BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 24 October 2012

assalmualaikum..~
tk maybe entry terakhir dalam blog aku.. sumpah! aku sdeyh.. tapi, apa boleh buat.. aku yg pilih jalan tk.. aku harap, aku sik tersilap langkah.. pastk memang a whole life aku berubah.. aku sik boleh b'blogging agik.. Ya Allah, nyawa aku bercerita apa yang aku rasa tk.. hmm.. aku sayang kha? sebab aku ikut pa nya padah.. hmm.. aku tinggalkan wani sebab nya.. waraskah aku? aku keam bila polah sik duli nan apa yang wani padah.. aku polah kdak nya sik wujud.. ya Allah, betul kha semua tk? zariq.. aku sik tauk kenank terlalu mudah aku ikut kata nya.. guguk dalam pangkuannya,, keliru dengan pa yang jadi.. aku pilih zariq sebab takut kehilangannya.. betul kha? aku pun sik tauk.. sedangkan nya masih da gerek.. n status aku ngan nya sekadar kawan.. aku dah tinggalkan wani sebabnya.. berbaloi kha semua tk klak? ya Allah, andai aku salah, berikan aku petunjuk.. sesungguhnya aku hanya hambaMu yang lemah.. ;'(

b, baby mintak ampun n maaf dari hujung rambut pey hujung kaki.. baby terlalu banyak lukakan hati b.. bb sanggup tinggalkan b sebab orang yang bb baruk kenal.. bb keliru b.. sebab ya bb padah, tinggalkan bb sebelum semua tk jadi.. dalam hati bb masih mengharap yang bb xkan hilang b.. sedangkan bb dah terlalu kejam ngan b.. b ampunkan bb.. :'( bb just boleh doakan yang terbait k bb.. bb masih sayangkan b.. rasa ya sik penah berubah.. semoga Allah permudahkan urusun kita.. b doakan yang terbaik k kita k.. andai nya k bb.. bb redha.. b maafkan bb skali gk.. halalkan segala yang b penah polah k bb.. bb xkan lupakan b..

#aku sdeyh gilakgilak.. ;'(

Saturday, 20 October 2012

:: aku, kau dan dia ::

there are something that i really need to write.. yup! sometimes, cry can't solve anything.. i can't say to others.. or the right thing is, i don't have anyone to hear.. what have i done? i'm in a really hard space to berreath.. but, i still want it.. wanna stay with it.. yup! n now, i stay..

okeyh!
na start story la.. so, no english.. aku, kau dan dia.. na kene gak citer.. even, de orang ta kasi.. bagi aku.. my baby bloggie ni kene tau gak.. aku, dia n dia.. da settle kalau n a ikut.. dia n dia da tau pasal dia n dia.. brape banyak dia da.. aku taktau aku buat pe.. btol atau salah.. ntah.. orang kate, orang kedua yang ite kene pilih.. tapi, aku na pilih orang kedua ke? dia jadi orang ketiga dia n DIA.. dia pun camtu gak.. tapi, beza satu je.dia tau aku ade dia.. dia pun tau gak kewujudan dia.. kejujuran tue yang aku pegang.. tapi aku taktau dia.. yup! kebenaran tu pahit.. tapi lagi manis dari penipuan.. hmm..

-chenta_sot as dia-
kecewa! tue yang aku denga dari dia.. wat aku rase bersalah gak.. tapi, aku pun taktau.. syang, sume tue just skadar memori.. tapi, bukan mudah nak lupakan ape yang jadi tue.. aku takkan lupe dia.. dia kate, nie kali ketiga aku kecewakan dia.. mungkin..aku pun tak penah na kira.. sebab dia always terima aku balik even ape yang aku dah wat kat dia.. aku sayang dia.. sayang giler kot.. tapi, bila benda tue dah jadi.. aku jadi ta caye.. aku jadi keliru nan ape yang dia nak dari aku.. argh!! taktau na wat pe.. aku dah bagitau dia ape yang jadi.. ape yang wat aku jauh dari dia.. ape yang wat aku lari balik kl.. huh! kl lagi.. ntah.. ingatkan bole ar tak balik kl dah.. tapi ape na wat.. kl je yang de.. huhu.. even camtu, aku ta penah berniat na lupakan dia.. aku ta penah berniat na tinggalkan dia apatah lagi hancurkan hati dia.. b, baby terlalu ikutkan hati sampey semua tk jadi.. i'm really sorry.. tapi, sik bulak.. semua rasa tk masih sama cam dolok..


-zariq as dia-
aku kenal dia tak lame.. salah aku bagi peluang untuk dia dekat dengan aku.. salah aku untuk semua yangn jadi hari ni.. aku ta penah nyesal kenal dia.. sebab aku tau, tanpa kehadiran dia, ada cebisan hidup aku ta lengkap.. sebab Allah hadirkan semua insan dalam hiudp kita untuk lengkapkan harihari kita..even, semua dah terlambat.. aku ta penah nyesal.. dia, terlalu baik untuk aku kecewakan.. tapi, aku tak layak.. tak adil bagi dia.. tapi, ya Allah.. kekuatan tue takde.. ntah.. bagi aku dia family.. mungkin sebab dia kecik dari aku.. argh!! aku keliru..taknak ar citer panjang2 sal dia.. aku tak brani..


ok fine! tutup citer.. aku, kau dan dia takkan penah abes.. tunggu dia settle nan awek dia lu.. ade jalan senang kot.. erm... tapi, biar la mase yag tentukan.. aku kejam atas sebab sendiri.. sorry guys.. aku taktau ape yang aku akan wat kalau satu hari nanti, kau dan dia ungkit ape yang penah jadi.. aku ta larat, ta kuat nak denga ape yang kau dan dia akan kate.. aku boleh terima ape yang orang lain kate.. tapi bukan dari kau dan dia.. ;'(

Saturday, 13 October 2012

kenak aku seh sayang kau??

..kenak aku seh sayang kau, even kau dah tinggalkan aku?kenak aku seh sayang kau, even kau dah buang aku?kenak aku seh sayang kau, even kau dah hancurkan hati aku?kenak aku still sayang kau, even kau dah pijak2 cinta aku?kenak aku seh sayang kau, even kau dah pergi tanpa belas?kenak aku still sayang kau, even aku nangis bila kau nangga aku gia jak?kenak aku gik sayang kau, even kau xpenah fikirkan aku?kenak aku seh sayang kau, even kau runtuhkan impian aku?kenak??sebab..bila kau pergi, aku sedar kelemahan aku polah kau pergi..bila kau buang aku, aku makin dekat nan Tuhan n aku tauk ujian tk untuk aku jadi insan yang lebih bait..bukan busukkan hati aku nan kebencian..bila kau hancurkan hati aku, baruk aku sedar, betapa banyak aku hancurkan hati kau tanpa ku tauk..bila kau pijak2 cinta aku, baruk aku sedar yang cinta ya nang dah lamak x dibaja sebab kelalaian n kealpaan aku..bila dah dipijak, baruk aku tercungap gik bangun n cuba untuk bernafas n berkembang balit..bila kau pergi tanpa belas, aku kenal kau..kau berperang dengan perasan kau, carik kekuatan untuk berlalu gia jak..bila kau nangga aku gia jak, aku tauk kau sayang aku..tapi kau cuba untuk nafikan..bila kau xpenah fikirkan aku, aku tauk setiap detik masa kau da aku..bila kau runtuhkan impian aku, aku tauk impian kau lebih dolok runtuh sebab prangey aku..n sebab ya aku seh sayang kau..aku selalu berharap yang Tuhan akan berik aku peluang untuk memperbaiki khilaf ku..n aku berjanji mun waktu ya tiba, xkan sesaat pun akan aku sia2kan..aku seh sayang kau..


#mungkin ni re post.. but this words too meant..=)

Thursday, 11 October 2012

::story panjang sal hidup aku::

assalamualaikum sayangs~
ari nie aku rase  na bercrita tentang kisah hidup aku.. yup! memang blog ni always crita pasal kisah hdup aku je.. sebab ni blog aku, kan? tapi, kali ni.. aku nak bercrita panjang.. terlalu panjang sampaikan aku tak tau dari mana n sampai mane aku nak crita.. bagi aku, 2012 ni satu tahun yang terlalu pendek or mungkin panjang.. aku pun taktau.. kadang2 trasa panjang.. kadang2 trasa pendek.. yang pasti, 2012 ni terlalu banyak crita bagi aku.. mungkin lebih banyak dari kisah cinta aku tahun 2011.. tahun ni tahun terakhir aku jadi budak2.. walaupun aku dah lame jadi remaja, tapi aku baru rasa yang aku akan tempuh hiidup sebagai remaja or dewasa lepas ni.. baru trasa yang aku sebenarnya bukan lagi budak2.. i'm 20years this year.. sebelum birthday aku, aku still rasa aku perlu gunakan hari2 terakhir aku sebagai kanak2 dengan sebaiknya.. bila dah masuk 20-an, aku takleh nak bersifat kebudak2kan dah.. aku kene tunjukkan kematangan aku dalam kehidupan harian.. aku dah bersedia ke? my birthday dah tak sampai sebulan lagi.. huhu.. takutnya jadi orang dewasa..:(

skarang pun aku tengah melalui frasa2 ke alam kedewasaan.. macam2 dugaan aku kene tempuh.. tapi aku tetap rase kuat.. sebab aku seh leh update blog aku nih.. aku masih de semangat na tukar wajah blog aku pasnih..=) mungkin la aku kuat.. aku kuat untuk orang2 yang aku sayang.. tapi, hati aku, hanya Allah yang tahu.. aku hanya insan biasa.. takpe, aku masih lebih kuat dari insan2 yang tak berakal sampai na bunuh diri tu sume.. insyaAllah, aku takkan wat bende camtu.. aku tau aku dah cukup banyak wat dosa.. kalau Allah tarik nyawa aku mase ni, aku tau aku tak layak ke syurgaNya. namun, untuk ke nerakaNya, aku tak sanggup.. sepanjang hidup aku, baruk nktk aku sedar.. aku terlalu leka n jauh tersasar dari landasanNya.. mungkin sebab aku dah makin besar.. so, aku fikir semua tu.. aku bukannya makin kecik.. tapi makin menghampiri mati.. mungkin juga aku tersedar setelah terhantuk.. bak kata pepatah, sesal dulu berpendapatan.. sesal kemudia jadikan pengajaran. takkkan mungkn dapat dikembalikan apa yang disesalkan..

ok.. jum story ape yang penah aku lalui sepanjang tahun ni berlalu.. erm, nak mule dari mane ea?k, kite start dari awal tahun.. bulan januari nothing yang best nak d crite.. mungkin start dari februari.. kat mane bermulanya 1001 kisah dalam tahun ni.. aku nak crite pe? huhu.. aku pun blur.. yang aku tau, aku nak story gak.. aku jumpe dye balik bulan2.. kat situ la bermulanya segala crita aku.. aku pegi jumpe dye.. aku spent time nan dye.. dye jumpe family aku.. aku jumpe family dye.. aku dok umah dye.. aku dok nan dye.. aku hdup nan dye..

now, till the tima shows that aku kene belajar untuk hidup sorang2.. aku taktau nape.. but aku rase, aku takleh nak terus berharap yang akan always ade orang lain untuk hidup nan aku.. kite hidup macam mane pun dengan orang, one day duye tetap akan pegi.. its a life.. memang tu yang akan jadi dalam hidup.. aku dah tak mengharapkan dye untuk terus ade ngan aku.. tapi aku masih selitkan dalam doa aku agar jodoh aku n dye akan berpanjangan.. aku sayang dye.. memang syang sangat.. tapi, aku taknak dye terikat ngan aku bukan atas keikhlasan hati dye.. aku taknak sebab simpati..

11/10/2012..

kejujuran, kesetiaan, aku diuji lagi.. dengan kehadiran orang ketiga.. memang aku perlukan ketabahan yang tinggi.. aku perlu tetapkan hati aku.. aku yang kene kuat.. kuat ke aku? dugaan depan mata.. ntah la.. aku pun taktau sampai bila aku dapat tutup hati aku untuk orang yang ade depan mata aku.. aku jadi keliru.. tapi, aku harap dye akan faham kalau satu hari nanti dye kecewa.. aku taktau aku mamapu ke tak nak bukak hati aku untuk orang lain.. sayang? memang aku sayang dye.. tapi bukan untuk ade dalam hati aku ganti tempat tu.. aku masih sayang n akan terus sayang dye.. aku keliru.. masihkan aku setia?

kesetiaan dalam hati, mungkin aku boelh.. tapi luaran? setiakah aku? aku still kuar ngan dye.. memang aku jujur.. tapi aku jugak kecewakan dye.. aku tak fayham ape yang aku buat.. tolong aku.. aku tay hati aku masih kat dye..aku dah taknak citer panjang2.. biarlah mase yang tentukan.. andau dye pemilik tulang rusukku, aku pasti akan bersamanya.. sebab pemilik tulang rusuk tu takkan pernah tertukar.. so, aku harap.. walau ape pun yang terjadi, Allah akan terus bagi aku kekuatan... aku tau, even aku takde sape2.. aku masih ade Allah yang sayang aku..

life.. bukan life kalo takde masalah.. n takde life kalo tak rase hidup susah.. dulu aku tak penah tau yang betapa susahnya hidup susah.. tapi skarang aku tau, life lebih bermakna kalo penah rase hidup susah.. sebab skarang aku rase aku lebih hargai setiap saat yang aku ade.. Allah tak uji aku untuk ape yang aku tak mampu.. sebab tu aku takkan give up.. aku tau, ade hikmah sume ni.. kalo bukan kat dunia.. kat akhirat nanti.. aku just pelu sabar je.. yup! Allah sebenarnya tengah uji kesabaran aku..

aku rasa aku dah melalut terlalu panjang.. btw. entry ni aku tulis 2hari.. tu yang panjang semacam.. huhu.. so, aku nak end kat sini.. n aku nak mintak tolong korang.. doakan aku terus tabah n kuat nak lalui hidup ni.. aku perlukan doa n sokongan korang..

#aku tengah curi tulang sebab ade budak baru yang training.. haha! <3


Wednesday, 3 October 2012

::0312012::

hyep sayangs!
life is always a beginner..
there are nothing too late..
but its just a starting to start another chapter in our live..
spongebob!
i never say that u r a heartbreaker..
but u need it to realised that..
its hurt to be played..
now, comes to u a karma..
i hope that it give u a really big impact..
i never hated but always loved..
thanks to her for steal u n hurt u..
n now, u r the new spongebob..
always wish u the best after this..
u will meet others that really appreciate u..
nothing will changes..
a puzzle always be in its correct placed..
u will need it in a few minutes later..
trust it!

# spongebob square pants