BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 24 October 2012

assalmualaikum..~
tk maybe entry terakhir dalam blog aku.. sumpah! aku sdeyh.. tapi, apa boleh buat.. aku yg pilih jalan tk.. aku harap, aku sik tersilap langkah.. pastk memang a whole life aku berubah.. aku sik boleh b'blogging agik.. Ya Allah, nyawa aku bercerita apa yang aku rasa tk.. hmm.. aku sayang kha? sebab aku ikut pa nya padah.. hmm.. aku tinggalkan wani sebab nya.. waraskah aku? aku keam bila polah sik duli nan apa yang wani padah.. aku polah kdak nya sik wujud.. ya Allah, betul kha semua tk? zariq.. aku sik tauk kenank terlalu mudah aku ikut kata nya.. guguk dalam pangkuannya,, keliru dengan pa yang jadi.. aku pilih zariq sebab takut kehilangannya.. betul kha? aku pun sik tauk.. sedangkan nya masih da gerek.. n status aku ngan nya sekadar kawan.. aku dah tinggalkan wani sebabnya.. berbaloi kha semua tk klak? ya Allah, andai aku salah, berikan aku petunjuk.. sesungguhnya aku hanya hambaMu yang lemah.. ;'(

b, baby mintak ampun n maaf dari hujung rambut pey hujung kaki.. baby terlalu banyak lukakan hati b.. bb sanggup tinggalkan b sebab orang yang bb baruk kenal.. bb keliru b.. sebab ya bb padah, tinggalkan bb sebelum semua tk jadi.. dalam hati bb masih mengharap yang bb xkan hilang b.. sedangkan bb dah terlalu kejam ngan b.. b ampunkan bb.. :'( bb just boleh doakan yang terbait k bb.. bb masih sayangkan b.. rasa ya sik penah berubah.. semoga Allah permudahkan urusun kita.. b doakan yang terbaik k kita k.. andai nya k bb.. bb redha.. b maafkan bb skali gk.. halalkan segala yang b penah polah k bb.. bb xkan lupakan b..

#aku sdeyh gilakgilak.. ;'(

Saturday, 20 October 2012

:: aku, kau dan dia ::

there are something that i really need to write.. yup! sometimes, cry can't solve anything.. i can't say to others.. or the right thing is, i don't have anyone to hear.. what have i done? i'm in a really hard space to berreath.. but, i still want it.. wanna stay with it.. yup! n now, i stay..

okeyh!
na start story la.. so, no english.. aku, kau dan dia.. na kene gak citer.. even, de orang ta kasi.. bagi aku.. my baby bloggie ni kene tau gak.. aku, dia n dia.. da settle kalau n a ikut.. dia n dia da tau pasal dia n dia.. brape banyak dia da.. aku taktau aku buat pe.. btol atau salah.. ntah.. orang kate, orang kedua yang ite kene pilih.. tapi, aku na pilih orang kedua ke? dia jadi orang ketiga dia n DIA.. dia pun camtu gak.. tapi, beza satu je.dia tau aku ade dia.. dia pun tau gak kewujudan dia.. kejujuran tue yang aku pegang.. tapi aku taktau dia.. yup! kebenaran tu pahit.. tapi lagi manis dari penipuan.. hmm..

-chenta_sot as dia-
kecewa! tue yang aku denga dari dia.. wat aku rase bersalah gak.. tapi, aku pun taktau.. syang, sume tue just skadar memori.. tapi, bukan mudah nak lupakan ape yang jadi tue.. aku takkan lupe dia.. dia kate, nie kali ketiga aku kecewakan dia.. mungkin..aku pun tak penah na kira.. sebab dia always terima aku balik even ape yang aku dah wat kat dia.. aku sayang dia.. sayang giler kot.. tapi, bila benda tue dah jadi.. aku jadi ta caye.. aku jadi keliru nan ape yang dia nak dari aku.. argh!! taktau na wat pe.. aku dah bagitau dia ape yang jadi.. ape yang wat aku jauh dari dia.. ape yang wat aku lari balik kl.. huh! kl lagi.. ntah.. ingatkan bole ar tak balik kl dah.. tapi ape na wat.. kl je yang de.. huhu.. even camtu, aku ta penah berniat na lupakan dia.. aku ta penah berniat na tinggalkan dia apatah lagi hancurkan hati dia.. b, baby terlalu ikutkan hati sampey semua tk jadi.. i'm really sorry.. tapi, sik bulak.. semua rasa tk masih sama cam dolok..


-zariq as dia-
aku kenal dia tak lame.. salah aku bagi peluang untuk dia dekat dengan aku.. salah aku untuk semua yangn jadi hari ni.. aku ta penah nyesal kenal dia.. sebab aku tau, tanpa kehadiran dia, ada cebisan hidup aku ta lengkap.. sebab Allah hadirkan semua insan dalam hiudp kita untuk lengkapkan harihari kita..even, semua dah terlambat.. aku ta penah nyesal.. dia, terlalu baik untuk aku kecewakan.. tapi, aku tak layak.. tak adil bagi dia.. tapi, ya Allah.. kekuatan tue takde.. ntah.. bagi aku dia family.. mungkin sebab dia kecik dari aku.. argh!! aku keliru..taknak ar citer panjang2 sal dia.. aku tak brani..


ok fine! tutup citer.. aku, kau dan dia takkan penah abes.. tunggu dia settle nan awek dia lu.. ade jalan senang kot.. erm... tapi, biar la mase yag tentukan.. aku kejam atas sebab sendiri.. sorry guys.. aku taktau ape yang aku akan wat kalau satu hari nanti, kau dan dia ungkit ape yang penah jadi.. aku ta larat, ta kuat nak denga ape yang kau dan dia akan kate.. aku boleh terima ape yang orang lain kate.. tapi bukan dari kau dan dia.. ;'(

Saturday, 13 October 2012

kenak aku seh sayang kau??

..kenak aku seh sayang kau, even kau dah tinggalkan aku?kenak aku seh sayang kau, even kau dah buang aku?kenak aku seh sayang kau, even kau dah hancurkan hati aku?kenak aku still sayang kau, even kau dah pijak2 cinta aku?kenak aku seh sayang kau, even kau dah pergi tanpa belas?kenak aku still sayang kau, even aku nangis bila kau nangga aku gia jak?kenak aku gik sayang kau, even kau xpenah fikirkan aku?kenak aku seh sayang kau, even kau runtuhkan impian aku?kenak??sebab..bila kau pergi, aku sedar kelemahan aku polah kau pergi..bila kau buang aku, aku makin dekat nan Tuhan n aku tauk ujian tk untuk aku jadi insan yang lebih bait..bukan busukkan hati aku nan kebencian..bila kau hancurkan hati aku, baruk aku sedar, betapa banyak aku hancurkan hati kau tanpa ku tauk..bila kau pijak2 cinta aku, baruk aku sedar yang cinta ya nang dah lamak x dibaja sebab kelalaian n kealpaan aku..bila dah dipijak, baruk aku tercungap gik bangun n cuba untuk bernafas n berkembang balit..bila kau pergi tanpa belas, aku kenal kau..kau berperang dengan perasan kau, carik kekuatan untuk berlalu gia jak..bila kau nangga aku gia jak, aku tauk kau sayang aku..tapi kau cuba untuk nafikan..bila kau xpenah fikirkan aku, aku tauk setiap detik masa kau da aku..bila kau runtuhkan impian aku, aku tauk impian kau lebih dolok runtuh sebab prangey aku..n sebab ya aku seh sayang kau..aku selalu berharap yang Tuhan akan berik aku peluang untuk memperbaiki khilaf ku..n aku berjanji mun waktu ya tiba, xkan sesaat pun akan aku sia2kan..aku seh sayang kau..


#mungkin ni re post.. but this words too meant..=)

Thursday, 11 October 2012

::story panjang sal hidup aku::

assalamualaikum sayangs~
ari nie aku rase  na bercrita tentang kisah hidup aku.. yup! memang blog ni always crita pasal kisah hdup aku je.. sebab ni blog aku, kan? tapi, kali ni.. aku nak bercrita panjang.. terlalu panjang sampaikan aku tak tau dari mana n sampai mane aku nak crita.. bagi aku, 2012 ni satu tahun yang terlalu pendek or mungkin panjang.. aku pun taktau.. kadang2 trasa panjang.. kadang2 trasa pendek.. yang pasti, 2012 ni terlalu banyak crita bagi aku.. mungkin lebih banyak dari kisah cinta aku tahun 2011.. tahun ni tahun terakhir aku jadi budak2.. walaupun aku dah lame jadi remaja, tapi aku baru rasa yang aku akan tempuh hiidup sebagai remaja or dewasa lepas ni.. baru trasa yang aku sebenarnya bukan lagi budak2.. i'm 20years this year.. sebelum birthday aku, aku still rasa aku perlu gunakan hari2 terakhir aku sebagai kanak2 dengan sebaiknya.. bila dah masuk 20-an, aku takleh nak bersifat kebudak2kan dah.. aku kene tunjukkan kematangan aku dalam kehidupan harian.. aku dah bersedia ke? my birthday dah tak sampai sebulan lagi.. huhu.. takutnya jadi orang dewasa..:(

skarang pun aku tengah melalui frasa2 ke alam kedewasaan.. macam2 dugaan aku kene tempuh.. tapi aku tetap rase kuat.. sebab aku seh leh update blog aku nih.. aku masih de semangat na tukar wajah blog aku pasnih..=) mungkin la aku kuat.. aku kuat untuk orang2 yang aku sayang.. tapi, hati aku, hanya Allah yang tahu.. aku hanya insan biasa.. takpe, aku masih lebih kuat dari insan2 yang tak berakal sampai na bunuh diri tu sume.. insyaAllah, aku takkan wat bende camtu.. aku tau aku dah cukup banyak wat dosa.. kalau Allah tarik nyawa aku mase ni, aku tau aku tak layak ke syurgaNya. namun, untuk ke nerakaNya, aku tak sanggup.. sepanjang hidup aku, baruk nktk aku sedar.. aku terlalu leka n jauh tersasar dari landasanNya.. mungkin sebab aku dah makin besar.. so, aku fikir semua tu.. aku bukannya makin kecik.. tapi makin menghampiri mati.. mungkin juga aku tersedar setelah terhantuk.. bak kata pepatah, sesal dulu berpendapatan.. sesal kemudia jadikan pengajaran. takkkan mungkn dapat dikembalikan apa yang disesalkan..

ok.. jum story ape yang penah aku lalui sepanjang tahun ni berlalu.. erm, nak mule dari mane ea?k, kite start dari awal tahun.. bulan januari nothing yang best nak d crite.. mungkin start dari februari.. kat mane bermulanya 1001 kisah dalam tahun ni.. aku nak crite pe? huhu.. aku pun blur.. yang aku tau, aku nak story gak.. aku jumpe dye balik bulan2.. kat situ la bermulanya segala crita aku.. aku pegi jumpe dye.. aku spent time nan dye.. dye jumpe family aku.. aku jumpe family dye.. aku dok umah dye.. aku dok nan dye.. aku hdup nan dye..

now, till the tima shows that aku kene belajar untuk hidup sorang2.. aku taktau nape.. but aku rase, aku takleh nak terus berharap yang akan always ade orang lain untuk hidup nan aku.. kite hidup macam mane pun dengan orang, one day duye tetap akan pegi.. its a life.. memang tu yang akan jadi dalam hidup.. aku dah tak mengharapkan dye untuk terus ade ngan aku.. tapi aku masih selitkan dalam doa aku agar jodoh aku n dye akan berpanjangan.. aku sayang dye.. memang syang sangat.. tapi, aku taknak dye terikat ngan aku bukan atas keikhlasan hati dye.. aku taknak sebab simpati..

11/10/2012..

kejujuran, kesetiaan, aku diuji lagi.. dengan kehadiran orang ketiga.. memang aku perlukan ketabahan yang tinggi.. aku perlu tetapkan hati aku.. aku yang kene kuat.. kuat ke aku? dugaan depan mata.. ntah la.. aku pun taktau sampai bila aku dapat tutup hati aku untuk orang yang ade depan mata aku.. aku jadi keliru.. tapi, aku harap dye akan faham kalau satu hari nanti dye kecewa.. aku taktau aku mamapu ke tak nak bukak hati aku untuk orang lain.. sayang? memang aku sayang dye.. tapi bukan untuk ade dalam hati aku ganti tempat tu.. aku masih sayang n akan terus sayang dye.. aku keliru.. masihkan aku setia?

kesetiaan dalam hati, mungkin aku boelh.. tapi luaran? setiakah aku? aku still kuar ngan dye.. memang aku jujur.. tapi aku jugak kecewakan dye.. aku tak fayham ape yang aku buat.. tolong aku.. aku tay hati aku masih kat dye..aku dah taknak citer panjang2.. biarlah mase yang tentukan.. andau dye pemilik tulang rusukku, aku pasti akan bersamanya.. sebab pemilik tulang rusuk tu takkan pernah tertukar.. so, aku harap.. walau ape pun yang terjadi, Allah akan terus bagi aku kekuatan... aku tau, even aku takde sape2.. aku masih ade Allah yang sayang aku..

life.. bukan life kalo takde masalah.. n takde life kalo tak rase hidup susah.. dulu aku tak penah tau yang betapa susahnya hidup susah.. tapi skarang aku tau, life lebih bermakna kalo penah rase hidup susah.. sebab skarang aku rase aku lebih hargai setiap saat yang aku ade.. Allah tak uji aku untuk ape yang aku tak mampu.. sebab tu aku takkan give up.. aku tau, ade hikmah sume ni.. kalo bukan kat dunia.. kat akhirat nanti.. aku just pelu sabar je.. yup! Allah sebenarnya tengah uji kesabaran aku..

aku rasa aku dah melalut terlalu panjang.. btw. entry ni aku tulis 2hari.. tu yang panjang semacam.. huhu.. so, aku nak end kat sini.. n aku nak mintak tolong korang.. doakan aku terus tabah n kuat nak lalui hidup ni.. aku perlukan doa n sokongan korang..

#aku tengah curi tulang sebab ade budak baru yang training.. haha! <3


Wednesday, 3 October 2012

::0312012::

hyep sayangs!
life is always a beginner..
there are nothing too late..
but its just a starting to start another chapter in our live..
spongebob!
i never say that u r a heartbreaker..
but u need it to realised that..
its hurt to be played..
now, comes to u a karma..
i hope that it give u a really big impact..
i never hated but always loved..
thanks to her for steal u n hurt u..
n now, u r the new spongebob..
always wish u the best after this..
u will meet others that really appreciate u..
nothing will changes..
a puzzle always be in its correct placed..
u will need it in a few minutes later..
trust it!

# spongebob square pants

Tuesday, 25 September 2012

Wahai hati yang sedang merindui~
Apabila kita mencintai seseorang,sebenarnya kita telahpun merelakan hati untuk dilukai. Apabila kita telah menyayangi seseorang,sesungguhnya kita telahpun membenarkan diri kita untuk membenci. Apabila kita terlalu merindui seseorang,kita telahpun bersedia untuk dilupakan meskipun amat terseksa. Tapi itulah hakikat hidup. Pengajaran yang perlu dirasai bila kasih tak berbalas. Ada masanya,kita tidak perlu lagi menoleh ke belakang andai sejarah silam hanya melukakan hati. Namun ada ketikanya kita perlu mengingati biarpun terasa pedih kerana ada seseorang yang bermakna menghiasi pengalaman hidup yang pernah dilalui. Ada masanya,kita terpaksa lepaskan peluang yang ada di depan mata. Ada waktunya,kita terpaksa lepaskan sesuatu yang tak mungkin kita miliki kerana selalunya hakikat hidup tidak akan sama dengan kebetulan yang kadangkala tak disangka. Kadangkala apa yang diinginkan tak akan sama dengan apa yang kita harapkan. Ada kalanya apa yang kita harapkan tak akan sama dengan apa yang kita impikan kerana impian hanyalah ilusi. Harapan hanyalah kemahuan yang cuba kita gapai. Sedamgkan segalanya belum tentu untuk menjadi realiti. Kasih sayang bukanlah hanya sekadar ucapan,bukan sekadar memiliki tapi ia sesuatu yang memberi nilai untuk kita terus hidup,memneri kita kekuatan dan makna sebuah perhubungan. Bukanlah mudah untuk kita melupakan seseorang yang pernah hadir dalam hidup kita,namun sebagai hamba-Nya,kita perlu redhakan apa jua yang berlaku. Sesungguhnya,apabila Allah memakbulkan doamu,maka Allah sayang padamu. Apabila Allah melewatkan apa yang dihajati,maka Allah sedang mengujimu. Apabila Allah tidak memakbulkan doamu,maka sebenarnya Allah telah menentukan sesuatu yang terbaik untuk dirimu. Oleh itu,jangan sesekali bersamgka buruk terhadap Allah kerana kasuh sayang Allah mendahului kemurkaan-Nya… 

::25/09/2012::

waa!
aku tak ske bile aku bkak dashboard......
dye jadi cmni..
huhu..
aku buhsan..
hari makin hari aku makin bosan nan ape yang jadi..
aku taktau ar sampai bile aku nak hidup camni..
huh!
aku tau aku tak sepatutnya percaya pada seorang teman..
ya! mungkin salah aku terlalu mempercayai..
aku harap, satu hari nanti..
aku akan jumpe seorang sahabat sejati..
tension nya aku dengan hdup manusia yang penuh kepura-puraan ni..
Ya Allah, Kau tak akan menguji aku melainkan atas kemampuanku sendiri..
aku perluka pertolonganMu dalam menempuh cabaran dan dugaan yang Kau berikan ini..
sahabat, aku sungguh, sayang akan persahabatan ini..
ikhlaslah dalam persahabatan kita..
ma, syuhada rindu..
rindu sangat kat ma n adikadik..
semoga segala kemelut ini akan berakhir..
semoga sinar mentari dan pelangi akan hadir setelah berlalunya ribut taufan ini...
aku pasrah..
aku redha dengan ujian ini..
biarkan senyuman ini terus menghiasi bibirku walau perit hati ini, Ya Allah...
aku hanya hambaMu yang lemah...

Tuesday, 18 September 2012

::taksubgame::

hyep dears..
sejak aku keje at cc nie.. macam2 jenis orang aku jumpe.. so. meh nak citer pasal gamers ni.. aku yg keje malam ni memang giler hairan bin ajaib tengok dyorang main sampai pagi..apeke mate dyorang ni ta reti nak tdo ke? siang dyorang wat keje camne? aku yg keje malam nie pun kalo balik memang sure terbongkang sampai petang ar jawabnye.. tapi dyorang ni dr pagi sampai malam sampai pagi balik dok ngadap pc je.. tak penat ke? best sangat ke dota ni? counter strike tu? adoyai.. yang tak leh blah nye.. yang main ni ramai tahap bapak orang dah.. ish.. isteri korang at umah tu ta bising ke asyik kene tinggal? kalo  laki aku ar.. memang dah kene penyapu tue.. baik takyah kawen..haha.. so, kat sini.. aku nak simpulkan keje baru aku ar.. aku keje at cc skarang.. huhu..keyboard ni tak best nak taip.. so, nanti ar aku sambung lagi ek.. wat dak2 dota n counter strike.. jangan ar taksub sangat sampai lupe orang tersayang.. ^_^


#hidup aku agak harubiru sejak kene berpisah nan sotsot...

Monday, 10 September 2012

taktaunakletaktajukape

assalamualaikum..~
hyep sayangs..
dah lame aku tak singgah sini, kan?
actually, aku nak berkongsi cerita lak kali ni..

saat perkenalan aku dan dia bermula lebih setahun yang lalu.. perkenalan yang dirancang oleh ex aku.. juga kawan baik dia masa tue.. berkali-kali aku menolak pertemuan tua atas dasar malu.. yalah, aku dan dia saling tidak mengenali..dia terbang ke KL pada 12082012.. namun, aku hanya berjumpa dengannya keesokkan harinya.. 13082012.. tarikh menjadi permulaan episod cinta ini.. perjumpaan first aku dan dia, bukan berdua tapi bertiga..

arghhh! not in mood suda mau taip cerita.. air mata mengalir lagi saat mengenangkan saat bahagia itu.. mengapa kini semuanya tidak seindah dulu.. :|

Sunday, 17 June 2012

::new life begun::

its life..
that we never know what will happen in a second later..
its life..
when we never think that it will be happen..
its life..
then, everything about life we never know..
it just happen without any clue..
now, i'm going through my life..
that i dont know what will happen..
my new life begun this morning..
i hope my life, 'seimdah embun pagi yang mengelilingi perjalanan aku turun keja pagi tadik...'
i hope my life, 'semekar morning glory yang aku nampak pagi tadik..'
and i hope, perjalanan hidup aku pastuk adalah seindah-indah ciptaan Allah..
Subhanallah..
setelah sekian lama aku pun life sik teratur..
baruk nektk aku rasa, aku dah jumpa balit jalan hidup aku..
aku akan cuba untuk polah perkara terakhir..
yup..
be frank..
i dont know wether i'll get the spirit to be frank..
its life, right..?
we dont ever know..
aku akan cuba polah yang terbait untuk jadi yang lebih bait..
and,  after a few months aku hidup jauh dari jalan yang sebenar..
now, aku kembali sikit-sikit ke ;life aku yang dolok..
after a talk with my collague..
i know, life is our choice..
Allah create a destiny..
but, we that choose it..
weither we choose the good or bad faith..
its in our hand..
am i right..?
hmm..
i think.. but not to sure..
cause, life is something that we just 'rancang'..
ok, i dont wanna cry in front of strangers..
so, i just wanna say that i'm happy with my new life..  ^_^

p/s: i just have a few days with him.. then, again.. my life will change.. just smile.. ^_^

Monday, 4 June 2012

hyep dears!
dunno la mok letak title pa.. jom story panjang2 jum.. p aku sikda cta.. huhu.. at extreme gik.. cam besa.. conconfirm la kenak bomm gik pastuk.. half day, p pey umah malam wak.. ri marek pun aku d ctok.. ahe balit.. huhu.. aku sikda la denga orang d umah ya membebel.. p nya yang trok kenak.. huhu.. aku sikda cita bha.. pa gik mok d sher sal idup aku owe.. =.='

dua cincin-hello band

Tak mampu aku
Menahan sakit hatiku
Niatmu kau madu
Beribu cara telah ku coba
Tapi apa daya ku tak kuasa
Kau menginginkannya
Tak bisa jari-jariku terima dua cincin
Dari hatimu dari cintamu
Dan tak bisa perasaanku berbagi kasih
Dengan dirinya dari cintamu
Beribu cara telah ku coba
Tapi apa daya ku tak kuasa
Kau menginginkannya
Tak mampu aku  menahan sakit

that's my favourite song for now.. dua cincin by hello band.. macam aku penah bercerita sal lagu tk la.. p i dun remember la cne aku story.. this song sal sorang laki yang tolak bila gurl nya suh nya nga gurl lain.. i dunno la why gurl ya suh laki ya trimak mpuan lain.. p laki ya setia.. nya refuse.. huu..

waa! chatting with my cuz.. rindu lagi.. hari2 rindu.. erm.. apa la nasib aku tk..  bha.. ilang idea mk writing.. chow jak la.. papai~~

Sunday, 3 June 2012

::blogwalking kerana rindu::

hyep sayang!
yaa! rindu datang lagi..
kali ini pada zaman persekolahan yang telah sekian lama ditinggalkan..
rindu pada temanteman..
rindu pada guruguru..
rindu pada adikadik..
rindu pada ikli dini..
dulu, masa skolah..
aku la yang paling slalu escape..
slalu lari..
tapi arinie, tbatba aku rindu..
yup!
dah lame tak jumpe kawankawan..
tadi blogwalking at blog lauk pauk kehidupan..
story pasal extrovert..
batch mase at smap labu..
sumpah! aku rindu smap labu..
ntah bile ar aku dapat jumpe dyorang lagi..
contact pun dah takde..
tunggu la satu saat nanti..
aku pegi lawat skolah tu..
even da takde orang kenal aku..
huhu~
banyak sangat kenangan at sane..
even just 4tahun..
4tahun tu lame kot..
waa! aku rindu..
ase cam nak terbang balik kl je..
hmm..
aku at cc..
ntah brape lame da aku at cni..
aku pun taktau..
naek beku da aku..
ok, na sambung berblogwalking at blog lauk pauk kehidupan..
chow..
tataa~

Saturday, 2 June 2012

:: :'( ::

hyep dears.. :(

i want my life back! 
i really want..
i'm tired with this way of life.. 
how long would i wait to get my own life?? 
i know, it's my fault.. 
everyday, i just can say, without do it.. 
so sad, right? 
i cant do anything that i want.. 
i just follow what he want.. 
what i say is just a word flying through wind for him.. 
everyday i cry.. 
but for what?? 
nothing can change what i need to face now..
Ya Rabb, please lend me a strength.. 
i need it.. 
i've nobody.. 
yup! i also have lost him.. 
i dont have anything left accept Allah..
i hope i can face it.. :'(

Friday, 1 June 2012

::1st of june::

hyep dears!

yeah! in a mid of year already.. time pass without waiting me.. hmm.. it's only a few days for me to standing beside.. am i ready? to stand alone.. without my strength? we gonna wait and see till that day.. not really in mood to update.. just a little bit missing a new entry here.. huhu.. i think, i'll never have enough time to create every single piece of my memory as before.. i'll miss it.. yup! nothing is forever.. evrything will having the end.. including our life.. we just can try to do the best thing.. but, we can't decided.. yeah! i'm in love.. everyone know, right? but, the person that i love, doesn't.. one day, when he know.. it'll be too late.. haha! i'm strong enough to hold and regret later.. ^_^  but, there are the quote that say.. we don't have time to regret the past.. but, facing the future.. time will not waiting for us.. it will not stop to give us time to regret.. so, no need to regret.. just create the thing better..alaa!.. lazy to type.. ok la.. lets stop here.. ^_^

tataa~

p/s: i'm a big girl.. so, i don't cry.. just smile..^_^

Sunday, 27 May 2012

::life now::

hyep dears!
rarely visit my sayang now..huhu..it's because of my new way of life..i'm working..waa!did u trust it?no?but its really for real..i'm now, a staff off an international optical co..its a spectacles shop..i've been working more than a week..lets see my new schedule.. ^_^

18thMay2012- first day working..=)

ok, i'm working for 12hours per day.. its starting 8.30am until 8.30pm.. waa! so long owe.. hee..its for monday to saturday.. on sunday, just 6hours.. from 8.30am to 2.30pm..

i love my job.. its doesn't really hard.. i met different kind of people everyday.. sometimes, there are nice, but there are some that really arrogant.. waa1 i need to be patient meh..

let story about my workmates..

mr.chang- he's my boss.. he's quite strict la.. no phone during working hours.. huhu.. but, he always in his room, so.. u know i know la.. :p
cindy- she's a chinese.. having a son.. nice..
lyna- she's an ibanese.. still single.. also nice.. she's had been working thre for 7years.. huhu.. long time, right?
hin- the only male worker.. always being bullied maa.. haha.. he's a little bit funny..
rin- i've not seen her.. so, i dunno la..

that's all.. its just us there.. there are all nice.. i think, i love my life now.. >.<

but, there are still a problem.. huhu.. i'm still at wani's home.. btw, i'll be here just till the end of june.. wani will be attend his certificate program starting from 25thjune.. so, i'll back before that date la.. i'll miss them.. hmm..

almost a months and half being here, teach me many new things.. i'm having a family.. yeah!1 i miss them.. i dunno wether i'll feel this way again in my own family.. huhu..

okay! i dunno what to write anymore.. so, lets stop here.. n the next entry will be my favourite song's lyric.. ^__^

Thursday, 17 May 2012

::setelah sekian lama::

hyep sayang!
long time no see ya?
habuk dah tebal da at cni kan?
huhu~
a little bit busy with my new routine..
sayang..
nak ngadu nie..
hmm~
da takde tempat laen nak ngadu..
skarang, my life da tak macam dulu..
da ta boleh wat pe yang i nak wat..
i just can say, without doing it..
sdeyh sangat.
hidup macam da tak bermakna..
ntah la sayang..
tak tau da mane hala tuju life pasni..
alaa..
takde privacy na citer panjangpanjang skarang..
huhu~
one day, i'll find the right time to story everything..
pray for my better life k sayang..
i hope, i'll be strong to face anything that will happen in my life now and future..
ok, chow..
tataa~

p/s: aku single da hampir a month.. :(

Saturday, 14 April 2012

::dupdapdupdap::

assalamualaikum dears!

awal sik aku update ritk..?
hehe~
semua sebab ritk ku akan off..
so, maybe tk entry last for few times juak la..
sdeyh ku tk..
lamak la ku sik jumpa family ku pastk..
hmm~
dupdapdupdap jak sa nyawa ku dari tadik..
sik tentu tdow ndah ku..
adowh!
pahal kha ow..?
neves ku tk..
seram sejok jak sa nyawa..
ku harap, sikda papa akan jadi..
n takorang doakan aku skali k guys..
ri marek, aku dah iron baju sekolah dak adik ku wat kali terakhir..
mbik adik ku nak bongsu ya dari skolah, nta nya g KAFA, n mbik nya dari kelas KAFA ya..
malam tadik, aku dah berurut, after skeian lamak mok berurut, baruk malam tadik tercapai..
huhu~
tadik pun, dah solat subuh terakhir kat umah..
hati aku rasa lain macam jak..
Ya Allah, panjangkanlah umurku, ibuku, serta seluruh ahli keluargaku..
k la..
andaikata tuk entry terakhir aku..
aku mok mintak maaf nan takorang semua..
halalkan makan, minum n segala susah payah takorang k aku..
sudisudilah doakan aku k..
aku sayang takorang semua..
hazwazni~
aku banyak polah salah nan kau..
hope kau ampunkan k..
aku sayang kau gilak2..
muahckish~

tataa~ ^_^

Friday, 13 April 2012

::renungan dari seorang ukhti:need iman::

Iman adalah sebutir mutiara yang sukar untuk diperoleh, walau ke dasar lautan sekalipun direnangi, walau setinggi gunung pun didaki.Iman bukan boleh diwarisi, dari alim ulama', para anbiya', mahupun ibu bapa atau rakan.Iman bukan bermakna kita bergantung dan berharap pada manusia, mengagung-agungkan dirinya.Iman bukan sekadar menjadikan manusia biasa sebagai idola, tapi ia dari Tuhan, tempat kita mengharap.Iman bukan sekadar doa dan tawakal, bukan sekadar buat solat hajat, solat sunat, baca ma'thurat, baca yaasin, menangis, kenang ibu bapa dan keluarga tapi iman adalah satu perjuangan.Iman bukan sekadar mengadu masalah pada manusia, minta pertolongan mereka, ikut gerak geri mereka, semuanya bersandarkan kepada manusia.Tapi, iman adalah satu perubahan yang kita harapkan daripada Tuhan.Iman bukan sekadar menyampaikan tazkirah dan ceramah, beri teguran, senyum, beri salam, hormati orang lain, tapi iman adalah pergerakan hidup insan.Iman bukan sekadar ingat ibu, ayah, nenek, datuk, kakak, abang dan adik.Tapi iman adalah satu hidup yang penuh dengan Tuhan.Iman bukan sekadar memberi kata-kata manis, hikmah, mutiara kata dan sebagainya, tapi iman lebih daripada amalan dan kata-kata.Iman bukan sekadar takut pada guru, ibu bapa, musuh, tapi iman adalah ketakutan pada Tuhan.Iman bukan lahir daripada bibir, tapi satu hati kecil yang tak riak bila dipuji, tak marah bila dikeji, tak menangis bila ditimpa musibah, tak mengadu pada manusia bila diuji Tuhan, tak tumbang bila ditiup angin, tak putus asa bila melalui kesukaran, tak sedih bila keseorangan, tak lupa Tuhan bila dalam kegembiraan, tak pilih jalan yang memudharatkan hidup sebagai kesudahan, tak kagumi selain Tuhan, tak mengeluh dalam pekerjaan, tak mengharap pada insan.Dan sememangnya iman tu direct dari Tuhan, bagi mereka yang benar-benar cari kehidupan, bukan refer pada manusia, tapi dari satu mata yang pandai menilai keadaan, dari satu hati yang tak pernah berubah, dari satu pukulan dan iman tak pernah persoalkan apa-apa kefahaman melainkan kita hanya berangan-angan sepanjang menjalani kehidupan.Dan ingatlah, sesungguhnya manusia yang beriman telah melalui pelbagai mehnah dan ujian dunia.Jangan disangka setiap manusia yang dilihat dalam ketenangan, hidupnya sentiasa aman.Dan disebabkan ketenanganlah yang membentuk wajah hidupnya di sebalik kesusahan.Imanlah yang melapisi ketenangan itu.Dan untuk mencari iman, kita dekatkan diri pada Tuhan.Sememangnya manusia yang paling tabah adalah mereka yang sentiasa membina hidup yang penuh ketenangan, aman dan sentiasa berbakti pada makhluk Allah walaupun disebalik wajah dan hatinya, penuh dengan kesusahan, kepayahan tapi iman telah membentuk benteng JIHAD yang menjadi benteng kehidupan.Bukan sifat suka mengeluh, mengadu pada manusia ibarat menyalahkan Tuhan.Ingatlah setiap manusia yang berjaya lalui dugaan Allah, dia akan sampai ke maqam yang tinggi sebagaiman Rasulullah s.a.w lalui.Dan ingatlah bahawa tahap sesuatu ujian itu adalah harga dan darjat kasih sayang Tuhan.Semakin susah dan payah dugaan diturunkan, semakin sayang Tuhan pada manusia, dan semakin tinggi taraf manusia di sisi Tuhan.Berhati-hatilah, JIHAD itu sepatutnya kita sekadar lafazkan, kerana yang paling bermakna, jihad itu kita tetapkan di hati.Jihad adalah milik mereka yang mempunyai iman.Dan iman adalah milik mereka yang dekatkan diri pada Tuhan.Dan untuk mendekati Tuhan, bukan kita adukan atau harapkan pada manusia kerana setiap manusia semuanya sama.Hanya wajah yang membezakan.Selagi mulut adukan pada manusia, selagi hati cintakan manusia, selagi hati berkata tak tahu untuk lakukannnya, selagi hidup digantungkan pada manusia, sselagi manusia dijadikan sandaran, selagi hidup menjadi hipokrit, selagi hidup mengenangkan kisah lama.Semuanya takkan ke mana, selagi hidup bertapi-tapi, menunggu manusia lain untuk selamatkan kita, ketahuilah bahawa, mereka yang sentiasa menanti adalah orang yangt paling pemalas, paling lemah dan paling bodoh.Asyik mengharap pada manusia lan, sedangkan semua orang di dunia diciptakan sama, diturunkan ujian Tuhan.Setiap manusia memang sama, selagi hidup mempersoalkan, hidup akan menemukan kegagalan kerana semua jawapan ada pada Tuhan.BUKAN MANUSIA!Dan harus kamu sedar bahawa mereka yang masih bterpinga-pinga dengan masalah hidup, yang sebenarnya jalan penyelesaian terbuka di depan mata dalah manusia yang paling lemah, selemah-lemah makhluk Tuhan.Dan tiada siapa yang dapat menolongnya, walau seribu mujahidin, walau seribu ulama' memberi kata-kata nasihat melainkan dirinya sendiri.Bila dia bangun sendiri, bila dia mencari jalan sendiri, bila dia bina wawasan dan keazaman sendiri dan yakin dengan Ilahi, dan renungi fitrah, dan kejadian sendiri,bila dia melalui dugaan sendiri dengan penuh kesabaran, maka dia akan menemui satu ketenangan yang akan membentuk satu IMAN yang akhirnya melahirkan JIHAD dan membawa kita kepada Tuhan.Dan ingatlah, semua itu berlaku di hati, dan tak siapa tahu, hanya kita dan TUHAN.Hargailah masa, wahai sekalian manusia.Sesungguhnya tiada perkara yang menjadi ukuran pada setiap nmuslim melainkan ilmu.Masa sudah semakin SUNTUK!Hanya mereka yang bijak menyedarinya.Selagi kita belum dan kita masih mempunyai masa lagi.Sebenarnya tiada istilah lambat kerana itu satu ungkapanbagi mereka yang hanya layak untuk hidup dalam kelembapan dan mereka yang sentiasa tidur dan bersenang-lenang kala di dunia.Sentiasa berlenggang-lenggok menggerakkan mata dan kepala sekadar melihat sekeliling tetapi tidak berfikir, dan tidak membuat apa-apa.Sekadar mengharapkan insan lain sedangkan mereka yang lain sentiasa meneruskan perjuangan dan tak menghiraukan apa yang berlaku berbekalkan semangat untuk berjihad menuju ke akhirat untuk berjumpa dengan Allah...~

::when.a.girl::

hyep dears!
lets share my favourite words! ^_^

when a girl is quiet,
millions of things are running in her mind..
when a girl is arguing,
she is thinking deeply..
when a girl looks at you with eyes full questions,
she is wondering how long you will be around..
when a girl answer "i'm fine" after a few seconds,
she is not fine at all..
when a girl stares at you,
she is wondering you are lying..
when a girl lay on your chest,
she is wishing for you to be hers forever..
when a girl want to see you everyday,
she wants to be pampered..
when a girl says "i love you",
she means it..
when a girl says "i miss you",
no one in the world can miss you more than her..~


Wednesday, 11 April 2012

::just me::

hyep dears! 
arinie nak update gamba je.. haha!
aku tak reti edit, just for fun..^_^


haha! malas nak rotate..=P



aku ta comel, ta cantek tak lawa..
but..
aku is always be aku..
kbaii~

Friday, 6 April 2012

::Hobi baru aku::

assalamualaikum, salam pagi jumaat dears~

hyep! awal pagi da aku update citer pagi ni.. hee.. ok, pagi nie aku nak share nan korang pasal hobi baru aku.. dapat agak tak ape..? huhu.. lurah jadi sorang perempuan nie satu je.. confirm suke shopping.. btol tak..? ade ke mak, kakak, adik perempuan, girlfriend, kawan perempuan korang yang tak ske shopping..? tipu la.. kalau dye tal ske shopping pun, skali dye kluar pegi beli barang, confirm berjamjam.. haha.. kan kan kan..? 

so, aku yang dah dilahirkan jadi perempuan nie pun.. memang ske shopping.. yela.. hidup kat kota metropolitan cam KL tue, memang banyak dugaan.. aku kalo dah skali klua tu.. confirm macammacam barang aku bawak balik.. padahal, kadangkadang tak pakai pun.. ske je nak beli coz tengok bende comel.. hee~

btw, aku skarang nie tengah cuti n bersantai kat kampung aku yang aman damai.. jauh dari udara kota nie.. dah nak sebulan kat sini.. aku rase bosan sangat.. just online je la pengubat kebosanan aku.. dari kebosanan nie la lahirnya hobi baru aku.. kat kampung kan, mane ade mega mall or shopping compleks.. one day aku update camne kampung aku kat korang.. kalo korang tengok, mesti korang pun dapat rse kebosanan aku yang dok sbulan kat sini..


opps! aku bukan nak kutuk kampung ok, k.. aku just cakap ape yang aku rse.. aiii! melalut la plak citer sal kampung aku.. dipendekkan citer.. hobi baru aku nie, tak jauh beza dari shopping.. haha.. memang shopping pun.. just skarang aku shopping online.. takyanh bawak barang banyakbanyak or bersesak nan orang.. haha.. sejak dua menjak nie.. macammacam area aku selongkar kat google, facebook, blog.. haha.. ade la beberapa item yang aku dah beli.. de mase aku upload ea..

ok then.. online shopping nie pun kene pandai survei.. kalo rajin survei cam aku.. dapat harga paling murah.. haha! skarang, sweetheart aku asyik bising je.. sume sebab aku asyik sangat ngan online shopping nie.. haha.. aku rse, tu je kot yang aku nak citer d pagi jumaat yang berbahagia ni..

k sayangs! enjoy ur day.. wat kaum adam tu, jangan lupa solat jumaat.. tataa~

Thursday, 5 April 2012

::tibatibarindu::

assalamualaikum~
hyep dears! 
pa kaba takorang ritk..?
tangga takorang tajuk atas ya...
aku tibatiba pandey rindu ngan nya rituk..
nya is mr.shahrul izhar..
he's me ex. my bestfriend, my uncle..
dah lamak mekduak sik contact..
rasarasanya, tahun 2012 tk, mekduak langsung sik penah bertanyak kaba..
huhu~
tadik aku blogwalking kat blog nya..
hampir menitis aek mataku nangga gamba nya..
uncle! imissyousomuch!
aku tauk, aku terlalu banyak polah salah nan nya..
ntah la..
aku dapat sik jumpa or even contact nya gik..
waa! sdeyh!
yah! nangis ndah aku..
cukup peyn ctok..
IMIISYOUSODAMNMUCH SHAHRUL IZHAR! =(

Tuesday, 3 April 2012

::sweethearts::


assalamualaikum~
hyep dears! jum skodeng citer sal my sweethearts jum.. entry arinie, berbahasa sarawak.. jum terus membaca! haha! [banyak da word jum..]

KLMJ~

owkeyh! firstly mok cita sal sweetheart nok d berik nama nor fardina bt abdul rahim.. haha.. fullnem pok! mekduak tuk kenal dari kecik gik.. dari tadika lok.. tahun 1997 gia la.. pasya mekduak tuk classmate d sk abang galau rajang dari darjah satu pey darjah nam..[dah nang skolah ya da cgek klas jak.. ne ndak nya..] haha! masa primary school lok, mekduak sik rapat ne pun.. p ntah gne, bila masok secondary school pandey rapat.. even nya d sarawak, aku d semenanjung masa ya.. stiap kali cuti, ada jak la aku ngagak nya.. kayokayo la mekduak sik sedar masa.. haha.. gila wak mekduak dolok.. da cgek kenangan yang aku sikkan lupak.. masa ya darjah 6 or 5.. mekorang nait moto 3orang cgek moto.. nya ngembak.. nyarisnyaris masok parit.. haha.. lawak li jak.. aku rindu zaman ya oi.. huhu! nektuk.. sayang ku tuk dah jadi bini orang.. so, sikpat nak gilagila cam dolok.. even gia, mekduak still rapat even sik srapat dolok.. besalah.. life mesti brubah bila dah da tanggungjawab, kan..? so, sayang ku tuk dah sah jadi isteri orang 01februari2012 riya.. aku tumpang gembira sebab nya bersatu wak nan orang yang nya sayang.. so, to noe n amie.. semoga trus bahagia hingga ke akhir hayat.. n hope takduak akan tabah dalam mengharungi kehidupan berumahtangga.. n all de best k takduak lam study n hidup.. pok! aku sayang kau.. friendship never dies.. ^_^

tuk la sweetheart ku noe n husband nya, amie..

sweet kan nya duak..=)



owkeyh.. now, aku mok cita sal mohd izwan ameran.. yeay! nya tuk pun sweetheart ku juak.. aku kenal nya masa dah besa.. edeh, besa la glak.. maybe before ya mekduak dah kenal, p ntah.. aku sik ingat.. yang aku ingat, aku kenal nya masa mekduak samasama balit kuching.. lam express.. aku form brapa ntah masa ya.. start dari riya aku admire nya.. haha.. dolok la.. nektk sik gik.. ya kha sik..? haha! mekduak sikda la salu contact.. masa cuti jak la.. once time dolok, aku penah rapat nan nya.. rapat lam fon la.. mun aku down, salu la aku nangis kat nya.. adowh! malu nya aku.. haha.. ya masa sik matured lok bha.. haha.. owk, nya banyak berik aku semangat dolok.. then, aku sik contact ngan nya lamak besa tk.. edeh, nang salu la aku asa besa.. haha! aku start rapat ngan nya gik, pun sik tauk bila.. riya da kua nan nya.. malu aku bila nya padah seh da cgek kayu tk.. lawak dorh.. nang trok alu prangey ku nmbiak dolok eyh.. haha.. aku rasa sik banyak benda sal nya yang aku ingat.. nya tuk dah dapat banyak gelaran dari aku.. haha.. aku penah panggil nya sayang, abang, irwansyah.. haha.. macammacam jak ku tuk eyh.. p cgek.. aku respect nya.. even aku salu maen palak nya.. haha! sorry pok.. bha, apa gik mok d klaka sal nya tk ow.. he's funny.. that's why i cant forget him.. haha.. amy, aku sayang kau oi!.. ^_^

macammacam jak olah nya...;p

tenggiling k la nak d sayang nya..=)

haha! sikda idea mok tulis sal sorang gik sweetheart ku ya.. klakklak la.. enough for today.. babe, kawan la orang yang paling kita perlu lam hidup.. even family, sikkan dapat melengkapkan kita mun sikda kawan.. that's why aku sayang sweethearts ku suma.. mok mbik adq skolah lok.. pasya, aku story gik pasal sweethearts ku yang lain.. cgek entry 2orang.. 4entry abes la.. haha! kbai~``


credit to:noe&amie





Saturday, 31 March 2012

::hari tanjung manis 2012::

assalamualaikum~
hyep dears!

pe kaba..? jum story sal 'hari tanjung manis 2012'.. actually its supposed to be an exciting day.. tapi hampeh! err~ aku sangat2 la tak berpuas hati dengan aturcara arinie..ok, camnie.. awal2 pagi lagi, we as belia n pbb get ready la to tanjung manis.. dalam kol7 pagi.. waa! i wake up so early n its make me feel really angry now.. haha~

aturcara majlis supposed to start dalam kol7.30 with ketibaan peserta.. then kol8 above la ketibaan yang berhormat.. orang2 besar n so on.. so, awal pagi, prepared breakfast according to kampung.. sambil2 tue de senam aerobik..[dalam 20orang je yang join aerobik..] then, makan punya makan sambil denga persembahan nyanyian dengan lagu yang ntah pape..

then, area kol9, they proceed to master chef.. still orang2 besar tak sampai agi.. sambil that, they buat demontrasi helicopter n kapal terbang remote control..[ayat aku cam merapu..err~] tunggu punya tunggu.. nak d jadikan cerita, ari ni matahari membakar dengan suhu yang agak tinggi..[even tak sepanas api neraka.. tapi cukup panas untuk memanaskan hati..]

you all nak tau tak skarang kol brape..? kol11 lebih.. n still that orang2 besar yang janji nak datang kol8 lebih tue, tak nampak bayang.. aku dah start bising.. ye la.. buhsan kot.. they all stop activity n just duduk, mrayau2 cam orang giler tunggu orang2 besar.. dah la panas, perut lak lapar.. maklumlah.. dah tengah hari an..

so, orang2 besar yang tersangat la besar ni sampai gak lam kol12.. aku dah start mood ok dah.. sebab aku ingatkan, dyorang nak teruskan program.. but sh**.. orang2 nie takde perikemanusiaan langsung.. dah la datang lambat.. bagi ucapan punya la panjang.. macam takde wat salah plak..[maklum la, orang besar katakan..]

then, di atas sebab ang sangat2 munasabah.. aku pun jadi hulk kat situ.. haha.. dah la berpeluh2.. kene panas.. lapar plak tu.. rse cam nak g cekik je dyorang tu.. tue la masalah orang2 besar kte.. tak pandai nak tepati janji.. cakap tak serupa bikin!

so, aku balik.. n tdow.. haha.. taknak mbik tau dah pe yang jadi at situ.. so annoying la dyorang nih.. aku tak makan pun tadi.. aku taktau apesal aku tulis sume.. just satu, wak sape2 yang nak jadi 'orang besar' tue, fikirlah untuk orang lain.. jangan sekfish.. jangan menyusahkan orang bawahan.. ok..?

haha! penat bebel.. sakit jari aku menaip.. so, that's all.. aku kate, hari tanjung manis 2012 ni, zero.. nie just pe yang aku rse.. orang lain, aku taktau.. tataa~

Wednesday, 28 March 2012

::28thmarch2012::

assalamualaikum~
hyep sayang!
lame tak singgah sini..
rindu la plak..
ok, now..
alreadfy end of march..
aku rse aku ade update story aritu..
tapi, rupe2nye kat dalam diary je..
haha~
so, nak citer ni..
arinie, genap 7months aku nan dye..
kalo tengok dayspaith tue, memang lain cket..
aku asyik gadoh je nan dye..
puncanye, mestilah aku..
haha~
honestly, aku dah tawar hati nan dye..
aku taktau nape..
aku rse cam nak hidup single je..
tapi, aku tak sanggup kehilangan dye..
aku sayang dye..
tapi aku tau..
aku takleh berharap pada benda yang tak pasti..
7years..
mampu ke aku bertahan..?
kalau dye, mungkin mampu..
tapi aku..?
aku takut..
takut melukai or terluka..
tapi aku percaya, dye takkan pernah lukakan aku..
sebab tue aku sayang dye..
aritu, dye tanye aku..
aku de orang lain tak..
jawapan aku tetap takde..
sebab aku memang ade dye je..
aku pun taktau macam mne aku boleh bertahan nan dye..
mse dye datang jumpa mama aritue..
mama pun ade cakap..
jangan lukakan hati dye..
mama restu hubungan aku n dye..
grandparents aku pun tak kesah..
masalah skarang just aku..
aku masih terlalu takut..
huhu~
yeah! i dunno nak story pe da..
srabut..
biar la hidup aku, jadi rahsia aku je.. ^_^

Friday, 10 February 2012

::sajamerapu::

hyep dears!
lame nye aku tak update an..
hehe..
jarang dapat on9..
now, aku tengah kira2 hari nak balik jumpa sweetheart..
waa!
aku rindu giler kat dye..
well, hampir setengah tahun da tak jumpe..
lame tu..
lepas nie, papai la KL..
aku takmao da dok sini..
ehe~
padahal balik tak la sampai bila2 pun..
ok, skadar nak kasi blog ni tak berhabuk je..
btw, aku da de mrs.blackdahlia..
haha!
my new diary..
erm..
chow dulu ea..
nak wat lagi satu page at blog nih..
'mari belajar bahasa melanau'..
tata~



Tuesday, 31 January 2012

::end.of.january::

assalamualaikum..
hyep dears!
lame giler tak update citer kan?
berhabuk suda..
hee~
pejam celik, pejam celik..
dah abis da january..
esok da masok bulan baru..
hidup aku pun banyak berubah..
hati je still same.. :P
mr.hazwani still keep my heart..
ok!
sekarang aku kat umah..
dah nak masok 2weeks..
cuticuti..
aku jarang on9 gune lappy..
tu yang tak dapat nak update blog tu..
laa~
dah takde idea..
malas ar nak tulis..
nantinanti kite citer panjang ea..
hope bulan baru wat life kite jadi lebih baik..
tata~
iloveyoousomuch sayang!




Friday, 13 January 2012

::first.entry.for.2012::

hyep dears!
its my first entry for 2012..
miss me??
sure, right?
now, my life going to be smoothly till i miss my hubby..
haha~
ngade eyh..
i like to write in english cause i'm in love with percy jackson..
did u know who?
he's the hero in a novel..
half blood..half god..
best..
but, i just read 2books..
need to completed another 2books..
so, my new hobby is reading an english novel..
^__^
i hate to say that i'm boring with my life..
but its a fact..
haha..
my life isa little bit bored..
haha..
with new rutines..
its ok..
i gonna try myself to enjoy it..
k ar..
i think i gonna go..
i feel a little bit weird updating my blog usine this HUGE screen..
k tata~