BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 11 October 2012

::story panjang sal hidup aku::

assalamualaikum sayangs~
ari nie aku rase  na bercrita tentang kisah hidup aku.. yup! memang blog ni always crita pasal kisah hdup aku je.. sebab ni blog aku, kan? tapi, kali ni.. aku nak bercrita panjang.. terlalu panjang sampaikan aku tak tau dari mana n sampai mane aku nak crita.. bagi aku, 2012 ni satu tahun yang terlalu pendek or mungkin panjang.. aku pun taktau.. kadang2 trasa panjang.. kadang2 trasa pendek.. yang pasti, 2012 ni terlalu banyak crita bagi aku.. mungkin lebih banyak dari kisah cinta aku tahun 2011.. tahun ni tahun terakhir aku jadi budak2.. walaupun aku dah lame jadi remaja, tapi aku baru rasa yang aku akan tempuh hiidup sebagai remaja or dewasa lepas ni.. baru trasa yang aku sebenarnya bukan lagi budak2.. i'm 20years this year.. sebelum birthday aku, aku still rasa aku perlu gunakan hari2 terakhir aku sebagai kanak2 dengan sebaiknya.. bila dah masuk 20-an, aku takleh nak bersifat kebudak2kan dah.. aku kene tunjukkan kematangan aku dalam kehidupan harian.. aku dah bersedia ke? my birthday dah tak sampai sebulan lagi.. huhu.. takutnya jadi orang dewasa..:(

skarang pun aku tengah melalui frasa2 ke alam kedewasaan.. macam2 dugaan aku kene tempuh.. tapi aku tetap rase kuat.. sebab aku seh leh update blog aku nih.. aku masih de semangat na tukar wajah blog aku pasnih..=) mungkin la aku kuat.. aku kuat untuk orang2 yang aku sayang.. tapi, hati aku, hanya Allah yang tahu.. aku hanya insan biasa.. takpe, aku masih lebih kuat dari insan2 yang tak berakal sampai na bunuh diri tu sume.. insyaAllah, aku takkan wat bende camtu.. aku tau aku dah cukup banyak wat dosa.. kalau Allah tarik nyawa aku mase ni, aku tau aku tak layak ke syurgaNya. namun, untuk ke nerakaNya, aku tak sanggup.. sepanjang hidup aku, baruk nktk aku sedar.. aku terlalu leka n jauh tersasar dari landasanNya.. mungkin sebab aku dah makin besar.. so, aku fikir semua tu.. aku bukannya makin kecik.. tapi makin menghampiri mati.. mungkin juga aku tersedar setelah terhantuk.. bak kata pepatah, sesal dulu berpendapatan.. sesal kemudia jadikan pengajaran. takkkan mungkn dapat dikembalikan apa yang disesalkan..

ok.. jum story ape yang penah aku lalui sepanjang tahun ni berlalu.. erm, nak mule dari mane ea?k, kite start dari awal tahun.. bulan januari nothing yang best nak d crite.. mungkin start dari februari.. kat mane bermulanya 1001 kisah dalam tahun ni.. aku nak crite pe? huhu.. aku pun blur.. yang aku tau, aku nak story gak.. aku jumpe dye balik bulan2.. kat situ la bermulanya segala crita aku.. aku pegi jumpe dye.. aku spent time nan dye.. dye jumpe family aku.. aku jumpe family dye.. aku dok umah dye.. aku dok nan dye.. aku hdup nan dye..

now, till the tima shows that aku kene belajar untuk hidup sorang2.. aku taktau nape.. but aku rase, aku takleh nak terus berharap yang akan always ade orang lain untuk hidup nan aku.. kite hidup macam mane pun dengan orang, one day duye tetap akan pegi.. its a life.. memang tu yang akan jadi dalam hidup.. aku dah tak mengharapkan dye untuk terus ade ngan aku.. tapi aku masih selitkan dalam doa aku agar jodoh aku n dye akan berpanjangan.. aku sayang dye.. memang syang sangat.. tapi, aku taknak dye terikat ngan aku bukan atas keikhlasan hati dye.. aku taknak sebab simpati..

11/10/2012..

kejujuran, kesetiaan, aku diuji lagi.. dengan kehadiran orang ketiga.. memang aku perlukan ketabahan yang tinggi.. aku perlu tetapkan hati aku.. aku yang kene kuat.. kuat ke aku? dugaan depan mata.. ntah la.. aku pun taktau sampai bila aku dapat tutup hati aku untuk orang yang ade depan mata aku.. aku jadi keliru.. tapi, aku harap dye akan faham kalau satu hari nanti dye kecewa.. aku taktau aku mamapu ke tak nak bukak hati aku untuk orang lain.. sayang? memang aku sayang dye.. tapi bukan untuk ade dalam hati aku ganti tempat tu.. aku masih sayang n akan terus sayang dye.. aku keliru.. masihkan aku setia?

kesetiaan dalam hati, mungkin aku boelh.. tapi luaran? setiakah aku? aku still kuar ngan dye.. memang aku jujur.. tapi aku jugak kecewakan dye.. aku tak fayham ape yang aku buat.. tolong aku.. aku tay hati aku masih kat dye..aku dah taknak citer panjang2.. biarlah mase yang tentukan.. andau dye pemilik tulang rusukku, aku pasti akan bersamanya.. sebab pemilik tulang rusuk tu takkan pernah tertukar.. so, aku harap.. walau ape pun yang terjadi, Allah akan terus bagi aku kekuatan... aku tau, even aku takde sape2.. aku masih ade Allah yang sayang aku..

life.. bukan life kalo takde masalah.. n takde life kalo tak rase hidup susah.. dulu aku tak penah tau yang betapa susahnya hidup susah.. tapi skarang aku tau, life lebih bermakna kalo penah rase hidup susah.. sebab skarang aku rase aku lebih hargai setiap saat yang aku ade.. Allah tak uji aku untuk ape yang aku tak mampu.. sebab tu aku takkan give up.. aku tau, ade hikmah sume ni.. kalo bukan kat dunia.. kat akhirat nanti.. aku just pelu sabar je.. yup! Allah sebenarnya tengah uji kesabaran aku..

aku rasa aku dah melalut terlalu panjang.. btw. entry ni aku tulis 2hari.. tu yang panjang semacam.. huhu.. so, aku nak end kat sini.. n aku nak mintak tolong korang.. doakan aku terus tabah n kuat nak lalui hidup ni.. aku perlukan doa n sokongan korang..

#aku tengah curi tulang sebab ade budak baru yang training.. haha! <3


0 words from korang...: