BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 28 September 2011

S.O.R.R.Y.

sorry deng..
sayang terlalu ikut perasaan..
deng bukan sik care..
just sayang nok terlampau tamak..
sorry again..
thanks for your concern..
iloveyousomuch!
sorry again for the last entry..
feel bad for you..
i'm sorry..

T__________T

yes..
again, i'm crying..
hmm..
mesti u all boring, kan?
ebtry entry aku asyik sdeyh je..
ye la..
now, i'm crying again..
i'm waiting for him to recite Yassin..
but, till now..
i dunno where he is..
erm..sdeyh..
but, aku lbeyh sdeyh sebab..
sebab aku rase..
i'm not important to him..
aku bukan yang dye slalu nak untuk ade d sisi dye..
yup! aku sangat2 sdeyh..
mungkin bagi dye..
cukup sekadar dye sayang aku..
tapi bagi aku..
aku nak rase dye perlukan aku dalam hidup dye..
tapi sekarang, aku rase tak..
hidup dye tetap lengkap tanpa aku..
dye boleh hidup tanpa aku..
dye tak rse janggal tanpa aku..
aku tak salahkan dye..
sebab aku bukan sape2 bagi dye..
mungkin aku terlalu tamak..
hmm..
takpe la..
yang penting dye hepy..
aku akan hepy tengok dye hepy..
aku just nak dye tau..
kalau dye bace entry ni..
aku nak dye tau..
aku slalu rindu dye..
aku slalu sayang dye..
deng, b hepy slalu k..
iloveyousomuch!
 T___T

Tuesday, 27 September 2011

huh!

panas!
huh.. 
bercinta, jangan menyusahkan orang boleh x?
err~
panas ati ku babe..
cobalah jujur bha..
boh nak jadi boyak, mun sikpat handle eyh..
angol palak aku dorh..
mun sik nyusah aku, xpalah..
ish..
aku jujur babe..
mun sebab ya kau nak marah aku..
nasiblah..
sikda aku kesah..
janji aku sikda bersubahat..
jangan maen ati orang babe..
klak kau kenak..
nyesal..
aku bukan sapa2 mok nasihat kau..
p hope kita sik putus kawan sebab tk la..
mun aku sik jujur ngan nya..
pey bila kau nak main hati nya..
pikir sendirik la babe..
kau dah besar..


p/s: jangan kaco idup aku nan masalah chinta takorang ya.. makseh..

Monday, 26 September 2011

love doesn't need reason

hyep.. hee..
tadi g ronda fb kawan.. terjumpa la status ni.. so sweet.. tajuk je english, story ni in malays.. hee.. meh kte bace smae2.. ^_^


Gadis : Mengapa awak menyukai saya? Mengapa awak cintakan saya?

Jejaka : Saya tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu saya memang menyayangi dan mencintai awak!

Gadis : Awak tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana awak boleh katakan awak sayang dan cintakan saya sedangkan awak tidak boleh menerangkannya.

Jejaka : Betul! Saya tak tahu sebabnya tetapi saya boleh buktikan bahawa saya memang cintakan awak!

Gadis : Tak boleh beri bukti! Saya nak awak terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Tapi, kenapa pula awak tak boleh terangkan sebabnya?

Si Jejaka menarik nafas panjang dan dia berkata...

Jejaka : Baiklah! Saya mencintai awak sebab awak cantik, comel, mempunyai suara yang merdu, penyayang, kelakar, dan sentiasa merindui saya. Saya juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak awak melangkah, di situlah cinta saya bersama awak!

Si Gadis tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan Si Jejaka tadi. Namun begitu selang beberapa hari si Gadis mengalami kemalangan dan koma.

Si Jejaka amat bersedih. Di wad hospital, Si Jejaka menangis di tepi katil Si Gadis sambil berbisik..

"Awak! Jika disebabkan suara, saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak bersuara? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak kerana sekarang awak tidak dapat bersuara. Jika disebabkan kasih sayang dan senda gurau, saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak menunjukkannya? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak ketika ini.

Jika disebabkan senyuman saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak tersenyum? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak. Jika disebabkan setiap langkah saya mencintai awak.... sekarang bolehkah awak melangkah? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Saya tidak mempunyai sebab untuk mencintai awak lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Saya masih mencintai awak dulu, kini dan selamanya. Cinta tidak perlu ada sebab. Cinta lahir dari hati yang ikhlas. Saya terima awak seadanya. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dan dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati..



p/s: iloveyousomuch, nurmal fatihin..

tinta terakhir buat akhi al rashal sharir..

assalamualaikum...
salam terakhir ana titipkan buat akhi..
akhi..
ana memohon seribu kemaafan andai tinta ini bukanlah yang anta nantikan..
ana sekadar ingin menoktahkan penantian anta..
memohon keampunan juga atas sikap ana yang menyepi setelah sekian lama..
ana bukanlah mujahidah solehah yang layak berdamping dengan anta..
anba menyepi kerana ana ingin hati yang membuat keputusan..
bukan tiada kasih ana buat anta..
namun, kasih itu seperti kasih akhi dan ukhtinya..
ana mengaku, kehilangan anta dalam hidup ana membuat ana disimbahi rasa bersalah..
ini kali kedua ana melukakan hati anta..
ana tidak layak untuk berdamping dengan anta yang begitu tulus mengasihi ana..
ana hargai ketulusan kasih anta..
ana memohon maaf di atas segala yang terjadi..
ana berdoa semoga anta akan berjumpa dengan mujahidah solehah yang layak bersama anta..
ana memohon keampunan dari anta..
ana hargai ketulusan kasih anta buat ana..
namun, maaf..
ana tidak mampu untuk membalasnya..
kasih dan sayang ana buat anta hanyalah sekadar kasih seorang sahabat..
maafkan ana..


mohon kemaafan..

Saturday, 24 September 2011

L.O.V.E.

I LOVE YOU, NURMAL FATIHIN!










T_______________T

here.. again i cry.. T___T
am i that bad?
sorry..
i want to be the one that create your smile..
i wanna be your laugh..
i wanna be the one you love most..
i wanna be every sweet moment in your life..
i really wanna be the best for you..
but..
i failed..
i always hurting you..
i always makes you mad with me..
i'm sorry..
i can't be as you want..
i'm just..
ugly..
stupid..
idiot..
i'm nothing..
but..
dear, i'm really sorry..
iloveyou..

:: contengconteng ::

hyep! hee~

aku mau mnulis lagi ni.. hehe.. datang suda mood aku mau conteng2 blog ni.. yalah, suda ku tengok banyak habuk suda sini.. kalau tengok ku punya widget pun sudah berkurang.. malas btol aku mau 'make up' blog ni.. tapi ndak pa.. yang penting aku masih da d sini.. hehe..

mau story pa lagi ni ya? bha, cakap sabah suda.. rindu bha mau cakap gini.. tapi ndak pa la.. blom lagi da rezeki mau balik sana.. tadi aku bebel sama abang.. yalah.. jalan2 saja.. d suh keja ndak mau.. mana la mau kawen tu nanti.. makan pasir saja kali kaka iparku itu.. haha.. sory abang.. bebel2 sama kamu.. baby bosan bha.. ndak ada keja lain.. bukan nya da orang mau layan baby pun.. huu..

aku mau cakap pasal pa lagi ni? ndak mau la story sal abang tu.. mau juga aku yang sakit hati nanti.. huhu.. story pasal chentaku itu.. pun ndak mau la.. nangis lagi karang.. ndak da sapa2 mau pujuk.. aku mrajuk juga sama dia.. yalah, susah btol mau spent masa dengan dia.. weekdays buzy klas.. itu aku ndak kesah la.. ni weekend pun aku ndak boleh msg lama2 sama dia.. huh! dia ndak tau kha aku rindu btol sma dia.. adoyai!

kalau mau story ni.. memang nangis juga aku barangkali.. ndak penah lagi aku da couple macam dia ni.. ntah napa aku respect btol sama dia.. mau meragam, merengek pun aku ndak brani.. dia ni juga la yang paling ndak slalu ada sama aku.. pergi mana2 jak.. aku mesti kena tinggal.. maksud aku, ndak boleh contact bha sama dia.. yang paling aku ndak tahan.. aku ndak boleh denga sora dia lama2.. hmm.. :(

boleh kira jak bha.. brapa jam sbulan aku oncall dengan dia.. ckit jak.. sdeyh aku.. aku ndak brani mau cakap aku rindu btol mau dengan sora dia.. yalah bha.. serik juga ku kena marah sama dia.. huhu.. penah bha dulu, dia marah sama aku gara2 call ndak tau mau cakap pa.. aku just mau denga sora dia jak.. erm.. so, aku tak mau kena marah lagi.. biar la tak dapat denga pun.. biar la rindu pun.. janji dia ndak marah sama aku.. 

hurm.. pa lagi aku mau story ni.. continued la pasal chentaku tadi.. dia ni lain juga bha dari yang lain.. dia ajar aku jadi matang.. tapi, matang kha aku ni? :P ndak lagi mungkin.. hehe.. aku sayang bha sama dia.. ndak tau napa aku ndak boleh mau lama2 marah dia.. even, aku slalu trasa hati sama dia.. aku ndak boleh lama2 jauh.. mau juga aku pigi carik dia.. even aku ndak bole manja2 sama dia.. aku tetap mau ada d sisi dia.. dia lain bha dari yang lain.. aku sayang sama dia..

fatihin.. yah.. nama tu slalu da dalam hati aku.. aku paling hepy bila hp aku bunyi n nma dia yang terpapar.. mata ngantok pun jadi ndak ngantok tau.. aku terlalu ingin jadi yang terbaik buat dia.. tapi aku sedar.. aku terlalu banyak sakitkan hati dia.. yalah, aku bukan ndak faham kepenatan dia.. tapi, aku rindu dia.. aku mau juga dia layan aku.. salah aku juga, kan? aku sedar tu.. tapi, masa aku ngan dia terlalu ckit.. argh! i always miss you.. :(

panjang juga suda aku mrapu ni.. aku just mau dia tau.. aku sayang dia.. iloveyousomuch.. nanti kalau da idea.. aku conteng2 lagi ya.. mau maghrib suda ni.. hee.. tata~

p/s: deng, mun da kata2 yang molah trasa hati o terkasar.. sayang mintak maaf k.. i just want u 2 trust me.. iloveyousomuch.. 

:: jika cinta dia ::

 hyep! jom layan lagu ni sme2.. aku taktau nape aku tbe2 rse sdeyh denga lagu ni.. hmm..



:: jika cinta dia ::


Terlampau sering kau buat air mataku
Tak pernah kau tahu dalamnya rasa cintaku
Tak banyak inginku jangan kau ulangi
Menyakiti aku sesuka kelakuanmu
Ku bukan manusia yang tidak berfikir
Berulang kali kau lakukan itu padaku
Jika cinta dia jujurlah padaku
Tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
Jika cinta dia ku coba mengerti
Teramat sering kau membuat patah hatiku
Kau datang padanya tak pernah kutahu
Kau tinggalkan aku disaat ku butuh kan mu
Cinta tak begini selama ku tahu
Tetapi ku lemah karena cintaku padamu
Jika cinta dia jujurlah padaku
Tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
Jika cinta dia ku coba mengerti
Mungkin kau bukan cinta sejati dihidupku..

Thursday, 22 September 2011

ngerepak aku ea...

aii.. aii.. aii..
chenta!! read this? hee.. loveyou ya.. ^_^
at home suda..
just now, going to clinic yang doc nya bengong teramat..
err~ tension gue..
how easy jadi doc bila boleh padah..
' kalau taktau reason, saya pun taktau nak buat apa..'
doc kha yang klaka gia..
ish~` gue so hot..
balik2 trus ngadu ngan my chenta..
bayar mahal2..
just mok denga doc ya padah gia jak..
eeii...
sabar jak la..
little bit sdeyh bla at home sikda wifi..
so, a big thanks to c keparat yang brik pinjam broadband nya nan kak ira..
haha..
dapat wak aku tumpang skaki..
mun sik, sikda ter'update la blog aku..
sik tauk mok update pa actually..
just ska2 mok nulis..
skarang tengah layan cta fight back to school III..
sory chenta, keja yang dimaksudkan tek..
just update blog tk jak..
hehe..
sampey brenti msg nan nya tegal mok update blog.. :P
cukup la ya kot..
mok teman my chenta gik..
hee..
lak ngerepak gik..
tata sayang~

Wednesday, 21 September 2011

layout baru~~

hye chenta.. :)
my chenta mesti baca kan? hehe
hye all.. 
tukar layout?
yup!
aku perlukan ketenangan..
ketenangan untuk terus hidup..
rasa cam nak duduk bawah air terjun tu je..
serabutnye kpala otak aku skarang..
Tuhan je yang tahu..
aku slalu moody..
tak tau kenapa..
huhu..
my chenta, sorry about that k..
kalau boleh, aku nak lari dari smua orang..
nak pergi jauh..
aku asyik nak nangis je..
bende kecik pun buat aku nangis bagai nak rak..
tidur malam aku akhir2 ni, memang tak pernah lena..
terjaga tengah malam..
n crying..
ntah la..
aku taktau napa jadi macam ni..
i'm give up..
rase nak quit study je..
ku bosan nan hidup aku..
Ya Allah,dah datang balik dah sakit aku..
kali ni sape plak yang dengki ngan aku..
huhu..
argh! 
not in mood..
nanti malam sambung cte.. 
tata~

Tuesday, 20 September 2011

hYe~

hye all.. ^_^
dah lme aku tak singgah sini, kan?
hehe..
busy cket..
nih pun tengah siapkan assignment..
curik2 jap..
well, hidup aku tak banyak berubah..
still cam dulu..
hee..
1st, kte cte sal study ea..
now, de sebulan je lagi nak final exam..
berdebar la gak..
sem ni aku tak confident nak skor dekan..
erm..
but i'll try my best..
disappointed with my curriculum's quiz..
markah ckit giler..argh!
1st time aku dapat markah serendah tu..
but, takpe..
tu pengajaran..
skarang tengah struggle mau kejar carry marks..
so, rase nye, sal study everything still in control la..
then, cte sal weekend ari tu..
weekend ari tu g perak..
well, g umah my darling la..
cam bese, ikut kak ira baik umah kakak dye..
little bit tired coz wat open housed..
jadi tuan umah tu..
hee..
then, ari ahad tu..
ktorang tak dapat tiket..
tunggu kat stesen bas dari tengah hari..
malam  bru dapat balik..
sampai kl kol11 lebih..
sampai hostel around 0030am..
lambat, kan?
p best..
hee..
n forsure i gonna talk about my sweetheart.. ^_^
alhamdulillah..
setakat ni, hati masih bersatu..
kasih masih di hati..
yup!
aku always bahagia dengan dye..
aku just mampu berdoa Allah akan panjangkan jodoh ktorang..
doakan skali ek..
even ktorang jaoh n not being on fon all the times..
tapi aku percaya dye..
even pengalaman n nightmare tu slalu wat aku mengalirkan air mata..
aku tetap ingin percayakan dye..
n aku serahkan kepercayaan aku..
n aku berjanji, andai satu hari nanti..
skali lagi kepercayaan itu musnah..
aku takkan menyesal..
kerna, Allah slalu tahu yang terbaik..
sal mama..
mama keep asking me..
did he know about ur dream?
erm.. aku pnah bagitau..
tapi skarang..
aku yang takut..
takut nak pergi jauh dari dye..
biar la mase tentukan kat mne aku lepas ni..
dah taktau nak mrapu pe..
erm..
aku nak sambung wat assignment la..
tata~
deng, if u read this..
don't forget to read the last words..
ILOVEYOUSOMUCH! 


Monday, 12 September 2011

:: mula lahirnya benci ::

assalamualaikum..
salam lebaran.. :)

masih lebaran, kan?
hope everything ok..
hee..
aku nak story pasal my new life..
huhu..
RAZI..
aku dah benci dye..
kalau korang tau pe yang dye wat..
korang akan sokong aku..
dye terlalu kejam..
btw, aku dah lame hidup tanpe dye..
aku dah lama block fb dye n his gurl..
n aku dah lame tak mbik tau sal..
well, i really move on..
n kat sini, aku nak mintak maaf kat dye..
sebab aku akan langgar janji aku untuk terus sayang dye..
pe yang dye dah buat, buat aku terfikir..
dye hanya berpura..
kata2 dye skadar kata..
aku just doa dye bahagia.. 
abang, sebab dye..
adeq akan tinggalkan abang..
thanks sebab rahsiakan semua ya dari adeq..
n, ini entry terakhir sal razi..

SELAMAT TINGGAL, RAZIJOHARI~~a