aku sdeyh..
'memang aku pernah jahat.. aku cuba brubah.. tapi orang still pandang serong.. aku pun ade prasaan gak.. prasaan aku takde sape hiraukan sebab aku penah jahat..'
erm..
aku harap dye akan ok lepas ni..
aku risau tinggalkan dye sorang2..
tapi, dah lewat n i need to go back..
aku dah cakap kat dye..
aku owez de nan dye..
dye nampak down sangat..
erm..
dear,
be strong..
everything happen for reason..
i'll always be here for u..
aku nak call dye..
tata~

::CINTA:

hyep dears!
watpe tu? alaaa.. mesti ar tengah reading, kan? hee..
tadi aku dok sibuk like kat page KakiLIKE tuh..
then aku tertengok ar satu post nih..
actually dye post gamba..
ni quote yang de kat gamba tu..
menarik perhatian aku sehingga membuatkan aku terasa seperti ingin menulis.. [ayat skema..haha..]
'BELAJARLAH MENCINTAI ORANG YANG HARI INI MILIKMU, SEBELUM DIA PERGI DARI HIDUPMU.. HARI INI, DIA MUNGKIN MASIH MENCINTAIMU, TAPI MUNGKIN BESOK TAKKAN ADA LAGI CINTA UNTUKMU DAN MUNGKIN BESOK KAMU LEBIH MENCINTAI DIA KETIKA DIA TELAH PERGI..JADI, JANGAN SIA-SIAKAN CINTA YANG SEKARANG MENGISI HATIMU...'
ok.. 
nak tau apesal aku tertarik nan ayat nih??
sebabnye, aku kan tengah sayang orang lain..
opss! jangan salah faham..
aku masih sayang orang lain..
n still in progress untuk menyayangi mr.senget aku sepenuh hati..
actually, ayat nih wat aku takut..
huhu~
aku takut dye tak dapat bertahan..
aku takut dye tak dapat tunggu..
n aku paling takut..
andaikat esok aku kehilangan dye..
aku tak sanggup..
CINTA tu tak dapat dijangka hadir n pergi nye bile..
aku rse tu je kot cter ny tadi..
haha~
k, la. nak sambung liking..
tata~ 


::L.O.V.E::


hyep dears!
see the title n pictures??
i wanna share some of love quotes that i like.. 
waa! speaking plak aku pagi2 nih..
hehe~
meh kte sme fikirkan love quotes kat bawah ni.. ^_^


nie boleh dikatakan fav quote aku..
sebab aku always akan ingat 1st day aku kenal someone..
everyone yang penah hadir dalam hidup aku sangat bermakna bagi aku..
even kehadiran dye just seketika.. ^_^

nie pun aku ske..
sebab kalo dah odoh takkan ke mana..
de another quotes yang cakap..
lepaskan pe yang kte sayang..
kalo dye datang balik, dye milik kte..
kalo tak, redha je la..
maybe de yang lebih baik untuk kte.. ^_^


nie aku no komen..
just member aku salu cakap..
hargailah mase cinta tu ade..
jadikan perjalanan cinta tu kenangan yang terindah..
sebab, mungkin tak slamanye dye akan ade nan kte.. ^_^


nie adeq aku nye favourite quote..
dye kate, kalo senang dapat bende tu, takkan seindah bende yang susah dapat..
sebab tu, orang slalu cakap kat gurls..
jadi ar mawar berduri yang tumbuh d pergunungan.. ^_^


nie quote yang aku bagi kat mr.senget..
sebab dye terlalu banyak hold untuk aku..
aku janji, aku akan cube yang terbaek untuk trus bersame nan dye..
huhu~
tapi, cinta ni..
kene sme2 hold..^_^


alaa.. tu je kot aku nak share.. huhu.. hargailah cinta tu kalo dah dapat.. bukan senang nak dapat.. n jangan try miliki ape yang kte sayangi.. tapi try la sayangi ape yang kte miliki.. k, tata.. ^_^



Saturday, 3 December 2011

:: life aku skarang::

hyep dears!
tbe2 trase nak mnulis plak.. 
nampak title kat atas tu??
life aku skarang..
yup!
now, life aku tak macam dulu..
aku yang manja dulu, kini dah blajar untuk sendiri.. :)
satu kemajuan, kan?
aku tak macam budak2 dah..
aku tak mrengek bila mr.senget aku sibuk ngan keja..
aku tak mintak break bila mr.senget aku tak eply msg..
n aku tak sibuk2 nak nangis bila mr.senget aku takleh dodoikan aku tdo..
conclusion kat sini.....
aku dah blajar memahami kesibukan mr.senget tu..
skarang, aku banyak blogwalking..
yup!
aku kene brubah kalau nak hubungan ni berkekalan..
sampai bila mr.senget aku nak tahan kalau aku asyik marah2..
kalau aku asyik mintak dodoi..
kalau aku asyik mengamuk bile dye takde..
huhu~
aku sedar tu..
aku taknak kehilangan dye..
that's y aku try brubah..
aku tau, dye cube sdaya upaya untuk spent time nan aku..
tapi, keadaan tak mengizinkan..
skarang, turn aku untuk faham..
life dye tak macam dulu..
kalau dulu, 24hours dye temankan aku..
tapi tu mase dye tak keje..
skarang, dye dah keje alik..
i need to understand..
takpe..
aku dah besar..
aku try faham..
now, aku tengah tunggu mr.senget aku text je..
senget! aku rindu kau.. :(
sharian aku tak text dye..
waa!
aku kene sabar..
hee..
bha, cukup lok..
mau tengok doraemon.. ^_^
tata~

::my youngest brother::


hyep dears!
did u see above?
that's is my youngest brother..
i wanna share about him today.. :)
he's awang amir syafiq..
born on december, 6, 2003..
8years, now..
he's the youngest in my siblings..
he's the one that be my strength to success in my life..
he's an abnormal kid..
that's why i really care of him..
he can't run as other children..
he also can't play too much..
his childhood life is so limited..
i pity with him..
even though, he's like that..
he can easily understand what happen around him..
ilovehimsomuch!
i can't even see anyone bullying him..
sometimes, i keep crying thinking about him..
how he gonna face his friends later?
didn't he being bullied?
i'm so worried..
when i watch movie about abnormal child have been bullied by others, i'll cry..
it's remind me of my lil bro..
hmm..
i hope i can finish my study faster and be at his side..
bro..
be strong..
i know u can do it..
u are stronger than me..
never give up, syg..
i'll always be with u..





::ketabahan seorang isteri::

hyep dears!

 aku rse dah lme tak mnulis plak.. hee.. well, aku giler2 in love ngan tulisan.. ari ni aku nak share something.. pasal LELAKI. huhu.. ni realiti dalam sebuah kehidupan.. before tu, aku nak mintak maaf sangat kat insan tu.. but, ni just as teladan wat seorang insan bergelar lelaki.. yup! hargailah insan yang ada, n setia bersama korang..citer ni sal husband n wife..

they have been together for around 20years.. tapi, baru a few years ni, si husband wat hal.. yup! normal bagi lelaki untuk ada perempuan lain.. maybe for certain laki, tak puas nan sorang.. huhu.. btw, for me.. laki yang ni sangat takde prasaan.. he has a family.. with 5 childs.. mungkin sebab wife dye terlalu baek.. sampai dye tak terfikir yang perbuatan dye sangat melukakan hati wife dye..

citer dye camni..
si husband nie ade perempuan lain.. since 2008.. but wife dye just tahu last year.. wow! sangat bijak si husband menyimpan  segala perbuatan curangnya itu.. huh! but, wife dye dah rse klainan tu since 2009.. aku respect nan wife dye sebab mse wife dye tahu yang husband dye de prempuan lain.. dye just tenang je.. husband dye bawak wife dye jumpe prempuan tu.. but wtf.. mse tu, prempuan tu dah pregnant 3months.. that lady ni non-muslim la.. his wife dah restui dyorang untuk married..

but, prempuan tu taknak convert masok Islam.. btw, husband dye pun taknak.. so, prempuan tu dengan baiknye.. sedar diri n cakap akan berundur dari kehidupan dyorang.. but.. tu citer last year.. mse si husband ni bwak wife dye jumpe laki tu.. tapi satu, si husband ni nak be responsible dengan anak yang de dalam kandungan prempuan tu.. n alasan tu buat hubungan dyorang berlanjutan.. wife dye tahu smua tu.. sebab husband dye akan citer pe pun yang jadi antara dye ngan prempuan tu nan wife dye.. huh! kejam, kan?

now, prempuan tu dah give birth a baby girl.. dah masok 10months umo budak tu.. still agama that baby is Kristian.. then nak dijadikan crite.. husband dye ni bodoh.. dye bawak wife dye jumpa baby n prempuan tu.. pegi umah family prempuan tu.. n dyorang baik ar.. perempuan2 skalian, bayangkan ape yang korang akan buat kalo husband korang bawak korang jumpe prempuan simpanan dye n anak haram dye nan prempuan tu?? dapat bayangkan tak?? huh! tapi, wife dye sangat tabah.. aku tabik ar.. dye boleh senyum.. gelak depan husband dye n smue orang.. wife dye nampak tenang je..  

masalahnye kat sini.. dyorang wat dosa.. huh! wife dye suh kawen.. husband dye taknak.. tapi dye jadikan prempuan tu prempuan simpanan.. spent time together.. besarkan baby tu same2.. memang cam family.. wife dye wat muke tenang je.. padahal, dalam hati dye sangat terluka.. isteri mane yang nak tengok husband dye de prempuan lain.. depan mata dye.. macam satu family lagaknya..

kata si isteri, andai dyorang kawen.. maybe kesakitan tu tak trasa sangat.. tapi, sebab dyorang tak kawen.. dosa bersubahat tu wat dye rse bersalah.. husband dye bagi alasan nak tunggu baby tu 18years bru lepaskan prempuan tu.. sebab dye nak baby tu Islam.. 18TAHUN.. skarang baby tu baru 10BULAN.. mampukah si isteri bertahan slama tu tengok husband dye wat dosa nan prempuan lain?? kejam.. kejam.. kejam.. 

n lagi satu yang menampakkan laki tu takde prasaan.. he wants his wife to tell their children yang baby tu adik dyorang.. wtf! takkan ar nak bagitau anak2 dye yang anak haram tu adik dyorang.. bodoh, kan? takkan wife dye nak bagitau..' ni anak ayah korang ngan awek dye..' what the hell.. huh! husband dye tu taknak bagitau sendiri plak tu.. dye suh wife dye.. dye menambahkan lagi kesakitan wife dye kat sini.. err~ i hate that guy..

1muharram1433 hijrah.. permulaan hijrah aritu.. a whole day husband dye n anak bongsu dye klua nan prempuan tu.. tinggalkan wife n anak2 dye yang lain kat umah.. malam tu.. wife dye crying a whole night.. dye dah tak tahan.. tapi bila terfikirkan anak bongsu dye.. dye tak tau nak wat pe.. kalau ikutkan kesakitan yang dye rase, dye nak mintak dilepaskan.. tapi dye kesian kat anak bongsu dye.. kasih seorang ibu, kan? sayang la ibu korang.. huhu..

then, anak bongsu dye tak lepas2 sebut nama baby tu.. yelah.. ye takde adek.. dapat jumpe baby tu wat dye gembira.. bayangkan ape yang wife dye rase bile anak dyorang asyik sebut nama anak haram dye tu.. argh! kalau aku jadi wife dye.. memang aku dah tinggalkan dye.. ntah2 dye mati aku bunuh.. huh! sabarnye wife dye, kan? hope wife dye akan dapat ganjaran atas kesabaran dye..

aku dah taktau nak tulis pe.. air mata aku dah tak dapat nak control.. aku just harap, laki tu akan sedar btapa bruntungnya dye ade wife yang macam wife dye tu.. kte doakanlah husband dye tu brubah.. lelaki, kalau wat something tu, fikirlah.. senyuman dye depan korang tak semestinya sama dengan pe yang de dalam hati dye.. tengoklah sinar mata prempuan tu.. buat suami, takde isteri yang tak terluka tengok suami dye dengan prempuan lain.. sedangkan isteri Rasulullah juga cemburukan Aisah r.a... apatahlagi manusia biasa.. senyuman di bibir, kadangkala sekadar menutup kedukaan di hati.. renung2kan lah..

Friday, 2 December 2011

:: wajah baru lagi::

hyep dears!
hehe~
aku rosakkan wajah blog aku lagi..
aku bosan..
dok umah taktau nak wat pe..
so, aku pun mendecoratekan En.blog aku nih..
waa!
aku giler pink..
aku nak wat kaler lain, tapi..
hati aku tetap nak PINK..:)
so..
lepas seharian aku berkurung lam bilik..
camni ar wajah baru blog aku..
agak pelik aku rase..
tapi, aku ske..
huhu~
korang komen2 ar kalo de yang tak bes d tengok ea..
k,la..
aku chow lu..
kalo ade idea, aku mrapu lagi.. 
tata~ ^_______^

Thursday, 1 December 2011

::RINDU::

hyep dears! 
waaa~ rindu nye kat blog ni.
adowh!
12days je tak writing, rse orang giler..
huhu~
aku tak bleh hdup tanpe mnulis..
banyak crite nak story..
tapi, not now la..
just arrive at home after 12hours perjalanan..
so tired..
tapi sampey je umah..
trus bkak lappy n singgah cni..
how i really love my blog..^_^
aku takleh hidup tanpe menulis..
btw, aku nak share kat cni satu je..
aku tengah blaja something..
huhu..
doakan aku ea..
BELAJAR UNTUK SETIA PADA YANG SATU, BUKAN PADA YANG ADA..:p
k ar..
aku nak g mandi n rest jap..
malam karang aku story panjang..
tata~ ^___________^